megi79 25.02.08, 17:30 Jakbyśmy się zdecydowali na rodzeństwo dla Lilianny i Idalii,wg najnowszej wersji byłby brat Antoni Leonard albo siostra Antonia Róża lub Aniela Róża lub Kornelia Róża lub Róża Kornelia,ładnie? (pewnie się nie zdecydujemy na trzecie,ale może za parę lat Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
igasiaa Re: A trzecie?;) 25.02.08, 20:27 Mnie bardziej podobałaby się opcja Leonard Antoni... Ze względu na popularność Antka oczywiście. Dla dziewczynki oczywiście Antonia Róża. Ewentualnie Róża Kornelia. Lilianna i Idalia? Ślicznie! Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: A trzecie?;) 25.02.08, 20:30 Podoba mi się wszystko z wyjątkiem Antonii. Właściwie im częściej słyszę to imię, tym mniej mi się ono podoba. Róża świetna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi79 Re: A trzecie?;) IP: 212.180.145.* 25.02.08, 21:10 Dzięki Antonia to stąd,że zawsze chciałam mieć syna Antka,a mam 2 córki Gdyby się jednak trafił Antek,to świetnie,a jak 3-cia córka(sama mam 2 siostry),to "dodamy a" Bardzo podobają mi się zdrobnienia Tosia,Tonia itd.,ale forma pełna Antonina już nie tak bardzo,a Antonia tak. Leonard to po ukochanym dziadku męża,z tym,że wg mnie obrzydzali imię,mówiąc "Lolo",ja bym nawet mogła dać na 1-sze,ale mówić Leon,Leoś,Leo A z resztą imion-to odwieczny dylemat:Kornelia i Aniela(nazywane Nela)to moje faworytki,Róża męża...zgadzamy się w sumie tylko jeśli chodzi o Antonię. Ale na razie z Lilą i ząbkującą Idą mam sporo zajęcia,więc ewentualne rodzeństwo za dobrych parę lat. Odpowiedz Link Zgłoś
nastka_19 Re: A trzecie?;) 26.02.08, 14:56 ja na wstępie odrzuciłabym Antonie, Róże i Leonarda ... Antos jest ok dla dziewczynek Kornelia i Aniela choć skłaniałbym sie bardziej do Korneli Odpowiedz Link Zgłoś
salomea_ Re: A trzecie?;) 29.02.08, 17:18 ech, no my właśnie spodziewamy się trzeciego dziecka, prawdopodobnie trzecie córka, no i klops - najładniejsze imiona wykorzystaliśmy. mamy parę typów, ale one nie są aż tak ładne, a chcielibysmy, żeby wszystkie nasze dzieci miały wyjatkowe wg nas imiona. Róża Kornelia brzmi b. ładnie My mamy Różę Kasjopeę. Odpowiedz Link Zgłoś