das.krokodil 23.06.07, 12:08 Co myślicie o tym imieniu? Jak można je ładnie zdrabniac? Z czym/ kim Wam się kojarzy? Znacie jakiś Florianów? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tami46 Re: Florian 23.06.07, 12:13 Nie znam zadnego Floriana,ale wiem ,że to patron strażaków.Myślę o tum imieniu sympatycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartosz Re: Florian IP: *.multimo.gtsenergis.pl 23.06.07, 12:31 Jedyne skojarzenie nie jest dobre. pl.wikipedia.org/wiki/Florian_Siwicki Odpowiedz Link Zgłoś
das.krokodil Re: Florian 23.06.07, 12:38 To może ja jeszcze dodam, że mnie się to imię szalenie sympatycznie kojarzy z Florianem "Baltoną" z książek Małgorzaty Musierowicz, których jestem fanką po dziś dzień Skłonna byłabym dac tak swojemu dziecku na imię ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nataloosia :) Re: Florian IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.07, 13:09 znam jednego... jest troszkę niepełnosprawny (ma poważną wadę wymowy) ... ludzie dokuczali mu i z tego powodu zrezygnował z pracy Teraz jest biedny , nie daje sbie pomóc i mieszka w bardzo ubogich warunkach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: veranillo Re: Florian IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.07, 13:29 Podoba mi się to imię. Co do znanych imienników, to był jeszcze Florian Znaniecki, socjolog i humanista Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Truskawa Re: Florian IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.07, 13:38 Podoba mi się. Też kojarzy mi sie z Baltoną z książek Małgorzaty Musierowicz, więc jest to skojarzenie jak najbardziej sympatyczne Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Florian 23.06.07, 15:06 Bardzo mi się podoba, ale na zdrobnienia nie mam pomysłu, używałabym to imię w pełnej formie. Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: Florian 23.06.07, 15:28 Znam jednego Floriana-nastolatka.Imienia nie zdrabnia. Mozna zdrabniac Florek,jak ktos lubi. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Florian 23.06.07, 19:04 Znam Florka, bacę wypasającego owce w Beskidzie Niskim Imię mi się podoba w pełnej formie i przecudnym zdrobnieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
kolejny_forumowicz Re: Florian 24.06.07, 20:59 mi się imię podoba zdrabniałabym Florek, albo po prostu Florian. A kojarzy mi się z fauną i florą, z jakimś raczej wrażliwym, inteligentnym chłopakiem. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś