matizka 13.06.07, 23:05 Hej, niektóre pomysły na forum są tak oryginalne, że chciałam wam opowiedziec o moim znajomym (ze Śląska), który nazywa się Werner Nowak (no nawisko inne, ale prawie tak samo zwyczajne i popularne). I ja się zawsze śmieję, że imię to chyba Nowak Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tami46 Re: Pewien mój znajomy 13.06.07, 23:18 W dawnym województwie katowickim do to imię do1994 roku nosiło 1758 młodszych i starszych panów.To jest największa liczba nadań w porównaniu do reszty Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Pewien mój znajomy 13.06.07, 23:19 Chcesz powiedzieć, że odbierasz imię Werner nazwiskowo? Nigdy bym na to nie wpadła. Odpowiedz Link Zgłoś
eluch_a Re: Pewien mój znajomy 13.06.07, 23:27 A ja znam Karola Wernera (Werner to nazwisko), zresztą w mojej miejscowości cała rodzina Wernerów mieszka. Z przyzwyczajenia bym odebrała to imię "nazwiskowo". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Pewien mój znajomy IP: *.chello.pl 14.06.07, 00:57 Jest też Anita Werner, dziennikarka TVN. Jak wrzucisz hasło "Werner" w google, na polskich stronach ujrzysz je tylko jako nazwisko (Agata Werner, Tomasz Werner, Mateusz Werner...). Odpowiedz Link Zgłoś