Dodaj do ulubionych

Mam pytanie

22.06.06, 16:47
Jakiś czas temu ktoś na forum podawał link z informacją o wodzie do
rozjaśniania włosków(chyba około 30 zł ale nie pamiętam dokładnie,nazwy też).
Czy macie może jakieś doświadczenia polegające na likwidacji zbędnych włosków
przy pomocy rozjaśniania?
Mam kilka takich ciemnych,których chciałam się pozbyć i zastanawiam się czy
jest sens próbować ich osłabić rozjaśnianiem.
Proszę o wszelkie informacje,jeśli ktoś tak już robił(nazwy lub gdzie kupić
takie specyfiki).Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • babsi.b Re: Mam pytanie 22.06.06, 16:49
      To nie dziala niestety. Przy okazji wysuszysz skore, a wlosy moze troche sie rozjasnia, ale przeciez nadal beda.
    • mikams75 Re: Mam pytanie 22.06.06, 17:18
      mozesz kupic wode utleniona w aptece, ale trzeba cierpliwosci w stosowaniu,
      efektu nie ma od razu. I u niektorych moga sie pojawic rozne podraznienia na skorze.
      Ktos kiedys wspominal o rozjasniaczu Sally Hansen, ale ja nie uzywalam.

Masz kilka wloskow? Gdzie? Jesli to kilka sztuk to wyrwiesz peseta.
      Rozjasnianie to tylko rozjasnianie, wloski sa mniej widoczne, troche oslabione i
      moga sie kruszyc, ale to nie to samo co depilacja.

• zielona28 Re: Mam pytanie 22.06.06, 18:59
        Właśnie kiedyś też tak myślałam że wyrwę pensetą i po problemie,a okazało się
        że w ten sposób tylko pobudza się cebulki włosów do wzrostu,i na miejsce
        jednego włoska potrafią odrastać nawet trzy(mówię z doświadczenia na mojej
        własnej brodzie).
        Jedno co mnie zastanawia to to że brwi jak się depiluje to tak szybko nie
        odrastają-nawet w ciągu jednego dnia).Dlatego chciałam właśnie spróbować z tą
        wodą(ale zwykła z apteki na pewno nie działa).Poszukam tej o której
        piszesz.Dzięki za odpowiedz.
        • mikams75 Re: Mam pytanie 22.06.06, 20:06
          wloski na brodzie moga byc wynikiem klopotow z hormonami, stad moze ich
          nadmierny przyrost ;-)
          Ale tez niekoniecznie, bo u mnie wszystko bylo ok a pojedyncze wloski na brodzie
          koloru czarnego jednak sie pojawialy. Wyrywalam peseta i po jakims czasie wiecej
          nie odrosly.
          Woda utleniona polewalam przedramiona :-)
          • zielona28 Re: Mam pytanie 22.06.06, 20:13
            Robiłam badania i wszystko w porządku.Jaki efekt po wodzie którą stosowałaś na
            przedramionach(czy to taka zwykła z apteki)?
            • toolie Re: Mam pytanie 22.06.06, 20:37
              Ja uzywalam rozjasniacza Sally Hansen. Rozjasnialam wlosy na przedramionach i
              faktycznie zrobily sie jasniutkie. Co do wykruszania, to po jednym razie sie
              nie wykruszyly, ale podejrzewam, ze jakby tak je rozjasniac kilka razy pod rzad
              to moze i sie wykrusza. Tylko trzeba uwazac, zeby nie podraznic skory. Ja
              kupilam rozjasniacz do wlosow do twarzy i uzywalam do przedramion, bo
              pomyslalam, ze pewnie jest delikatniejszy.
              A co do wody utlenionej to kiedys w Grecji poznalam dwie Polki, ktore smarowaly
              cale cialo woda utleniona co 1-2 godziny w czasie opalania na plazy. Mowily, ze
              pod wplywem slonca woda lepiej dziala. Faktycznie wloski mialy jasniutkie, ale
              ja tez takie mam po paru dniach na plazy i to bez wody utlenionej, a z kremem z
              wysokim filtrem:)
            • mikams75 Re: Mam pytanie 22.06.06, 20:55
              po takiej zwyklej wodzie to trzeba polewac wielokrotnie zeby cos bylo widac.
              Ale mozna zamowic mocniejsza np. 9 lub 12 % i wowczas efekt jest lepszy, ale
              jednak drazni skore i tez trzeba powtarzac. Nie wiem czy mialabym odwage
              smarowac tym twarz...
              No i moje wloski tez jasnieja od slonca, wiec problem mam tylko na wiosne :-)

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka