Gość: pluk IP: *.range86-145.btcentralplus.com 13.09.07, 15:29 jak wam sie podoba? z czym/kim sie kojarzy? jakie drugie imie by pasowalo? czy sa jakies zdrobnienia tego imienia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lollypop Re: Astrid 13.09.07, 16:31 Kojarzy sie z Astrid Lindgren. Niedawno poznalam dziewczyne o tym imieniu na zjezdzie zawodowym - od razu zwrocilam uwage bo nazwisko miala bardzo polskie, dlugie i konczace sie 'ski' a tu takie imie. No i oczywiscie, mama zaczytywala sie utworami skadynawskiej pisarki, z tym ze w Polsce miala zarejestrowane Astryda,zmienila po przyjezdzie do Australii. Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Astrid 13.09.07, 17:55 Astrid ma podwójne znaczenie - greckie "gwiaździsta" i skandynawskie "przynosząca radość Bogu". Kojarzy się oczywiście z Astrid Lindgren, baaardzo miłe skojarzenie! W Polsce raczej mi nie pasuje - dźwięczna Astrid zmienia się w Astrydę, która kojarzy mi się jakoś brzmieniowo ze stearyną czy innymi sterydami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Astrid IP: *.85-237-191.tkchopin.pl 13.09.07, 18:22 Moja ciocia ma na imię Astrid. Zdrobniale mówimy po prostu ciocia Asia. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Astrid 13.09.07, 23:41 Astryda mi się nie podoba, Astrid odbieram bardzo ciotkowato. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: Astrid IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.07, 08:44 Astrid Lindgren - tylko tak kojarze. Astryda nie podoba mi sie , takie twarde strasznie. Kojarzy mi sie jeszcze z astronautą . Odpowiedz Link Zgłoś