nastka_19 17.02.08, 21:06 kilka tygodni temu w banku usłyszałam jak mama wolała swoja córeczkę, i przyznam że imię mnie zainspirowało jest inne, i choć nie nadałabym go swojemu dziecku to ma w sobie coś co mi sie podoba, a jak wy je odbieracie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asidoo Re: Anika 17.02.08, 21:49 Uczyłam jedną Anikę, której jej własne imię bardzo przeszkadzało i prosiła, aby mówic na nią Ania. Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: Anika 17.02.08, 22:10 wpisując w google to imię trafiłam na stronę gdzie wypowiada się kilka Anik - cytuję - "Ja tak mam na imię i za nic nie chciałabym mieć inaczej" - "JA też mam Anika i myślę, że to najładniejsze imię też mówią na mnie \\\"Aniś\\\" - "Mamy Piękne imię prawda jesteśmy wyjatkowe " Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Anika 18.02.08, 10:18 znam jedną, imię bardzo mi się podoba, od czasu przeczytania "Pippi". ale czy dla polskiego dziecka się nadaje, to nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
fruzia27 Re: Anika 19.02.08, 00:12 Pewnie zależy od nazwiska, ale mi sie podoba - krótko, prosto i oryginalnie - nie byłaby kolejną Zuzią, Mają czy Polą. A no i ja pamiętam je z czasów Pipi i bardzo mi się podobało! Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Anika 19.02.08, 11:33 Sama nie wiem, znam kilka Annik. Nie zachwyca mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: Anika 19.02.08, 12:50 Znajoma z forum Nadciśnienie urodziła niedawno Annikę. W zasadzie podoba mi się, ale nie dałabym. Odpowiedz Link Zgłoś
gandziaxd Re: Anika 23.02.08, 20:44 Anika ślicznie brzmi.I zdecydowanie ładniej niż Anna.Do tego nie jest tak popularne Odpowiedz Link Zgłoś
igasiaa Re: Anika 23.02.08, 20:53 Imię bajeczne. Szczególnie z typowo niemiecką wymową. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Anika 23.02.08, 23:52 igasiaa napisała: > Imię bajeczne. Szczególnie z typowo niemiecką wymową. Sprecyzujesz? Bo poza akcentem nie widzę żadnej różnicy w wymowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I Re: Anika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.08, 09:32 Spotkałam się z nosowym 'n' oraz 'i' przechodzącym w miękkie 'y'. Akcent także gra dużą rolę. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Anika 24.02.08, 11:58 Faktycznie - jak niedokladnie sluchasz, to zrozumiesz Anka)) ze zmiekczonym "n" Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Anika 24.02.08, 20:58 Gość portalu: I napisał(a): > Spotkałam się z nosowym 'n' oraz 'i' przechodzącym w miękkie 'y'. Akcent także > gra dużą rolę. Powiedzmy tak, to nie nosowe "n", tylko zwyczajne n oraz zwyczajne "i". Polacy połączenia "ni" automatycznie zmiękczając wymawiając "ń" a Niemcy każdą głoskę wymawiają osobno. Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Anika 24.02.08, 14:13 Nooo, mnie też się podoba Ale to tylko mój nicj, mam na imię Anna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi79 Re: Anika IP: 212.180.145.* 25.02.08, 21:14 Znam Elizę,która ma siostrę Anikę(ma 20 parę lat)... Dla mnie Anika ma w sobie coś interesującego,tak jak np.też Sonia czy Nadia,ale sama nie nadałabym. Odpowiedz Link Zgłoś