alexandria1982 20.05.07, 16:20 Znalazłam Jakobinę Szalenie mi się podoba. Jestem całkowicie zauroczona tym imieniem. Co myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: czasowo Francuzka [...] IP: *.fbx.proxad.net 20.05.07, 16:27 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: cudo :) 20.05.07, 19:20 Mnie sie podoba. Jakubina też. Wśród powinowatych we wcześniejszych wiekach miałam co najmniej 2 Jakubiny. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: cudo :) 20.05.07, 20:04 Jakub mi się nigdy nie podobał (nielogiczne zdrobnienie), ale na forum polubiłam Jakobinkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernadetta Re: cudo :) IP: *.elpos.net 20.05.07, 21:25 Dlaczego usunelas tekst Francuzki mowiący o pejoratywnym wydzwieku tego imienia we Francji?Wszak zalozycielka tego wątku moze nie znac francuskiego ? A jak to zinterpretuje to juz Jej sprawa. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: cudo :) 20.05.07, 21:37 Dlatego, ze użyła niewybrednych słów. Co zaś do skojarzeń Francuzów, to z grubsza każdemu wykształconemu człowiekowi wiadomo, kim byli jakobini. Natomiast na temat skojarzeń Francuzów powinien się wypowiadać tylko ten, kto ich o to wcześniej zapyta. Wiem to z autopsji. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: cudo :) 20.05.07, 21:29 Mam alergię na zdrobnienie Kuba. Jakub jako taki mógłby być, gdyby go nie zdrabniano. Odpowiedz Link Zgłoś