das.krokodil 21.07.07, 14:09 Zbieram opinie, pomysły na zdrobnienia.... a może ktoś zna małego Wincentego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Malwina Re: Wincenty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.07, 14:54 Imię bardzo mi się podoba, szczególnie w pełnej formie. Zdrabniać można Wicuś, Wicek, Wini.. Wincentego nie znam niestety ani małego, ani dużego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: Wincenty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.07, 14:55 A jak nie Wicuś, to Wincuś. Odpowiedz Link Zgłoś
donmari Re: Wincenty 21.07.07, 15:10 Imię super.C ieszę się,iż nastała moda na imiona traycyjne.One zawsze wygrają, bo są polskie. Oby za dziesięć lat nie wróciła moda na imiona anglojęzyczne...Co do Wincentego,baaardzo głupio postąpił Ibisz, nadając synkowi sfrancuszczone imię Vincent Odpowiedz Link Zgłoś
veranillo Re: Wincenty 21.07.07, 16:18 bardzo mi się podoba to imię zdrabniam tak, jak moje poprzedniczki - Wicek, Witek, Wicuś, Wini itd. Odpowiedz Link Zgłoś
das.krokodil Re: Wincenty 21.07.07, 17:15 Pytam, bo mój mąż ma bzika na punkcie tego imienia. Powiedział mi o tym, że tak bedzie miał na imię Jego syn na pierwszej randce ) Gdy byłam w ciąży i jeszcze nie znaliśmy płci, mąż mówił do brzuszka "Wincenciku" A potem wyszła na świat niebieskooka Józefinka )) Ja lubie Fryderyka, ale że Józefina była bardziej moim pomysłem, pewnie w przyszłości będzie Wincenty Odpowiedz Link Zgłoś
veranillo Re: Wincenty 21.07.07, 17:36 Józefina i Wincenty to bardzo fajna para Może za jakiś czas będziemy wam gratulować synka o właśnie takim imieniu? Mąż pewnie wtedy byłby wniebowzięty Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Wincenty 21.07.07, 17:36 Nie znam imię bardzo ładne, zdrabniałabym Wicuś, Wicek, Wincentuś Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Wincenty 22.07.07, 00:14 O mały włos mój synek zostałby Wincentym, jak już o tym wielokrotnie pisałam. Dalej chyba nie muszę komentować. Zdrabniać go chciałam do Wincusia lub Wicusia. Odpowiedz Link Zgłoś