Dodaj do ulubionych

krytykowane imie

IP: *.bulldogdsl.com 03.05.07, 23:22
zastanawiam sie co jest takiego 'zlego' w imieniu Alan.
A L A N
jesli juz pada na tym forum to zazwyczaj jako imie, ktorego nie nalezy
nadawac.
dlaczego sie nie podoba?
czy jest tu ktos komu sie to imie podoba?
poprosze o opinie smile
Obserwuj wątek
    • abiela Re: krytykowane imie 03.05.07, 23:32
      Mnie sie nie podoba jego brzmienie, poza tym odbieram je jako nowy import do
      jęxyka polskiego.
    • gaudencja OT 03.05.07, 23:33
      Czy mogłabyś mi powiedzieć, zmieniając temat, czy piszesz z USA? jakiś czas
      temu mieliśmy tu ogromny problem z trollem, który też pisał z tego samego
      serwera, IP było wprawdzie inne, sprawcą m.in. tego wątku, i chciałabym się dowiedzieć np. czy ten prowajder zapewnia stałe,
      czy zmienne IP.
      • gaudencja Re: OT 03.05.07, 23:34
        A poza tym, podpisuję się pod Abielą. Ponadto brzmienie imienia wydaje mi się
        być dośc bezbarwne.
        • alexandria1982 Re: OT 03.05.07, 23:51
          Mnie osobiście to imię nie zachwyca, tzn nie dałabym tak na imię swojemu
          dziecku, lecz nie przeszkadza mi i nie razi u innych, odbieram je jako normalne
          imię i nie rozumiem skojarzeń z ANALEM, jak to tu kiedyś ktoś napisał.
      • Gość: Basia Re: OT IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 04.05.07, 00:38
        bulldogdsl to dostawca internetu we Wielkiej Brytanii
      • Gość: pluk Re: OT IP: 89.243.154.* 04.05.07, 03:07
        pisze z UK
    • a_weasley Zestaw linków 04.05.07, 00:54
      Rozmawialiśmy o nim już nieraz. Po to jest wyszukiwarka, żeby z niej korzystać.
      szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html?VE_szukaj_a=Alan&ile=20&sort=data_desc&spojnik=and&forum=12924&poz=0&A_szukaj=tresc&x=12&y=2&zywe=2
    • olianka Re: krytykowane imie 04.05.07, 09:56
      Mnie się to imię wydaje totalnie mało męskie. O pretensjonalności już nie
      wspominam smile
      • astomi25 Re: krytykowane imie 04.05.07, 11:02
        Wydaje mi sie bardzo malo meskie, takie rozmemlane. Podobnie jak Emil.
        bleee
        • troubleska Re: krytykowane imie 04.05.07, 17:40
          astomi25 napisała:

> Wydaje mi sie bardzo malo meskie, takie rozmemlane. Podobnie jak Emil.
          > bleee

J.w.
    • Gość: emi28 Re: krytykowane imie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.07, 11:35
      wydaje mi się mało męskie.
    • Gość: Latoya li Re: krytykowane imie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 17:21
      to bardzo ladne imie nie przejmuj sie i wcale nie jste takie nowe!!! znam dwoch
      alanow w wieku 16 i 22 lata i sa super mi to imie na pewno kojarzy sie dobrze
      • shilla01 Re: krytykowane imie 04.05.07, 18:01
        Znam 30 letniego Alana - niestety nie Polaka. Imię jest bardzo wdzięczne w
        funkcjonowaniu. Lubię jego brzmienie. Nie przejmuj sie absolutnie negatywnymi
        opiniami. Wyraza je ludzie którzy mają zupełnie inny gust niż Twój. Alan jest
        bardzo OK !!
      • abiela Re: krytykowane imie 04.05.07, 18:44
        Gość portalu: Latoya li napisał(a):

> to bardzo ladne imie nie przejmuj sie i wcale nie jste takie nowe!!! znam dwoch
        >
        > alanow w wieku 16 i 22 lata i sa super mi to imie na pewno kojarzy sie dobrze

Dla mnie 22 lata to mikroskopijny wręcz czas funkcjonowania imienia.
        • Gość: Latoya li Re: krytykowane imie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 19:14
          ale to jednak nie to samo co boom na julie lub dziwadla typu lutoslawa aha i
          oboje sa polakami ich rodzice takze i mieszkaja w polsce a to imie jest sliczne
          i dziecko napewno bedzie kiedys widzieczne
          • gaudencja Re: krytykowane imie 04.05.07, 20:53

> ale to jednak nie to samo co boom na julie lub dziwadla typu lutoslawa

Otoż to, Alan w porównaniu z nimi to swieżutkie spapugowanie wspaniałego
            Zachodu.
            • Gość: Latoya li Re: krytykowane imie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 23:30
              Co za roznica czy spapugowany jest wschod czy zachod?? wazne ze imie jest
              ladne gyby nie ta roznorodnosc bylyby same 'slawy' a dochodzenie o korzenie
              tego imienia to juz troche czepianie sie . wazne ze imie ma latwa pisownie jest
              dzwieczene i osoby ktore je nosza sa zadowolone.
              • gaudencja Re: krytykowane imie 05.05.07, 00:02

> Co za roznica czy spapugowany jest wschod czy zachod??

Masz rację, ale nie pisałam wcale, ze to pierwsze mi się podoba smile

wazne ze imie jest
                > ladne

Kwestia gustu.

> gyby nie ta roznorodnosc bylyby same 'slawy'

Powiem Ci, że ta różnorodność imion, jaka była na przykład w średniowieczu,
                podoba mi sie dalece bardziej.
                Pozdrawiam smile
              • Gość: grisly Re: krytykowane imie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 00:08

> wazne ze imie ma latwa pisownie jest
                >dzwieczene i osoby ktore je nosza sa zadowolone.

najpierw przeczytalam dziwaczne smile
                dzwięczne to napewno imię Alan DLA MNIE nie jest, tak jak np. Dawid
                tak po prostu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.