nati_28 08.04.07, 17:20 Słyszał ktoś o takich imionach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Mortycja, Mortycjusz 08.04.07, 18:31 Google daje jakieś rezultaty, ale informacji o tych imionach nie znajduję nigdzie w moich ksiązkach ani w behindthename. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Mortycja, Mortycjusz 08.04.07, 20:50 Mortycja była w rodzinie Addamsów i tylko z tym mi się kojarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Mortycja, Mortycjusz 03.09.07, 21:10 Nie podejrzewam, żeby istniały takie imiona. Mnie się nie podobają, kojarzą mi się tak jakoś śmiertelnie. Odpowiedz Link Zgłoś
minerwamcg Re: Mortycja, Mortycjusz 03.09.07, 22:40 Przypuszczam, że pani Addams dostała takie imię właśnie przez "śmiertelne" skojarzenia. Doskonałe imię dla czarnej kotki - córce bym go nie dała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: Mortycja, Mortycjusz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.07, 11:43 Mortycja kojarzy mi sie "wiedźmowato". Jestem na nie jako imie dla dziecka. Dla kota jak najbardziej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m-bis Re: Mortycja, Mortycjusz IP: 83.1.72.* 04.09.07, 12:49 Gość portalu: Dee napisał(a): > Mortycja kojarzy mi sie "wiedźmowato". Jestem na nie jako imie dla > dziecka. Dla kota jak najbardziej Abstrahując od skojarzeń, to u założenia wątku pomylono pisownię, bo miało być chyba: Mortencja i Mortencjusz. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Mortycja, Mortycjusz 04.09.07, 13:08 Gość portalu: m-bis napisał(a): > Abstrahując od skojarzeń, to u założenia wątku pomylono pisownię, bo miało być > chyba: Mortencja i Mortencjusz. Skąd wiesz? Może założycielce faktycznie o MOrtycję chodziło. Odpowiedz Link Zgłoś
niwius Re: Mortycja, Mortycjusz 16.01.14, 20:55 Odkopuję wątek. Podoba mi się brzmienie. Niestety skojarzenia mam dość śmiertelne. No i kojarzy mi się z Mortycją Adams - to najbardziej; aczkolwiek to miłe skojarzenie. Tekst linka RJP wypowiedziała się o tym imieniu negatywnie. Odpowiedz Link Zgłoś
florianne Re: Mortycja, Mortycjusz 16.01.14, 21:19 Mam zbyt silne skojarzenie ze śmiercią-kota też bym tak nie nazwała. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Mortycja, Mortycjusz 17.01.14, 13:21 "Skarbie, to francuski!" Z tym mi się kojarzy, film mojego dzieciństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
adriankaa.s Re: Mortycja, Mortycjusz 24.01.14, 01:08 A mi się podoba, nie kojarzy mi się ze śmiercią, a ze śmieszną "bajką" Rodzina Addamsów. Raczej na pierwsze bym nie nadała, ale na drugie czemu nie. Odpowiedz Link Zgłoś