guadalajara 25.01.26, 07:01 Co myślicie? Widzę, że to imię coraz częściej pojawia się na porodówkach. Śledzę temat, bo sama niedawno urodziłam i przynajmniej na Śląsku obserwuję początek boomu na to imię. Ja nie jestem przekonana. Brzmi jak retro, ale no właśnie chyba wcześniej nie było jakoś masowo nadawane? Poza tym kojarzy się z Angeliną . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dasza_dm Re: Adelina 25.01.26, 14:43 Adelina jest dość popularne na Ukrainie. A że Ukraińców u nas sporo, to i popularność w Polsce wzrasta. Wolę Adelę. Odpowiedz Link Zgłoś
guadalajara Re: Adelina 25.01.26, 21:31 dasza_dm napisała: > Adelina jest dość popularne na Ukrainie. A że Ukraińców u nas sporo, to i popul > arność w Polsce wzrasta. > Wolę Adelę. > O, nie wiedziałam o tym. To dużo tłumaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
miaumia Re: Adelina 30.01.26, 22:10 Adelina, ładnie brzmi. Widziałam także imię Adelia, która mi się spodobała chyba jeszcze bardziej, niż miła Adela. Ciekawa jest także Adelinda, Adelajda i Adeliza.Te natomiast wolę z i zamiast j i a zamiast z w środku. Dla mnie numer 1 z podobnie brzmiących, choć innych znaczeniowo, 1 to Adria, Adrianna, Adriana. Spotkałam także imię Adriola w zagranicznych wykazach, jednak nie wiem, czy jest ' legalne '. I to byłby mój potencjalny hit ( lubię końcówkę - ola). Odpowiedz Link Zgłoś
guadalajara Re: Adelina 31.01.26, 00:46 miaumia napisała: > Adelina, ładnie brzmi. > Widziałam także imię Adelia, która mi się spodobała chyba jeszcze bardziej, niż > miła Adela. > Ciekawa jest także Adelinda, Adelajda i Adeliza.Te natomiast wolę z i zamiast j > i a zamiast z w środku. > > Dla mnie numer 1 z podobnie brzmiących, choć innych znaczeniowo, 1 to Adria, Ad > rianna, Adriana. > Spotkałam także imię Adriola w zagranicznych wykazach, jednak nie wiem, czy jes > t ' legalne '. > I to byłby mój potencjalny hit ( lubię końcówkę - ola). O, Adria i Adelia piękne! > Odpowiedz Link Zgłoś
bujakajamajka Re: Adelina 31.01.26, 16:33 Kojarzy mi się z instagramerką o imieniu Filomena, która ma siostrę Adelinę. Odpowiedz Link Zgłoś