katie-scarlet 02.11.07, 05:14 Pisze na forum po raz pierwszy chociaz podczytuje Was juz przez pare miesiecy. Przez ten czas nabylam i przerobilam troche literatury tematycznej i naiwna ze zdumieniem i zgroza zobaczylam ze tutejsze 'ekspertki' pisza mnostwo bzdur, szczegolnie jedna taka ktora ciagle cytuje pana Grzenie. Otoz cytuje wybiorczo, wedle uznania ze tak powiem. A pomija to co nie pasuje jej do swiatopogladu. Wiec teraz ostrzezenie: bede prostowac! Ilekroc natkne sie na durna wypowiedz szanownej ekspertki, dodam sprostowanie, bo zaczyna mnie wkurzac ta indoktrynacja niewiniatek! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olianka Re: Beda sprostowania! 02.11.07, 10:18 Gdzie na tym forum masz ekspertki? Są moderatorki, ekspert pisze na niebiesko. A my, jako moderatorki, piszemy na czerwono. Na czarno wypowiadamy się prywatnie. Odpowiedz Link Zgłoś
katie-scarlet Re: Beda sprostowania! 04.11.07, 14:25 Bzdury mozna pisac roznymi kolorami.. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Beda sprostowania! 03.11.07, 00:11 Cieszę się, że kupiłaś sobie Grzenię jako pierwszą książkę o imionach, ale czy aż musisz zakładać o tym odrębny wątek? Odpowiedz Link Zgłoś
katie-scarlet Re: Beda sprostowania! 04.11.07, 14:33 Zdziwilabys sie ile mam ksiazek o imionach. Grzenie wymienilam przykladowo poniewaz jest jedna z najczesciej tu cytowanych. Ale Twoja taktyka jest przewaznie usilowanie osmieszenia i dyskredytacji innych wiec nie spodziewalam sie wcale innej wypowiedzi od Ciebie. A watek sobie moge zalozyc jaki mi sie podoba i nic Ci do tego. Nie podoba Ci sie to go zignoruj. Odpowiedz Link Zgłoś
asidoo Re: Beda sprostowania! 04.11.07, 16:00 Katie, chcesz dręczyć jakąś moderatorkę? Po co? Każda osoba tu może pisać prawie wszystko, co chce. Ma być jednak o imionach a nie po to, żeby udowadniać niewiedzę. Forum o imionach jest przyjemne. Ja nie widzę sensu w takich działaniach jak twoje. Odpowiedz Link Zgłoś
katie-scarlet Re: Beda sprostowania! 05.11.07, 03:53 Ja nie chce dreczyc moderatorki. Ja chce aby moderatorka spuscila ze swojego protekcjonalnego tonu i przestala dreczyc przede wszystkim te forumowiczki ktore chca zrejestrowac imiona swoim dzieciom ktore ona uwaza za zdrobnienia nie zaslugujace na rejestracje. Ja sama jedna znam 3 osoby ktore przestaly zagladac na to forum za sprawa gaudencji, i to nie jest sprawiedliwe. Nie przecze ze forum jest 'fajne', aczkolwiek niestety slysze rowniez opinie, i tu cytuje bez zamiaru obrazy bo to nie moje slowa: "Boze, tam sa takie wredne baby ze przykro wchodzic!" oraz "to jest jedna wielka mafia". Wiec jesli chcecie aby forum to mialo taka opinie, to prosze bardzo, moge nie podejmowac sie walki z wiatrakami bo niewatpliwie mam mniej czasu na przesiadywanie tu niz gaudencja i nie sprostam jej pretensja typu podanej nizej ze jak narazie odpowiedzialam tylko na jeden post. Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Beda sprostowania! 05.11.07, 18:00 katie-scarlet napisała: > Ja nie chce dreczyc moderatorki. Ja chce aby moderatorka spuscila > ze swojego protekcjonalnego tonu i przestala dreczyc przede > wszystkim te forumowiczki ktore chca zrejestrowac imiona swoim > dzieciom ktore ona uwaza za zdrobnienia nie zaslugujace na > rejestracje. > > Ja sama jedna znam 3 osoby ktore przestaly zagladac na to forum za > sprawa gaudencji, i to nie jest sprawiedliwe. Nie przecze ze forum > jest 'fajne', aczkolwiek niestety slysze rowniez opinie, i tu cytuje > bez zamiaru obrazy bo to nie moje slowa: "Boze, tam sa takie wredne > baby ze przykro wchodzic!" oraz "to jest jedna wielka mafia". > > Wiec jesli chcecie aby forum to mialo taka opinie, to prosze bardzo, > moge nie podejmowac sie walki z wiatrakami bo niewatpliwie mam mniej > czasu na przesiadywanie tu niz gaudencja i nie sprostam jej > pretensja typu podanej nizej ze jak narazie odpowiedzialam tylko na > jeden post. Wiesz co, czytając twój post odniosłam nieodparte wrażenie, że jesteś następczynią kaczyńskiego. Czujesz się powołana do walki z wiatrakami, masz do spełnienia jakąś dziejową misję ukatrupienia tu na forum Gaudencji. Kobieto, czy ty się dobrze czujesz? Mnie osobiście guzik obchodzą cudze opinie na temat tego forum. Mam wrażenie, że te negatywne są jednak odosobnione. I nie interesuje mnie ile osób odeszło z tego forum. Jesli odeszły, to trudno, nikt za nimi płakał nie będzie. A jednak sporo osób tu zagląda a jeszcze więcej istnieje tu na stałe. A to oznacza, że forum spełnia swoje zadania. Odpowiedz Link Zgłoś
ibby2 Re: Beda sprostowania! 05.11.07, 18:33 katie-scarlet napisała: > bez zamiaru obrazy bo to nie moje slowa: "Boze, tam sa takie wredne > baby ze przykro wchodzic!" oraz "to jest jedna wielka mafia". > > Wiec jesli chcecie aby forum to mialo taka opinie, to prosze bardzo, > moge nie podejmowac sie walki z wiatrakami bo niewatpliwie mam mniej > czasu na przesiadywanie tu niz gaudencja i nie sprostam jej > pretensja typu podanej nizej ze jak narazie odpowiedzialam tylko na > jeden post. Forum nie straciło na tym, że kilka osób zrezygnowało z odwiedzania go, dzięki "naszemu mafijnemu hersztowi G."A to że paru osobom się tu nie podoba nie jest wcale opinią wiążącą odnoszącą się do całości. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Gaudencjo! 05.11.07, 20:26 Przemyśliwam, jak Was zdyscyplinować, żebyście mi zarobiły na swój żołd )) Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Gaudencjo! 05.11.07, 20:37 Może - jak to kobiety - pomyślimy najpierw o odpowiednim umundurowaniu? Jakies krawaciki albo inne moherowe berety obrończyń czystości polszyczyzny w okopach Trójcy Świętej? Oflagujemy się jeszcze odpowiednio i bedzie widomo, ze to forum tylko dla wariatów, a nie dla tzw "normalnych ludzi". Moje dzieci pytają właśnie dlaczego placzę nad kompem, a ja się tak śmieję! Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Gaudencjo! 05.11.07, 20:42 Działamy bez umundurowania, żeby łatwiej podszywać się pod zwykłych użytkowników forum. Tajność i omerta, a także zapas zdechłych ryb - to najważniejsze. No i żołd, a na ten zarobimy obrabowując przygodnych zwolenników nadawania zdrobnień zamiast imion, którzy sie tu zaplączą. :-] Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Gaudencjo! 05.11.07, 20:43 Aha - i każdy pomysł założenia konkurencyjnego forum storpedujemy poprzez uporczywą na nim absencję. Odpowiedz Link Zgłoś
ibby2 Re: Gaudencjo! 05.11.07, 21:06 gaudencja napisała: > Aha - i każdy pomysł założenia konkurencyjnego forum storpedujemy > poprzez uporczywą na nim absencję. > Oczywiście. Dziewczyny z mafii muszą trzymać się razem! Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Gaudencjo! 05.11.07, 23:37 A może będziemy wysyłać im (tym ewentualnym forumowiczkom na konkurencyjnym forum) szpiegów z krainy deszczowców z samobójczymi misjami? Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Gaudencjo! 05.11.07, 20:45 No przepraszam, ale ja mam na sobie bojówki, więc jakby nie było element umundurowania. I krucjatę prowadzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kira_koslin Re: Beda sprostowania! IP: *.aster.pl 05.11.07, 21:17 Ja bym sobie na Twoim miejscu odpusciła a jak to dla niektórych jedyne miejsce, w którym wydaje im się że mają rację i czują się spełnione???? Zostaw na pocieszenie ten wirtualny świat i poczucie racji bez końca A na poważnie jestem pod wrażeniem wiedzy uczetników forum na temat imion - natomiast niektóre zachowania są nie do przyjęcia - no ale to już tylko świadczy o poziomie klasy jaką każdy z Nas posiada Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Beda sprostowania! 04.11.07, 16:18 katie-scarlet napisała: > A watek sobie moge zalozyc jaki mi sie podoba i nic Ci do tego. Nie > podoba Ci sie to go zignoruj. Twoje prawo do założenia jakiegokolwiek wątku jest równe mojemu prawu do zapytania o sens założenia go. Prostuj, ile wlezie, na razie jednak Twoja jedyna w tym kierunku zmierzająca wypowiedź stanowiła nie tyle sprostowanie, co dezinformację bazującą na niedokładnie przeczytanym Grzeni. A jakie masz jeszcze książki o imiennictwie? Może masz jakąś ciekawą pozycję, o której istnieniu dotąd nie wiedzialam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tawananna* Re: Beda sprostowania! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.07, 10:51 Super! To wchodź na te pełne bzdur wątki i sprostuj znajdujące się tam informacje. Na tym zyskają wszyscy forumowicze - i nikt się za to nie obrazi, bo przecież nie ma tu wybitnych onomastów, którzy zjedli wszystkie rozumy - są za to hobbiści, chętnie przyjmujący do wiadomości istnienie innych źródeł niż te im dostępne. Więcej ciekawych wypowiedzi => ciekawsze forum Tylko nie rozumiem, po co ten wątek, i dlaczego w takim tonie. A cytaty, z natury rzeczy, są wybiórcze. Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Beda sprostowania! 04.11.07, 17:00 O! Za długo był spokój na forum. Jedna nie wytrzymała napięcia i popuściła... Odpowiedz Link Zgłoś
katie-scarlet Re: Beda sprostowania! 06.11.07, 04:30 ??????? Dobra, holdujcie sobie swojej gaudencji skoro tak lubicie despotyzm, nie bede Wam przeszkadzac, widac stadne jestescie i potrzeba Wam przewodniczki. Tylko jeszcze przy wejsciu na forum umiescie transparent "Smierc Myslacym Inaczej!" zeby normalni tu nie wchodzili... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jowita771 Re: Beda sprostowania! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.07, 07:48 ja tu wchodzę, lubię sobie poczytać o tendencjach w imiennictwie, a z tutejszymi "autorytetami" też się nie liczę. Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Katie-scarlet 06.11.07, 09:37 Dziewczyno - nie obrażaj się, ale trochę dziwny był od początku ton tego wątku. Atakujesz, prowokujesz - a naprawdę nie widzę powodu do podobnych zachowań. Nikt tu na forum nie narzuca nikomu swoich poglądów. Forum jest forum dyskusyjnym i wcale nie wszystkie jego użytkowniczki mają jednakowe poglądy i gusta. Nawet naszym moderatorkom nie zdarza się zbyt często mówić jednym głosem. Na pewno jednak wśród osób regularnie się tu wypowiadających nie znajdziesz wielu zwolenniczek nadawania imion w formie zdrobniałej, imion żywcem ściągniętych z zagranicy (czy to zachodniej, czy wschodniej) ani różnych potworków językowych. Z różnych przyczyn - np. z poszanowania obowiązującego prawa, z sentymentu do polszczyzny, oraz np. dlatego, ze takie a nie inne mamy poglądy i upodobania. Moje ulubiona imiona nie należą do najczęściej tu "wychwalanych", ale nigdy nie czułam się z tego powodu skrzywdzona - jeśli podchodzi się z dystansem do opinii innych ludzi (a zakładam że większość dorosłych osób potrafi się na podobny dystans zdobyć) to potrafi się zaakceptować również odmienne od własnych poglądy i gusta. Jeśli komuś się to nie podoba, to nie musi przecież opiniami Gaudencji, Olianki ani niczyimi innymi kierować się w życiu. Nie ma też zakazu tworzenia nowych forów o imionach. Więc po co ta krucjata? Odpowiedz Link Zgłoś
ibby2 Re: Katie-scarlet 06.11.07, 11:45 Należy zachować po prostu dystans do tego wszystkiego i już, nie brać sobie do serca wszystkiego co tu mówione. Nikt nikomu, niczego nie narzuca, można jedynie poradzić się, zapytać o opinię a co się wybierze to już człowieka indywidualna sprawa. Wiadomo, że każde forum po czasie wyrobi sobie jakiś gust, który nie zawsze będzie wszystkim leżał i pasował. Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Beda sprostowania! 06.11.07, 16:35 Ja bym raczej napisała: nie obrażaj innych, zamiast "się. I za co ty tak nienawidzisz tę Gaudencję? Zjadliwa ironia, zapiekła zajadłość i zaciętość do niej aż kapie z twoich postów. Swoje odmienne zdanie mozna wyrazić w kulturalnej formie. A swoją niechęć do kogoś konkretnego pisze się do niego na priva a nie na forum publicznym. Powtarzam, że masz omamy wzrokowe, nie ma tu żadnej mafii ani klanu itp. Nikt nikomu nie słodzi, nikt nikogo nie banuje za odmienne poglądy. Uczepiłaś się tylko tych zdrobniałych form imiennych czy masz głębszy powód, żeby nienawidzieć Gaudencję? Odpowiedz Link Zgłoś
veranillo Re: Beda sprostowania! 06.11.07, 21:14 Szalenie podoba mi się Twoja retoryka - durna wypowiedź obok indoktrynacji niewiniątek, coś pięknego Prostuj na co tylko masz ochotę; myślę, że wiele osób z chęcia się odniesie do konkretnych zarzutów. Odpowiedz Link Zgłoś