Gość: Kineska IP: 80.50.237.* 23.01.08, 11:06 Pomozcie wybrac pasujace imie chlopca do pary dla Alicji. Zastanawiamy sie nad Kacprem i Maksiem. Nie chce jedynie zeby jak dorosna bylo zbyt popularne bo sama mam na imie Agnieszka i mnie to denerwuje ze co druga kolezanka nazywa sie tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aneladgam Re: braciszek dla Alicji 23.01.08, 11:58 zarówno Maksymilian, jak i Kacper pasują. oba imiona są ładne, w podstawowej wersji bardziej mi się podoba Maksymilian, ale nie lubię zdrobnienia "Maksiu". Maks jeszcze do przeżycia jak dla mnie. Kacper ładne. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: braciszek dla Alicji 23.01.08, 12:10 Jeśli nie chcesz, aby co drugie dziecko nie nazywało się tak jak Twój synek, to wybierz Maksymiliana. Imię Kacper jest obecnie bardzo popularne. W rankingach popularności wśród imion męskich jest na trzecim miejscu (zaraz za Jakubem i Mateuszem). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kineska Re: braciszek dla Alicji IP: 80.50.237.* 23.01.08, 12:47 Myslisz o rankingu warszawskim? Pytanie czy ma przelozenie na cala Polske? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tawananna* Re: braciszek dla Alicji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.08, 13:08 > Myslisz o rankingu warszawskim? Pytanie czy ma przelozenie na cala > Polske? Z dużym prawdopodobieństwem, tak. Oczywiście mogą być pewne różnice, ale nie zmienia to faktu, że Kacper jest bardzo popularnym imieniem, Maksymilian zaś - dość popularnym. Osobiście szukałabym poza pierwszą 20 tego rankingu. A myślałaś o Maksymie? Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: braciszek dla Alicji 23.01.08, 12:52 Wg moich informacji Maksymilian staje się coraz bardziej popularny. Mam w swoim otoczeniu (dzieci znajomych i znajomych znajomych) więcej małych Maksów niż Kubów - to wprawdzie nie musi mieć przełożenia na inne środowiska, ale ja postrzegam to imię jako popularne. A jakie inne imiona Ci się podobają? Bo trudno mi coś Ci podpowiadać, kiedy te dwa imiona które podałaś, są takie różne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kineska Re: braciszek dla Alicji IP: 80.50.237.* 23.01.08, 13:42 Ma byc proste i ze zdrobnieniem i zeby pol podworka sie nie odwracalo jak bede dziecko wolac do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: braciszek dla Alicji 23.01.08, 13:56 Kacper jest BARDZOpopularny, Maks nie należy również do rzadkich imion. Proponuję Jeremiego, Kajetana, Wiktora. Odpowiedz Link Zgłoś
maybe_baby Re: braciszek dla Alicji 23.01.08, 14:28 Moim zdanie ani Kacper ani Maks nie pasuja. Ja bym oponowala za: Alicja i Jakub (Ala i Kuba) Alicja i Maciej (teraz nie jest popularne chyba) Alicja i Aleksander (Ala i Olek) Alicja i Sebastian Alicja i Tomasz (Ala i Tomek) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: braciszek dla Alicji 23.01.08, 14:47 maybe_baby napisała: > Alicja i Maciej (teraz nie jest popularne chyba) Jest popularne. Z resztą jak większość podanych przez Ciebie imion. Odpowiedz Link Zgłoś
maybe_baby Re: braciszek dla Alicji 24.01.08, 11:23 A gdzie jest popularne? Bo w Warszawie nie. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: braciszek dla Alicji 24.01.08, 14:41 maybe_baby napisała: > A gdzie jest popularne? Bo w Warszawie nie. 7 miejsce oznacza wg Ciebie rzadkie imię? Odpowiedz Link Zgłoś
maybe_baby Re: braciszek dla Alicji 31.01.08, 11:31 znaczy ze rzadkie zaczynaja sie od ktorego miejsca i na jakiej liscie? Ja nie mam zadnych list, pisze na podstawie tego, co mi mowi moja siostra ktora pracuje w przedszkolu prywatnym w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: braciszek dla Alicji 01.02.08, 23:20 maybe_baby napisała: > znaczy ze rzadkie zaczynaja sie od ktorego miejsca i na jakiej > liscie? Ja nie mam zadnych list, pisze na podstawie tego, co mi mowi > moja siostra ktora pracuje w przedszkolu prywatnym w Warszawie. I na podstawie danych jednej osoby wyciągasz takie wnioski? Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: braciszek dla Alicji 23.01.08, 21:13 do Alicji IMO bardziej pasuje Maksymilian. a może Kamil, Kornel? Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: braciszek dla Alicji 24.01.08, 10:44 Tomasz Witold Marek Krzysztof ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: braciszek dla Alicji IP: *.tosa.pl 24.01.08, 13:53 Znam rodzeństwo: Alicja i Norbert, mnie sie podoba. Być może że z biegiem lat już się osłuchałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamaali Re: braciszek dla Alicji IP: 217.153.99.* 24.01.08, 20:28 Mam w domu małą Alicję i troszkę starszego od niej Dawidka. Z jego imienia jestem bardzo zadowolona. Chyba jest teraz co prawda popularne, ale wydaje mi się, że jest spoza pierwszej dziesiątki. Polecam . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kineska Re: braciszek dla Alicji IP: 80.50.237.* 25.01.08, 07:08 Co myslicie o imieniu Blazej. Ma jakies zdrobnienia? Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: braciszek dla Alicji 25.01.08, 08:55 Gość portalu: Kineska napisał(a): > Co myslicie o imieniu Blazej. Ma jakies zdrobnienia? Bardzo ładne imię! Może być Błażek. Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: braciszek dla Alicji 25.01.08, 12:37 Ładne i niepopularne, na pewno pół podwórka nie będzie się odwracać. Zdrabniałabym Błażek, Błażuś. Odpowiedz Link Zgłoś