mamabriana-alexa 17.11.07, 23:44 Pierwszy raz dzisiaj weszłam na to forum i jestem po prostu w szoku,że istnieją jeszcze tacy ludzie...Mó synek Alex zmarł,drugi w szpitalu walczył o życie a Wy bezczelnie komentujecie ich imiona. Nie macie wstydu i nie zasługujecie na szacunek.Nikt nie ma prawa oceniac gustu innych ludzi.Brian i Alex urodzili się w Bizielu,a rozdzielani byli w Juraszu.A dlaczego??? Szpital w Łodzi nie chciał mnie przyjąc(a tam odbierane były takie porody),próbowałam też zdobyc jakikolwiek kontakt do lekarza z Arabii,który rozdzielał dziewczynki z Janikowa,ale niestety ich mama odmówiła mi podania kontaktu do niego.Po sekcji okazało się że Alex miał wadę wrodzoną i nawet gdyby nie urodził się zrośnięty to i tak by zmarł niestety. PRZESTAŃCIE PISAC TE BZDURY I ZAJMIJCIE SIĘ CZYMŚ POWAŻNYM.Miejcie trochę szacunku dla mojego zmarłego synka Alexa i dla Brianka,który już tyle przeszedł. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
enigmatic2 Re: Brian i Alex 18.11.07, 10:00 Bardzo mi przykro z powodu twoich dzieci. Szacunek do nich pewnie wszyscy tu mają. Do dzieci. Ale jak widzisz, jest to forum wyłącznie o imionach a nie o konkretnych osobach noszących dane imiona. Każdy ma prawo wyrazić swoją opinię. Mi kompletnie nie przeszkadza, gdy ktoś komentuje imiona moich dzieci, bo przecież nie komentuje samych dzieci, tylko imiona. Po to jest to forum, by móc podzielić się swoimi spostrzeżeniami dot. TYLKO imion. Czy ktoś tu obrażał konkretnie twoje dzieci? Naśmiewał się z nich? Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Brian i Alex 18.11.07, 10:28 wątek o którym mowa nie pochodzi z tego forum, został do nas przeniesiony Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka75 Re: Brian i Alex 18.11.07, 12:01 warto byłoby się dowiedziec w takim razie o jakim forum mowa. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Brian i Alex 18.11.07, 12:24 Forum emama albo wychowanie. Nie pamiętam, ale wiem, że ten wątek krążył gdzieś tam. Niech wypowie się któraś mama, która tam bywa. Odpowiedz Link Zgłoś
mamabriana-alexa Re: Brian i Alex 18.11.07, 19:10 To tekst jednej z osób z forum: -bliznieta (te slynne, rozdzielane niedawno, Alex niestety zmarl: (((. Jak dla mnie zestaw fatalny (oddzielnie tez fatalnie)... - Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: Brian i Alex 18.11.07, 19:15 Chodziło przecież o to, że imiona oddzielnie też się nie podobają. W gusta wszystkich się nie trafi. A jeśli faktycznie jesteś mamą chłopców, bardzo ci współczuję, choć mnie mam pojęcia jakie to uczucie. Odpowiedz Link Zgłoś
mamabriana-alexa Re: Brian i Alex 18.11.07, 19:18 Było więcej takich głupich Waszych tekstów o imionach moich dzieci,że mają prostackie imiona,że:"wiadomo jacy ludzie dają takie imiona".Nie tylko o imionach ogólnie piszecie,ale też o IMIONACH MOICH DZIECI.Miejcie dla nich szacunek, bo widze większe zainteresowania wzbudziły ich imiona niż ich wspólna tragedia.Śmieszni jesteście. Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: Brian i Alex 18.11.07, 19:22 Nie Waszych, bo ja akurat nic nie pisałam obraźliwego. Nie traktuj nas jak jedność, każda z nas ma inny gust. Odpowiedz Link Zgłoś
biljana Re: Brian i Alex 18.11.07, 19:51 zrozum, nikt nie pisze o twoich dzieciach tylko o imionach. Bardzo ci współczuję tragedii, ale to nie zmienia faktu, że imiona mi się nie podobają. Odpowiedz Link Zgłoś
mamabriana-alexa Re: Brian i Alex 18.11.07, 21:48 w obliczu takiej tragedi,gdy jedno z dzieci zmarło a drugie walczyło o życie pisanie o ich imionach( powtarzam o ICH,przytoczyłam nawet jedną wypowiedź)jest dla mnie chore i głupie.A jeżeli imiona komuś si.ę nie podobają niech to zachowa dla siebie i nie krytykuje gustu innych.A moja wypowiedz jest skierowana do osób które tak pisały. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Brian i Alex 18.11.07, 20:28 Jeszcze raz chciałam podkreślić, że ten wątek został w całości przeniesiony na nasze forum z innego. Nawet nie wiem, z którego. Bywają u nas tylko nieliczne jego autorki, i to nie te najbardziej aktywne. Nasze forum nie jest właściwym miejscem do dyskutowania z nim. Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka75 Re: Brian i Alex 18.11.07, 23:05 Tym bardziej,ze mało kto z naszego forum brało w tej dyskusji udział. Bardzo Ci współczuję tragedii, jeśli jesteś mamą tych dzieci, ale wyobraź sobie, ile jest imion, które noszą chore, cierpiace i zmarłe dzieci, które uczestnikom forum po prostu się nie podobają lub podobają z zupełnie innych względów niż noszenie je przez określone dziecko. Nieznośny i przykry post był osoby która ocenia innych tylko po tym jakie imię nadają dzieciom, ale Twój, choc jak mniemam podyktowany emocjami nie był wiele lepszy, że sprowadziłaś wszystkich uczestników tego forum do jednego poziomu - okrutnych i bezdusznych osób. Odpowiedz Link Zgłoś
mamabriana-alexa Re: Brian i Alex 19.11.07, 17:03 Z tego co pamiętam napisałam że mój tekst jest skierowany do osób które tak pisały o imionach moich dzieci.Wasza sprawa jakie imiona się Wam podobają.Nie życzę sobie by NIEKTÓRE OSOBY Z TEGO FORUM komentowały konkretnie imiona moich dzieci i o nich pisali. Nie będe więcej dyskutowac, widzę że to i tak nie ma sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Brian i Alex 19.11.07, 17:08 mamabriana-alexa napisała: > Z tego co pamiętam napisałam że mój tekst jest skierowany do osób > które tak pisały o imionach moich dzieci.Wasza sprawa jakie imiona > się Wam podobają.Nie życzę sobie by NIEKTÓRE OSOBY Z TEGO FORUM > komentowały konkretnie imiona moich dzieci i o nich pisali. Nie będe > więcej dyskutowac, widzę że to i tak nie ma sensu. No nie ma, bo nie przyjmujesz do wiadomości faktu, że wątek o który Ci chodzi NIE JEST Z NASZEGO FORUM i większość osób, która się tam wypowiadała tutaj nie bywa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grisly Re: Brian i Alex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.07, 18:03 Właśnie skończyłam przed chwilą oglądac reportaż o Brianie i Alexie na Jedynce. Jeśli to Ty faktycznie jesteś ich mamą (choć w dziennikarz na zakończenie powiedział, że właśnie jesteście z Brianem na badaniach, a Ty piszesz na forum, no ale nieważne) to wyrazy współczucia. Wątek dotyczący imon Brian i Alex w tym kontekście faktycznie jest mocno nietaktowny.Jednak atakowanie tego forum O IMIONACH za wątek przeniesiony z innego forum to też trochę nieporozumienie.Na tym forum dyskutujemy o imionach, a założycielka tamtego wątku chyba się tu nawet nie udziela.. Może więc napisz do niej wiadomość prywatną, zamiast pociągania innego forum do odpowiedzialności zbiorowej.. Ja osobiście, choć nawet nie umiem sobie wyobrazić cierpienia jakie przechodzi matka w tej sytuacji, zdania na temat imienia Braian/Brajan JAKO TAKIEGO (a nie konkretnej osoby) i nachodzących mnie skojarzeń nie zmienię. Również po oglądnieciu reportażu... A w związku z tym, że to, jak to ujęłaś, nasza sprawa jakie imiona nam się podobają to pozwól, że kontynuować będziemy dyskurs na temat imion, skojarzeń z nimi związanych, ich znaczeń czy proweniencji w dalszym ciągu, skoro my widzimy tego sens, a nawet sprawia nam odwiedzanie TEGO forum przyjemność. grisly Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Brian i Alex 28.11.07, 09:50 Olianko, ten watek byl z tego forum, bo sama go zalozylam. Mea culpa! Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Brian i Alex 28.11.07, 09:51 Chodzi mi o cytat MamyBriana-Alexa, ze zestaw fatalny Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Brian i Alex 19.11.07, 18:26 Mamo Briana i Alexa - szczerze współczuję tragedii, jaka spotkała Waszą Rodzinę, okropnych przeżyć, jakie są udziałem Twojego Synka. I życzę mu zdrowia. Czy to wystarczy, żeby przekonać Cię że nie krytykuję Twoich Dzieci, nawet jesli nie podobają mi się ich imiona? Naprawdę nie jest tu na forum naszą intencją krytykowanie konkretnych osób (że mają taki, a nie inny gust, że mają takie, a nie inne, nadane przez rodziców imiona czy cokolwiek innego). Rozmawiamy sobie o imionach i o tym, czy podobają nam się czy nie - chociaż trafia tu trochę niewyżytych osób, które lubią innym dokuczać i które, jak mi się wydaje, z premedytacją piszą o "imionach z marginesu", żeby zranić innych. Ale ja nie poczuwam się do jakichkolwiek związków z takimi osobami, podobnie jak większość użytkowniczek tego forum. Nie wiń wszystkich za komentarz, z którym nie wszyscy się zgadzają! Jeszcze raz zdrowia!!!!! Bo to najważniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Brian i Alex 28.11.07, 09:47 To ja sie moze wypowiem, bo jestem autorka cytowanego postu. Tragedia jest straszna i mna osobiscie wstrzasnela. Naprawde. Uwielbiam imie Aleksander (Aleksy) i Aleksandra (w takiej formie). Lubie tez Briana/Bryana, ale nie w PL. Popelnilam nietakt i przepraszam. Planuje dac synowi Henryk (Henrik) Aleksander (Alexander) i pewnie tez uznasz ten zestaw za fatalny - Twoje prawo. Zycze wiele zdrowka dla malutkiego synka i jeszcze raz chcialabym podkreslic, ze b. mi smutno z powodu 2. synka. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Brian i Alex 28.11.07, 09:48 Dodam, ze nigdzie nie pisalam sugestii na Wasz temat, tzn. na temat pochodzenia/wyksztalcenia rodzicow chlopcow. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Brian i Alex 28.11.07, 09:54 A na zalozenie watku (prosze nie mylic go ze "slynnym" watkiem z emamy!) pozwolilam sobie ze wzgledu na dosc czeste sugestie odnosnie zestawow dla blizniat. Odpowiedz Link Zgłoś
mamabriana-alexa Re: Brian i Alex 28.11.07, 00:00 www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ec3bcbd73161ca5d.html Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Brian i Alex 28.11.07, 09:24 Śliczny chłopczyk. Nie oglądam na bieżąco telewizji, więc nie miałam nawet pojęcia o tym, że urodzili się tacy chłopcy. Na pewno w obliczu takiej tragedii ostatnią rzeczą jaką bym robiła to komentowała imiona Twoich dzieci. Chciałam Ci powiedzieć, że w obecnej sytuacji nie powinnaś sobie psuć nerwów na forum walcząc z innymi. Najważniejszy jest teraz Brianek. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Brian i Alex 28.11.07, 09:34 zaraz zaraz, czyli sprowadzamy gust do osobistej tragedii? jeśli pada na forum pytanie (na forum dotyczącym tylko imion!), jak nam się podoba imię Mariola, to nie mogę powiedzieć, że mi się nie podoba, bo córka mojej koleżanki o tym imieniu jest niewidoma? a co to ma do imienia? mnie osobiście nie podobają się imiona typu Brian, Alex, Brenda, Erwin, Armin, i nie wnikam gdzie kogo o tym imieniu spotkała tragedia. I nie mówię o tym żeby komukolwiek dokuczać! Ale trochę sprowadzić na ziemię. nikt z nas tutaj nie zawinił wobec Twoich dzieci, nikt nie wykazał się brakiem szacunku wobec Ciebie. Więc i Ty nas nie obrażaj, z łaski swojej. Bo do obrażania innych nie upoważnia żadna, największa nawet tragedia. Więc przyjmij moje wyrazy najszczerszego współczucia, pierwszy raz usłyszałam o tej historii właśnie dziś od Ciebie, ogromnie mi żal, że los potrafi tak dopiec ludziom. Ale zostaw mi też miejsce na mój gust i na moją opinię. Odpowiedz Link Zgłoś
mamabriana-alexa Re: Brian i Alex 30.11.07, 21:09 Wasza sprawa jakie imiona Wam się podobają! Komentujcie jak chcecie! Ale nie musicie zaraz mówić o moich dzieciach! o tym że np "Brian i Alex to zestaw fatalny"! A o kim to było jeśli nie odnośnie moich dzieci?????????Więc Wy z łaski swojej jak już mówicie o imionach to nie piszcie tu konkretnie o imionach moich dzieci! Nie jedna osoba opierała swoje komentarze na imionach moich synków! Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Brian i Alex 30.11.07, 21:17 To jasne, że nie chodziło o Twoje dzieci, tylko o te dwa imiona zestawione razem w oderwaniu od konkretnych osób. Jest jeszcze bardziej jasne, że w obliczu tragedii, jaka Cię dotknęła, to sformułowanie mogło Cię głeboko zranić. Przepraszam raz jeszcze w imieniu wszystkich foremek, których wypowiedzi mogłaś odebrać jako raniące. Pamiętaj także, ze wątek, od którego się zaczęło, powstał w całości na innym forum i został do nas przeniesiony. Trzymaj się. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Brian i Alex 30.11.07, 21:33 nie miałam zielonego pojęcia, że mówiąc, iż te imiona mi się nie podobają, odnoszę się do konkretnej pary bliźniąt. tak jak Ci wspomniałam (i czytaj trochę spokojniej, bo Twoje wykrzykniki są zupełnie nie na miejscu), dopiero od Ciebie się tego dowiedziałam. w dyskusji, o której wspomniałaś, nie brałam w ogóle udziału. tylko drażni mnie, że ktoś będzie za mnie decydował, co wolno mi komentować, a co nie. czasy cenzury chyba odeszły do przeszłości? Odpowiedz Link Zgłoś
mamabriana-alexa Re: Brian i Alex 01.12.07, 12:02 Lepiej niech niektóre osoby się zastanowią jakby to imiona ich dzieci nazywane były prostackimi,fatalnym zestawieniem itd. Pomyślcie czasem o odczuciach innych ludzi.Mi nie podobajaię imiona typu Józek, Antek itd, jednak nie mówię że to imiona prostackie, dla niektórych mogą być piękne.I nie mogłabym dyskutować o imieniu dziecka, które już nie żyje.A ja piszę do ludzi tych którzy odnosili się konkretnie do imion moich dzieci.Pozostałe komentarze mnie nie interesują. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Brian i Alex 01.12.07, 12:50 > Lepiej niech niektóre osoby się zastanowią jakby to imiona ich > dzieci nazywane były prostackimi,fatalnym zestawieniem itd. > Pomyślcie czasem o odczuciach innych ludzi. pisząc o imionach, które wybrałam dla swoich dzieci, też spotkałam się z krytyką - a to że imię dla dziewczynki nieładne, a dla chłopca niemęskie, itp. Skoro na forum o tych imionach wspomniałam, wiedziałam, że części się spodobają, części nie i nie mam pretensji do nikogo, kto te imiona skrytykował. > Mi nie podobajaię imiona > typu Józek, Antek itd, jednak nie mówię że to imiona prostackie, dla > niektórych mogą być piękne.I nie mogłabym dyskutować o imieniu > dziecka, które już nie żyje. miliony dzieci już nie żyją. to co, mam nie mówić o żadnych imionach, bo każde z nich łączy się ze śmiercią? mam nie dopuszczać imion Stanisław i Maria, bo moje rodzeństwo umarło, zanim zdążyłam je w ogóle zobaczyć? > A ja piszę do ludzi tych którzy odnosili > się konkretnie do imion moich dzieci.Pozostałe komentarze mnie nie > interesują. to czemu wrzeszczysz na nas? ja się nie poczuwam do winy, nie napisałam nic złego, poza subiektywnym uczuciem, że dla mnie nie są to imiona ładne. a w tym nie ma nic dziwnego, nie od dziś gusta się różnią. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Brian i Alex 01.12.07, 13:16 Odnosze wrazenie, ze Mama Briana i Alexa nie czyta ze zrozumieniem postow (mam na mysli moje posty). Wyraznie napisalam, ze masz prawo krytykowac moj wybor imienia dla dziecka (ktore byc moze nigdy sie nie urodzi). O imionach Twoich dzieci uslyszalam w niemeickim radiu (uslyzsalam najpierw Jan i Aleks i bylam urzeczona zestawem notabene) i bardzo sie Twoja tragedia zasmucilam. Zreszta w feralnym watku tez wyrazilam zal za Aleksem. Krytykujemy (pozytywnie badz negatywnie) imiona pradzaidzkow, babc etc. Moja zmarla w listopadzie babcia miala na imie Genowefa. Nie podoba mi sie to imie, nie podoba sie tez innym dyskutantkom, kolezanka z pracy (Niemka) jest zachwycona. Odpowiedz Link Zgłoś
maybe_baby Re: Brian i Alex 28.11.07, 10:40 Jakby nie bylo, mozna pisac, że imiona się nie podobaja, to jest sprawa indywidualnego gustu, ale prawda jest, że niektore osoby na forum (co nie tyczy sie wylacznie ww. imion) pisza i używają sformułowan: imiona prostacie, lub rodzice to prostacy itp. Co po pierwsze, jest zaszufladkowaniem pewnej grupy osób, ktorej te imiona się podobaja, co nie oznacza, że "wymyslne" imiona najdaja ludzi o niskim wspolczynniku inteligencji. Mysle, ze takie podejscie do sprawy jest bardzo niesprawiedliwe. Mama blizniakow wziela to do siebie i troszke sie nie dziwie. Taka ocena rodzicow za nadawanie imion (jakie by one nie byly) jest wyrazem braku dojrzalosci. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Brian i Alex 28.11.07, 23:05 maybe_baby napisała: > sprawa indywidualnego gustu, ale prawda jest, że niektore osoby na > forum (co nie tyczy sie wylacznie ww. imion) pisza i używają > sformułowan: imiona prostacie, so.pwn.pl/lista.php?co=prostata ?? Odpowiedz Link Zgłoś
maybe_baby Re: Brian i Alex 03.12.07, 11:52 haha! no rzeczywiscie spieszylam sie z tym watkiem PROSTACKIE RZECZ JASNA Odpowiedz Link Zgłoś
claire_de_lune Re: Brian i Alex 01.12.07, 12:12 a moze po prostu przeprosmy i zakonczmy te dyskusje. Watek byl jednak, w mojej ocenie, mocno nietaktowny. Dyskusja o tych konkretnych imionach nie powinna byc poruszana w takim kontekscie. Mozna bylo przeciez napisac: "co sadzicie o imionach Alex i Brian" i tyle. Mnie jest przykro. Odpowiedz Link Zgłoś
mamabriana-alexa Re: Brian i Alex 01.12.07, 12:17 Mam nadzieje że już nikt nie będzie odnosił swoich komentarzy co do imion moich synków. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Brian i Alex 01.12.07, 13:03 > Mam nadzieje że już nikt nie będzie odnosił swoich komentarzy co do > imion moich synków. na razie główną osobą komentującą jesteś, bez urazy, Ty. to Ty otworzyłaś ten wątek. dzięki temu ci, którzy w nim pisali a już dawno o nim zapomnieli, mogli sobie przypomnieć, a ci, którzy - jak na przykład ja - nie mieli o nim pojęcia, właśnie się dowiedzieli. co więcej, dzisiaj wyciągnęłaś tamten wątek z jakichś zamierzchłych stron i widnieje na pierwszej - bardzo logiczne, doprawdy, na pewno w ten sposób nikt nic nie przeczyta i nie skomentuje. a to Cię będzie boleć jeszcze bardziej... i współczuję Ci, tak jak pisałam, całej tej strasznej sytuacji! ale tym bardziej, powinno się o takich komentarzach zapomnieć, a nie wywlekać je ponownie. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Brian i Alex 01.12.07, 13:19 Ja juz przeprosilam i zakonczylam dyskusje (zreszta zakonczona juz pare tygodni wczesniej, dopoki sama jej nie odswiezyla). Mama Briana i Aleksa w nadmiarze emocji czyta posty wybiorczo. -- Gasofnia Forum Krychy i Baby)) Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: Brian i Alex 01.12.07, 14:31 Następnym razem nie będę odpisywać na takie tematy i będę miała czyste sumienie. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Brian i Alex 01.12.07, 15:17 chyba to najlepsze i najspokojniejsze wyjście można jeszcze zastosować sztuczkę, którą już na dwóch forach widziałam z powodzeniem stosowaną - jak ktoś zaczyna za bardzo... no wiecie... to odpowiadać przepisem kulinarnym Odpowiedz Link Zgłoś
hipopotamama Re: Brian i Alex 01.12.07, 18:31 O.K. Pofatygowałam się przeczytać tamten wątek i wbrew Twojemu rozgoryczeniu nie widzę w nim aż tak wiele osobistych przytyków jakbyś chciała. Poza postem startowym jest tam sporo "dobrych" fragmentów i merytorycznej dyskusji absolutnie nie związanej z Brajanem i Alexem. Wydaje mi się, że atakując forumki pragniesz złagodzić własne frustracje. Nie tędy droga... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
evi85 Re: Brian i Alex 06.12.07, 20:00 wracajac do tematu ja tez bylam w szoku, mi jako matce przez mysl nie przyszloby do glowy zeby glosno komentowac imie dziecka ktore zmarlo albo jest ciezko chore kobiety opamietajcie sie!!! jak bezduszna trzeba byc osoba zeby w obliczu takiej tragedi przejmowac sie imieniem normalnie mi jako mlodej mamie w glowie sie to nie miesci jezeli masz choc troche kultury zachowaj swoje "uwagi" na temat imienia dla siebie, wiekszosc osob przeciez tutaj napisalo ze nie interwsuje go jakie kto ma imie itp wiec zanim cos napiszesz i skomentujesz w obliczu takiej tragedii zastanow sie czy jest to na miejscu, czy nie robisz tym krzywdy innej osobie i wogole czy takie spostrzezenie jest na miejscu jak przeczytalam to z mama, to za glowe sie chwycila i nie wierzyla ze dojrzale kobiety moga byc tak zawistne i bezduszne (oczywiscie nie pisze tu o wszystkich tylko o mniejszosci tego forum) takie zachowanie, komentowanie kiedy dziecko nie zyje swiadczy tylko o braku kultury i zlego wychowania mnie mama bynajmniej wychowala inaczej ja takze nie komentowalabym glosno jak tu ktos chyba wspomnial imienia zmarlej babci, to ze mi sie nie podoba nie upowaznia mnie do komentowania tego glosno, na tym wlasnie polega kultura wyczucie i dobre wychowanie!!! ale niektore chyba te pojecia znaja tylko ze slyszenia pozdrawiam wszystkie mamy i nie mamy z sercem, potrafiace wspolczuc , z wyczuciem i klasa Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Brian i Alex 07.12.07, 08:51 evi85 napisała: > > mnie mama bynajmniej wychowala inaczej > to szkoda, że oprócz wyczucia i klasy nie nauczyła Cię jeszcze poprawnej polszczyzny. bynajmniej. a jak bezduszna musi być matka, która straciła dziecko, a przejmuje się jego imieniem? znikam z tego wątku, skoro obraża się tu każdą osobę, która śmie nie wiedzieć o tym gdzie kto żyje a gdzie kto zmarł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gracja Re: Brian i Alex IP: *.chello.pl 07.12.07, 21:30 evi85 ma syna o imieniu Xander (???????), dlatego wydaje mi się, że nie tyle ubolewa nad losem mamy Briana i Alexa ile imię swojego syna utożsamia z tamtym wątkiem. Co do mamybriana-alexa to dziwię się, że w swojej sytuacji nie zajrzała na forum wcześniak, albo na forum mam które tracą jedno z bliźniąt tylko na forum o imionach robi "rozróbę" Osobiście mam wrażenie ( mogę je mieć- prawda???), że to ktoś trolluje Odpowiedz Link Zgłoś