25.01.26, 07:01
Co myślicie?
Widzę, że to imię coraz częściej pojawia się na porodówkach. Śledzę temat, bo sama niedawno urodziłam i przynajmniej na Śląsku obserwuję początek boomu na to imię. Ja nie jestem przekonana. Brzmi jak retro, ale no właśnie chyba wcześniej nie było jakoś masowo nadawane? Poza tym kojarzy się z Angeliną wink.
Obserwuj wątek
    • dasza_dm Re: Adelina 25.01.26, 14:43
      Adelina jest dość popularne na Ukrainie. A że Ukraińców u nas sporo, to i popularność w Polsce wzrasta.
      Wolę Adelę.
      • guadalajara Re: Adelina 25.01.26, 21:31
        dasza_dm napisała:

> Adelina jest dość popularne na Ukrainie. A że Ukraińców u nas sporo, to i popul
        > arność w Polsce wzrasta.
        > Wolę Adelę.
        >
        O, nie wiedziałam o tym. To dużo tłumaczy.
    • miaumia Re: Adelina 30.01.26, 22:10
      Adelina, ładnie brzmi.
      Widziałam także imię Adelia, która mi się spodobała chyba jeszcze bardziej, niż miła Adela.
      Ciekawa jest także Adelinda, Adelajda i Adeliza.Te natomiast wolę z i zamiast j i a zamiast z w środku.

Dla mnie numer 1 z podobnie brzmiących, choć innych znaczeniowo, 1 to Adria, Adrianna, Adriana.
      Spotkałam także imię Adriola w zagranicznych wykazach, jednak nie wiem, czy jest ' legalne '.
      I to byłby mój potencjalny hit ( lubię końcówkę - ola).

• guadalajara Re: Adelina 31.01.26, 00:46
        miaumia napisała:

> Adelina, ładnie brzmi.
        > Widziałam także imię Adelia, która mi się spodobała chyba jeszcze bardziej, niż
        > miła Adela.
        > Ciekawa jest także Adelinda, Adelajda i Adeliza.Te natomiast wolę z i zamiast j
        > i a zamiast z w środku.
        >
        > Dla mnie numer 1 z podobnie brzmiących, choć innych znaczeniowo, 1 to Adria, Ad
        > rianna, Adriana.
        > Spotkałam także imię Adriola w zagranicznych wykazach, jednak nie wiem, czy jes
        > t ' legalne '.
        > I to byłby mój potencjalny hit ( lubię końcówkę - ola).

O, Adria i Adelia piękne!
        >
    • bujakajamajka Re: Adelina 31.01.26, 16:33
      Kojarzy mi się z instagramerką o imieniu Filomena, która ma siostrę Adelinę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.