Gość: kora81 IP: *.chello.pl 05.06.07, 10:06 Koleżanka ma 3 letnią córkę Anielę, teraz spodziewa się syna i jedną z propozycji imienia dla niego jest Filip. Pytała mnie czy te imiona sie nie "gryzą" a ja postanowiłam zapytać także Was. Z jednej strony imiona znacznie różnią sie popularnością i okresami, kiedy była nadawane, ale z drugiej strony są to imiona greckie, o łagodnym charakterze, podobnej długości. Koleżanka chce dla syna bardziej popularne imię niż dla córki, takie żeby nie dziwiło jego rówieśników. Inne brane pod uwagę imiona to Staś, Franek, Miłosz, Julek. Co o tym sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dziewczynka Re: Aniela i Filip IP: *.mt.pl 05.06.07, 12:34 jak dla mnie super zestaw to Aniela i Julian Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Aniela i Filip 05.06.07, 13:26 W moim odczuciu te imiona nie pasują do siebie. Jeśli to oczywiście ważne dla koleżanki i chce dopasowac imiona to z jej propozycji dużo bardziej pasuje Stanisław, Franciszek i Julian/Juliusz. Ja bym wybrała tego ostatniego. Filip nie pasuje również brzmieniowo (pomijam popularność), Aniela brzmi dużo łagodniej. Aniela i Julian brzmią razem idealnie. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Nie pasują do siebie. 05.06.07, 16:10 Mam przyjaciółkę Anielkę, której bracia to Staszek i Szczepan. Staszek pasuje wybitnie, o czym świadczy fakt, że mąż mojej Anielki to też Staszek Odpowiedz Link Zgłoś
ria5 Re: Aniela i Filip 05.06.07, 19:01 Filip raczej srednio brzmi z Anielka. Wybralabym Franka badz Julka Odpowiedz Link Zgłoś