magdusi 04.12.03, 04:25 Cześć ! Szukam imienników mojego starszego synka Jeremiego. Mi się imię bardzo podobało i podoba nadal tylko ciągle ktoś je przekręca. Z Jeremiego robili już Jaremę, Jaremiego i Jeremiasza. Ciągle gryzę się w język żeby nie poprawiać jakiejś ciotki z dalszej rodziny mojego męża . Mój mąż mnie pociesza że jak młody zacznie gadać to sam ich będzie poprawiał . Pozdrawiam Magdusia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monad2 Re: Jeremi - szukam imienników 06.12.03, 10:47 Mojej koleżanki synek 19 miesięczny tak właśnie ma na imię mówią do Niego Remik , podobno świetny z Niego facet Odpowiedz Link Zgłoś
beataost Re: Jeremi - szukam imienników 06.12.03, 11:11 Super imię! Ja mam Konstantego, a imię Jeremi to mój numer dwa, ale byłam przekonana, że nikt tak jeszcze nie nazwał! Ucieszyłam się widząc, że mały Jeremi jednak istnieje. Pozdrowienia dla Jeremiego i mamy. Beata, mama Kostka. P.S. Jak zdrabniasz? Odpowiedz Link Zgłoś
magdusi Re: Jeremi - szukam imienników 07.12.03, 13:27 Hej ! My Jeremiego zdrabniamy bardzo różnie, ale najczęściej: Jeremek, Jeremeczek, Jeremuś i często z angielska Jerry . Pozdrawiam Magdusia - mama dwóch skarbów: Jeremi 10.05.01 i Bruno 07.05.03 P.S. Konstanty to też fajne imię Odpowiedz Link Zgłoś
donatta Re: Jeremi - szukam imienników 08.12.03, 18:07 Hej, Ja też mam Jeremiego - właśnie skończył 4 lata. Zwykle mówimy do niego Jeremiaszku, i choć to zupełnie inne imię, to jakoś tak przylgnęło jako zdrobienie. A oto Jeremi i jego siostry: www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=621&w=7791852&a=7791852&v=2&strona=0 Pozdrawiam Donata Odpowiedz Link Zgłoś
magdusi Re: Jeremi - szukam imienników 09.12.03, 00:57 Hej, Mój teść też mówi na Jeremka Jeremiaszku . Pozdrawiam Magdusia P.S. Jakiś duży ten twój synek jak na czterolatka ! Bardzo ładne dziecko, przystojny facet z niego będzie Odpowiedz Link Zgłoś
ekan13 Re: Jeremi - szukam imienników 25.12.03, 11:20 Piękne imię. Za każdym razem jak byłam w ciąży i myślałąm o imieniu dla syna pojawiał się Jeremi. Mąż nie był za a poza tym mam dwie córki Julkę i Olę. Teraz znowu jestem w ciąży i mąż zgodził się że jak będzie syn to będzie...JEREMI!. Wczoraj powiedziałam to mojej rodzince i nie było entuzjazmu. Ja zdania nie zmienie chyba że i tym razem będzie córka-Hania. Odpowiedz Link Zgłoś
emka79 Re: Jeremi - szukam imienników 31.12.03, 04:17 Mnie sie kojarzy z panem Jeremim Przybora. A, ze zawsze b. lubilam jego teksty, to i imie sympatyczne Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
milenium5 Re: Jeremi - szukam imienników 07.01.04, 16:25 A mój Jeremi skończył trzy lata i poszedł do przedszkola. Pierwszego dnia wraca i mówi: Mamusiu, a pani nie zna Jeremiego i mówi Jeremiaszku. Dostałam dokumenty do wypełnienia i patrzę a tam Jeremiasz. Często więc przekręcają, a ja tłumaczę, że Jeremi jak Przybora, albo Wiśniowiecki. A mówimy Jeremiś. Albo Duduś, a to zupełnie inna historia. Odpowiedz Link Zgłoś
tenzinn Re: Jeremi - szukam imienników 07.01.04, 21:24 magdusi napisała: > Cześć ! > > Szukam imienników mojego starszego synka Jeremiego. > Mi się imię bardzo podobało i podoba nadal tylko ciągle ktoś je przekręca. > Z Jeremiego robili już Jaremę, Jaremiego i Jeremiasza. > Ciągle gryzę się w język żeby nie poprawiać jakiejś ciotki z dalszej rodziny > mojego męża . Mój mąż mnie pociesza że jak młody zacznie gadać to sam ich > będzie poprawiał . > > Pozdrawiam > Magdusia Szczerze to Jarema jest ladniejszym imieniem niz Jeremi pzdr Odpowiedz Link Zgłoś