eluch_a 25.04.07, 21:10 dzieciątko nadzwyczaj urocze, choć imię mi się średnio podoba. Co wy o nim sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abiela Re: Poznałam dziś 7-miesięczną Michalinkę 25.04.07, 21:12 Bardzo mi się podoba! Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Poznałam dziś 7-miesięczną Michalinkę 25.04.07, 21:28 Bardzo mi się podoba. Mogłabym je nadać jako drugie swojej córce. Odpowiedz Link Zgłoś
ania.silenter Moja Ada o mały włos nie zostałaby Michaliną 25.04.07, 21:31 Mnie się podoba. I tak często wołam ją Miśka. Choć na codzień jest Dunią, Duśką, Dusią, Adą, Adką, Adunią i w ten sposób "umilam" sobie tę Adriannę. Odpowiedz Link Zgłoś
tami46 Re: Poznałam dziś 7-miesięczną Michalinkę 25.04.07, 21:34 Nigdy mi się nie podobała forma męska tego imienia.Matamiast Michalina bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Poznałam dziś 7-miesięczną Michalinkę 25.04.07, 21:40 Ja do męskiej się dopiero niedawno przekonałam - tak jak do Szymona - już mnie nie mdli, jak słyszę to imię. Tylko z Mateusza nie umiem się wyleczyć Michalinka jest świetna i obstawiam, że będzie niedługo w czołówce. A szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Poznałam dziś 7-miesięczną Michalinkę 25.04.07, 23:29 Myślę, że jest bardzo w porządku Odpowiedz Link Zgłoś
magdmaz Re: Poznałam dziś 7-miesięczną Michalinkę 26.04.07, 09:35 Mam Michalinę od ośmiu lat - to imię spotkałam w życiu dwukrotnie, we własnej rodzinie. Jak na wiele imion "odmęskich" zauważyłam reakcje skrajne - albo ktoś nie znosi, albo jest świetne. Ja jestem fanką imion tego typu i twardych kobiet o silnej osobowości (nie mylić z chłopobabem, nie o to chodzi) i dlatego moja Michalina nie bywa Misiunią, za to jest Michaśką i Minką. Do trzech lat była Mimi. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_4 Re: Poznałam dziś 7-miesięczną Michalinkę 26.04.07, 11:04 Minka, Michaśka - bardzo fajnie! Nie potrafię zaakceptować zdrobnienia Misia, choć samo imię Michalina uważam za bardzo ładne. Ja akurat nie lubię imion "odmęskich" - poza Stefanią i Michaliną właśnie Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Poznałam dziś 7-miesięczną Michalinkę 26.04.07, 17:21 Śliczne imię i ma śliczne zdrobnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Poznałam dziś 7-miesięczną Michalinkę 26.04.07, 18:49 jedno z fajniejszych z czterosylabowych imion, za którymi ogólnie nie przepadam. Męską formę-uwielbiam,ale to subiektywne odczucie Odpowiedz Link Zgłoś
minerwamcg Re: Poznałam dziś 7-miesięczną Michalinkę 26.04.07, 21:54 Miałam ciocię o tym imieniu. W rodzinie nazywano ją Michasia i takie zdrobnienie mi się bardzo podoba, może dlatego,że się z nim zżyłam od zawsze. Męska forma tego imienia zawsze mi się podobała, acz bez przesady - do czasu. Kiedy ten czas już przyszedł, przy składaniu życzeń powiedziałam pewnemu aktorowi: "Nie masz pojęcia, jak cię lubię. Za samo imię!" Zrozumiał, i kiedy niedługo później poznał "właściwego" nosiciela imienia, obśmiał się jak norka )) Odpowiedz Link Zgłoś
nelvita Re: Poznałam dziś 7-miesięczną Michalinkę 26.04.07, 18:51 Imię śliczne, przede wszystkim w pełnej formie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nataloosia :) Re: Poznałam dziś 7-miesięczną Michalinkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.07, 13:40 Moja przyjaciółka ma siostrę która miała być Michalinką, wszystkim się bardzo podobało, ale w koncu ochrzcili ją Dominika...i tak wołają na nią Miśka A mi się to imię bardzo podoba głownie gdy mowi się Michalinka Odpowiedz Link Zgłoś