Gość: Agnieszka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.08, 13:22 Witam wszystkich Planuję imię dla dziewczynki o dość nietypowym nazwisku GLOMBA. Czy Klara w taki połączeniu nie będzie zbyt dziwaczne. Pierwsza córka ma na imię Kinga - 10 lat temu było to na tyle rzadkie imię, że w przychodni lekarskiej została zapisana jako Konga - bo Pani nie znała imienia Kinga. Teraz (po wstępnym przejrzeniu tego forum widzę, że jest to imię b.popularne). Wpadłam na pomysł Klary (myślałam, że jest w miarę oryginalne) a tu widzę że wśród forumowiczek robi furorę - ciekawe czy za 10 lat będzie jak z Kingą ... Pozdrawiam i z góry dziękuję za opinie ... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lilith76 Re: Czy Klara pasuje do takiego nazwiska? 21.02.08, 14:15 Dla mnie trochę się gryzie, ale tylko trochę. I ta zbitka K w imieniu i G w nazwisku - nie wiem, czy ludzie odruchowo nie będą też zapisywać nazwiska przez K. Lepiej niż Anastazja, Konstancja Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Czy Klara pasuje do takiego nazwiska? 21.02.08, 14:16 Myślę, że z nazwiskiem podobnie się komponuje jak Kinga. Więc skoro Kinga z tym nazwiskiem funkcjonuje, to czemu nie Klara? Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Czy Klara pasuje do takiego nazwiska? 21.02.08, 14:40 moim zdaniem odrobinę się gryzie, ale nie aż tak żeby doradzać rezygnację jeśli imię się podoba ech, co to się dzieje z tymi Klarami, pół roku temu rozważaliśmy to imię dla przyszłej córeczki, sądząc, że jest ono mało spotykane, a tu już następna!!! mnóstwo Klar się "rodzi" na tym forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: Czy Klara pasuje do takiego nazwiska? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.08, 15:21 dziękuję za opinie moim zdaniem też trochę się gryzie - może w związku z tym jakieś inne propozycje ... Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Czy Klara pasuje do takiego nazwiska? 21.02.08, 17:00 a koniecznie na "K"? Bo doradziłabym Matyldę, Ewelinę lub Weronikę. Jeśli na "K" to wspomniana już przez kogoś Kornelia lub Kalina. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Czy Klara pasuje do takiego nazwiska? 21.02.08, 16:17 > mnóstwo Klar się "rodzi" na tym forum Na tym forum dużo Klar się rodzi, ale tak poza tym nie jest to często spotykane imię. Tu gdzie mieszkam to oryginalne imię. Nie ma w moim otoczeniu małych Klarusiek. A moim zdaniem Klara do nazwiska Glomba jako tako pasuje. Moim zdaniem bardziej niż Kinga. Odpowiedz Link Zgłoś
veranillo Re: Czy Klara pasuje do takiego nazwiska? 21.02.08, 16:16 Szczerze mówiąc, też mi się Klara gryzie z tym nazwiskiem. To piękne imię, ale w tym zestawieniu bym go nie nadała. Może Kornelia? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Czy Klara pasuje do takiego nazwiska? 02.03.08, 18:04 Klara nie jest idealna do tego nazwiska, ale podzielam opinię, iż moze funkcjonowac z nim równie dobrze, jak Kinga. Kornelia wydaje mi się być bardzo dobrą propozycją, poza tym może np. Larysa, Ludwika? Zwlaszcza Ludwika wydaje mi sie pasowac idealnie. Odpowiedz Link Zgłoś
szalonadoti Re: Czy Klara pasuje do takiego nazwiska? 03.03.08, 08:19 Pasuje idealnie! Odpowiedz Link Zgłoś
majarzeszow Re: Czy Klara pasuje do takiego nazwiska? 04.03.08, 07:20 moim zdaniem nie pasuje, wrecz powoduje zjawisko ktore powoduje, ze w pierwszym odruchu wyszlo mi GLARA KLOMBA to KL i GL stanowczo za blisko siebie. zeby troche zmiekczyc nietypowe 2-sylabowe nazwisko ja bym szukala imienia 3 sylabowego. Kornelia tu ladnie pasuje na przyklad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tawananna* Re: Czy Klara pasuje do takiego nazwiska? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.08, 09:26 Klara pasuje do tego nazwiska tak sobie, ale moim zdaniem znacznie lepiej niż Kinga, więc jeśli to jest to "wymarzone" imię, zdecydowałabym się na nie. Nie jest częste, w statystykach Bartka Górnego plasuje się na miejscu 55 - popularnością cieszy się głównie tu na forum, a my zwykle wyprzedzamy (sporo) trendy . Klara pewnie jeszcze będzie miała swoje 5 minut, ale nie w ciągu najbliższych paru lat. Z zaproponowanych w wątku propozycji byłabym bardzo za Kornelią - popularność jak w przypadku Klary, a z nazwiskiem komponuje się bardzo dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka a dla chłopca ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.08, 17:14 Bardzo dziękuję za wszystkie opinie - ponieważ zdecydowana większość opinii była neutralna - chyba wybór padnie na Klarę ... Z kolei jeśli chodzi o chłopca rozważamy: Joachim, Franciszek, Ignacy, Paweł Proszę o opinie nt. zestawienia z nazwiskiem i ewentualnie inne propozycje Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: a dla chłopca ... 10.03.08, 17:48 Z tych czterech najbardziej podoba mi się Paweł. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: a dla chłopca ... 10.03.08, 18:10 Myślę, że kade z nich dobrze brzmi z nazwiskiem, nakbardziej podoba mi się Ignacy. Odpowiedz Link Zgłoś
veranillo Re: a dla chłopca ... 10.03.08, 18:40 Dla chłopca najbardziej pasuje mi Franciszek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: a dla chłopca ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.08, 18:49 A więc 4 osoby - i cztery różne imiona ... Hmm... - to mi nie ułatwia wyboru... Dodam jeszcze,że ja stawiam na Joachima - moim zdaniem najlepiej komponuje się z nazwiskiem, mąż na Ignacego, a starsza córka na Franciszka Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: a dla chłopca ... 10.03.08, 19:28 Franciszek nie, bo "k" i "g" tuż po sobie trudno wymówić. Joachim albo Paweł, ja bym wybrała Pawła Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: a dla chłopca ... 10.03.08, 22:11 Moim zdaniem najlepiej pasuje do nazwiska Ignacy. Najbardziej mi się też podoba z tych czterech imion. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makowa_panienka Re: a dla chłopca ... IP: *.nat.tvk.wroc.pl 10.03.08, 23:03 Klara Glomba rzeczywiście troszkę plącze język, ale nie aż tak żeby z niej zrezygnować jeśli się bardzo podoba. Jeśli chodzi o chłopca to wg.mnie - Joachim lub Paweł. Odpowiedz Link Zgłoś