Gość: alicja:-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.07, 19:24 wyśniona córeczka, co sądzicie o imieniu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annajustyna Re: sybilla 10.02.07, 19:32 Samo brzmienie ladne. Tylko to zlowieszcze skojarzenie... Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: sybilla 10.02.07, 19:53 Można je odczarować Mi sie bardzo podoba. Jest taka piekna piosenka Madame, o Sybilli własnie: "Mówisz coś a ludzie nie chcą cię słuchać walczysz o dobro wszystkich błądzących w ciemności dziki sąd! ustępują już sztaby nieznanej przyszłości sybillo! na drodze białą kredą ktoś napisał "podobno nie ma już francji" komunikaty kłamią bezludne miasta i cienie na murach dziki sąd! powiedz mi, czy jutro będę jeszcze żyć? (nie!) sybillo! sybillo, nie ma mnie..." Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: sybilla 10.02.07, 20:31 Brzmienie super. Jeśli chodzi o konotacje, to niektórzy ja akceptuja, a niektórzy nie. Plusem w moich oczach jest to, ze istniały zapisy tego imienia w Polsce w średniowieczu. Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: sybilla 10.02.07, 20:37 No i jest błogosławiona o tym imieniu! Mniszka żyjaca w XII/ XIII wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
magda_m22 Re: sybilla 12.02.07, 20:10 Poznałam kiedyś jedną Sybillę(wiek ok. 15 lat) - mówiliśmy na nią SYBI . Odpowiedz Link Zgłoś