amazon500 22.03.07, 20:25 Natknęłam się dziś na takie imię żeńskie. Jego właścicielka mieszka na Mazurach, nie wiem, czy stamtąd właśnie pochodzi. Ale mniejsza o właścicielkę. Co sądzicie o tym imieniu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
manarai Re: Selwina 22.03.07, 21:46 Bardzo mi się podobają te celtyckie imiona z końcówką -wina. Alwina, Malwina, Ludwina... takie miękkie i jednocześnie bardzo kobiece. Selwina też jest bardzo ładna. Jak właścicielka je zdrabnia? Behindthename podaje imię męskie Selwyn, oznaczające w przybliżeniu "przyjaciela domu". Odpowiedz Link Zgłoś
amazon500 Re: Selwina 22.03.07, 23:07 Niestety nie wiem, jak ona je zdrabnia... jest to żona faceta, z którym przeprowadzałam wywiad, a gdy mi przysłał mailem swoje zdjęcie do tekstu, mail przyszedł od użytkownika pt. "Selwina i Jerzy N." - są to właściciele gospodarstwa agroturystyczego na Mazurach. Samo imię mnie bardzo zaintrygowało, w życiu takiego nie słyszałam. To zaintrygowanie oczywiście ma wymiar pozytywny Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Selwina 22.03.07, 21:55 Zawsze myślałam, ze to jakaś przeróbka imienia Salwina. Ale jeśli behindthename ma rację i jest to faktycznie odrębne imię, a nie imię z literówką, to byłabym za. Z brzmienia jest całkiem sympatyczne. Rymut podaje 80 osób, noszących to imię. Odpowiedz Link Zgłoś