marykary 18.04.07, 14:03 Bardzo podobają mi się te imiona dla mojej córeczki, która przyjdzie na świat w sierpniu. Zależy mi żeby imię miało 'r' w środku i żeby pasowało choć w małym stopniu do nazwiska 'Walas'. Do wyboru mam: Marietta Marianna Marika Marisa Marita Będzie to moja druga córeczka. Pierwszej na imię Natalia (2005.08.09). A może macie jakieś inne propozycje??? Pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abiela Re: Marietta czy Marianna czy Marika? 18.04.07, 14:06 Z Twoich propozycji zdecydowanie najbardziej podoba mi się Marianna. Ma śłiczne zdrobnienia (Marianka), brzmi elegancko i dziewczęco. Pozostałe brzmią w moich uszach pretensjonalnie i nienaturalnie (Marisa, Marita). Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Marietta czy Marianna czy Marika? 18.04.07, 15:59 Tylko Marianna! Pozostałe imiona z Waszym nazwiskiem będą brzmieć hum,orystycznie. A na córeczkę i tak możecie mówić wedle życzenia, bo Marietta i Marika to zdrobnienia od Marii, które równie dobrze mogą funkcjonować dla Marianny. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Marietta czy Marianna czy Marika? 18.04.07, 16:34 Marianna tylko i wyłącznie. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Marietta czy Marianna czy Marika? 18.04.07, 16:35 Marianka oczywiście! Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Marietta czy Marianna czy Marika? 18.04.07, 17:20 Tylko Marianna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: essi Re: Marietta czy Marianna czy Marika? IP: *.devs.futuro.pl 18.04.07, 17:38 Marianna a może Marcysia? Odpowiedz Link Zgłoś
czerwona_konewka Re: Marietta czy Marianna czy Marika? 18.04.07, 17:49 Najbardziej podoba mi się Marika i Marisa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makowa_panienka Re: Marietta czy Marianna czy Marika? IP: *.nat.tvk.wroc.pl 18.04.07, 17:57 zdecydowanie Marianna Odpowiedz Link Zgłoś
manarai Re: Marietta czy Marianna czy Marika? 18.04.07, 18:59 Marianna. Pozostałe brzmią pretensjonalnie, tworzą komiczny dysonans z nazwiskiem i nie pasują do imienia starszej córki. Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: Marietta czy Marianna czy Marika? 18.04.07, 19:37 A ja bym wybrała Mariettę jesli Ci to imię odpowiada. Bardzo oryginalne. POLSKA POLSKA POLSKA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noemip Re: Marietta czy Marianna czy Marika? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 20:57 Marianna! Odpowiedz Link Zgłoś
marykary Re: Marietta czy Marianna czy Marika? 19.04.07, 23:10 Dziękuję za wszelkie sugestie, decyzja już prawie podjęta. Tzn ja juz ją podjęłam, a nad mężem jeszcze muszę popracować)) Marianka i Natalinka moje dwa słoneczka Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Marietta czy Marianna czy Marika? 20.04.07, 22:51 Super; trzymam kciuki za przekonywanie męża Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: War-minka Popieram Mariankę:) IP: 80.48.148.* 15.05.07, 18:34 Cudne imię, równie wspaniałe skojarzenia z osobami je noszącymi... ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andomeda55 Re: Marietta !!! IP: *.tvgawex.pl 20.04.07, 13:21 uwazam ze jest najładniejsze z podanych, ewnetualnie Marianna ale ostatnio jest popularna, Marika okropne ( moze przez to ze znam taka Marike no imie takie jakies ,, dzikie'') Odpowiedz Link Zgłoś
ria5 Re: Marietta czy Marianna czy Marika? 20.04.07, 00:57 Podoba mi sie zdecydowanie najbardziej Marianna, nieco mniej Marietta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarna_maruda Re: Marietta czy Marianna czy Marika? IP: *.as.kn.pl 20.04.07, 10:10 Marianna jest cudne. Jeśli będzie kiedyś druga córeczka, na pewno będzie tak miała na imię Odpowiedz Link Zgłoś
bodomlake Re: Marietta czy Marianna czy Marika? 20.04.07, 18:51 Jedynie Marianna...a może Marcjanna? Odpowiedz Link Zgłoś
natina0 Re: Marietta czy Marianna czy Marika? 21.04.07, 20:47 smiac mi sie chceja mam na imie natalia a dla mojej córeczki mam identyczne co dojednego typy ale sklaniam sie ku mariannie i marisie bo marik juz mi za duzo ostatnio pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nataloosia:) Re: Marietta czy Marianna czy Marika? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.07, 22:06 Hehe no ja też nazywam się Natalia a córce chcę dać Marietta.. Marianna teraz zaczyna się robić pospolite..polecam Mariette Odpowiedz Link Zgłoś