Gość: essi IP: *.smrw.lodz.pl 02.07.07, 18:53 Dzisiaj rozpoczęłam praktyki w szpitalu.Witając się z lekarzami powiedziałam,że mam na imie Ania i wtedy jeden z nich powiedział z autentycznym zachwytem w głosie,że mam piękne imię)) Zaskoczył mnie ten komentarz,bo nie sądziłam,że imię Anna może jeszcze kogokolwiek zadziwiać.Ależ zrobiło mi się miło)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abiela Re: miłe zaskoczenie 02.07.07, 19:24 A wiesz, że ja, zwłaszcza w Niemczech, bardzo często słyszę ten komentarz. Odpowiedz Link Zgłoś
tami46 Re: miłe zaskoczenie 02.07.07, 19:50 Anna podobnie jak Ewa jest moim zdaniem ponadczsowa. Odpowiedz Link Zgłoś
manarai Re: miłe zaskoczenie 02.07.07, 20:40 Bo to piękne imię jest. Najpopularniejsze na świecie, to prawda, ale czy to znaczy, że mniej piękne? Mój ojciec mówi do matuli "Anisiu". Jak byłam mała, wydawało mi się, że jest to zwrot pieszczotliwy - tak jak "kochanie". I dziwiłam się, czemu inni tatusiowie nie mówią do innych mamuś "Anisiu", tylko po imieniu... Odpowiedz Link Zgłoś
lotka76 Re: miłe zaskoczenie 02.07.07, 20:42 We Francji tez Anna i Ania sa uwazane za piekne imiona... Anna jest nawet wymawian przez dwa "n"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: miłe zaskoczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 21:18 Bo Anna, choć popularna, jest piękna i ponadczasowa. Tak dawno nie miałam do czynienia z małą Anią.. Odpowiedz Link Zgłoś
aniek666 Re: miłe zaskoczenie 04.07.07, 14:17 o, miło się dowiedzieć dla mnie moje imię było o prostu... imieniem. ani ładne, ani brzydkie, wogóle nie ciekawe ani nic. Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: miłe zaskoczenie 04.07.07, 14:34 Był niedawno wątek o Annie. Dla mnie to też jest najpiękniejsze imię. Mimo że nosi je ponad milion Polek Moja starsza córeczka ma na imię Anna a wygląda jak w sygnaturce. Podoba mi się jego pełne brzmienie, jest takie dostojne. A Ania brzmi miękko i delikatnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania a jakże ;) bo to piękne imię :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 15:01 Odpowiedz Link Zgłoś
candy26 Re: miłe zaskoczenie 04.07.07, 19:35 Ja jestem Anna Luiza i od dziecka mówiono do mnie Luiza.Teraz kiedy jestem już dorosła uwielbiam swoje imię.Mąż mówi do mnie nawet angielskimi odpowiednikami Anny są wprost idealne.Pozdrawiam wszystkie Anny Odpowiedz Link Zgłoś
agata85-4 Re: miłe zaskoczenie 04.07.07, 19:36 a dla mnie nie ma banalniejszego imienia niz Anka Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: miłe zaskoczenie 04.07.07, 20:26 I wcale ci się nie dziwię, bo Anka jest najbardziej okropnym i banalnym zdrobnieniem pięknego imienia Anna. Odpowiedz Link Zgłoś
agata85-4 Re: miłe zaskoczenie 04.07.07, 20:31 Ale w ogole Anna jet oklepana. Moze Tobie sie podoba bo widze ze tak ma na imie Twoja corka ale teraz nikt takich imion nie nadaje dzieciom! Anki, Kaski, Magdy i Marty czy nawet Agaty ( moje hehehe) sa przestarzale! Odpowiedz Link Zgłoś