chopinka 03.04.08, 15:00 Witam, wczoraj dowiedziałam się, że bedzie córka. Niestety powstał problem z imieniem dla młodszej siostry Mai. Które z powyższych imion wybrać? Mnie osobiście najbardziej bliska jest Lena, ale mąż składa Veto. Poradźcie coś, proszę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mmaupa Re: Lena, Pola, Sara czy Alicja? 03.04.08, 15:04 Z tych czterech imion podoba mi sie tylko Alicja. Odpowiedz Link Zgłoś
madzia_slonko Re: Lena, Pola, Sara czy Alicja? 03.04.08, 15:44 Mnie też się Alicja podoba chociaż nie najbardziej ale ja nie polecam Alicji ze względu na popularność.Może Sara?Nie jest tak oklepana ale jednak ładna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Lena, Pola, Sara czy Alicja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.08, 15:46 Tylko Lena ew. Sara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moniczkalovemax Re: Lena, Pola, Sara czy Alicja? IP: *.acn.waw.pl 18.04.08, 15:59 Pola jako Pola chyba nie funkcjonuje, to zdrobnienie od imienia Apolonia. Odpowiedz Link Zgłoś
castelia Re: Lena, Pola, Sara czy Alicja? 18.04.08, 20:16 Od niedawna Pola funkcjonuje rownież jako samodzielne imię. Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka01 Re: Lena, Pola, Sara czy Alicja? 03.04.08, 15:47 ja jako mama Sary też to imie polecam - krótkie, konkretne nie jest takie bardzo rzadkie, więc nikt się nie dziwi choć Pola też jest boskie. Odpowiedz Link Zgłoś
agi40 Re: Lena, Pola, Sara czy Alicja? 03.04.08, 17:33 Podpisuje sie pod tym. Alicja. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Lena, Pola, Sara czy Alicja? 03.04.08, 15:55 z podanych przez Ciebie podoba mi się Alicja. na drugim miejscu Sara, pozostałych nie lubię. Ale Maja i Alicja brzmi zdecydowanie lepiej niż Maja i Sara. Odpowiedz Link Zgłoś
nastka_19 Re: Lena, Pola, Sara czy Alicja? 03.04.08, 15:59 Alicja odpada u mnie już na starcie Maja i Sara Maja i Lena ( ew. Milena) Odpowiedz Link Zgłoś
chopinka Re: Lena, Pola, Sara czy Alicja? 03.04.08, 16:04 Mój mąż mówi, żeby dać Pollena . A miał byc Mikołaj, kurcze, no nie byłoby problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Lena, Pola, Sara czy Alicja? IP: *.crowley.pl 03.04.08, 18:20 Pollena to kiedyś był proszek do prania ( może nawet jeszcze jest?),więc już lepiej Pola.W zestawie z Mają moim zdaniem ładnie brzmi Lena Maja i Lena Odpowiedz Link Zgłoś
donmari Re: Lena, Pola, Sara czy Alicja? 03.04.08, 18:45 Ala)) Proste, nie tak popularne obecnie ,dość ładne i konkretne. Pola mi się nie podoba, Sara kojarzy się kiczowato, natomiast Lena podejrzewam wyląduje niedługo w pierwszej dziesiątce Odpowiedz Link Zgłoś
manarai Re: Lena, Pola, Sara czy Alicja? 03.04.08, 18:45 Ja nie miałabym wątpliwości - Alicja. Sary bardzo nie lubię, a Lena i Pola jako oficjalne imiona odpadają u mnie na starcie, uważam je za zdrobnienia. Byłabyś skłonna wybrać imię, które da się zdrobnić do Leny? Bardzo by mi pasował na przykład zestaw Maja i Leonia. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Lena, Pola, Sara czy Alicja? 03.04.08, 18:46 Alicja, ostatecznie Sara Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Lena, Pola, Sara czy Alicja? 03.04.08, 18:50 Z tych czterech Alicja. Chociaż też mnie nie zachwyca. Odpowiedz Link Zgłoś
chopinka na 99% będzie Sara 03.04.08, 20:00 Dzięki za pomoc w wyborze. Mam nadzieję, że córce imię się spodoba. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: na 99% będzie Sara 03.04.08, 20:08 Ale pochwal się koniecznie po porodzie Odpowiedz Link Zgłoś
madzia_slonko Re: na 99% będzie Sara 03.04.08, 20:34 Super wybórWłaśnie pochwal się córcią.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
k.mat Re: Lena, Pola, Sara czy Alicja? 03.04.08, 23:57 Z tych imion tylko Alicja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: Lena, Pola, Sara czy Alicja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.08, 10:30 Z tych imion tylko Pola. Odpowiedz Link Zgłoś
chopinka wczoraj Sara dziś Alicja 04.04.08, 11:00 No tak jak wczoraj pisałam zdecydowaliśmy się na Sarę, ale rano coś mi się odwidziało, o matko nie wiedziałam, że wybór imienia będzie dla mnie tak trudny. Z pierwszą córką poszło gładko. Od rana siedzi mi w głowie Ala i jeśli do jutra mi nie przejdzie to mam nadzieję,że tak już zostanie. Napiszę jutro Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: wczoraj Sara dziś Alicja 04.04.08, 11:07 To w ramach ciekawostki napiszę, że na forum udziela się Dlania - mama starszej Mai i młodszej Alicji Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: wczoraj Sara dziś Alicja 04.04.08, 11:18 O, to mogę Alicji pokibicować. Może przekonają Cię zdrobnienia: Alisia, Isia, Alicyjka, Alutka? Ale Sara też pięknie. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: wczoraj Sara dziś Alicja 04.04.08, 11:31 Ala, Alunia tak bardzo lubię to imię, że już jako dziecię wszystkie lalki chciałam tak nazwać Odpowiedz Link Zgłoś
veranillo Re: Lena, Pola, Sara czy Alicja? 04.04.08, 17:27 Ja też zdecydowanie popieram Alicję Ciekawa jestem, co ostatecznie wybierzesz! Odpowiedz Link Zgłoś
sevilay Chopinka:) 04.04.08, 18:49 Czytam te wszystkie posty I najpierw Ci chciałam napisać,że według mnie Sara.Patrzę-napisałaś,że zdecydowaliście się na Sarę,myślę sobie "fajnie".Ale czytam dalej-a tu jednak Alicja No, też fajnie Chociaż moja pierwsz myśl to Maja i Milena-jakoś mi tak pasuje do siebie.Na Milenę się mąz nie zgodzi? życzę powodzenia w wyborze i aż jestem ciekawa na czym stanie Odpowiedz Link Zgłoś
chopinka Zdecydowani na 100% 05.04.08, 22:42 Ogłaszam, ogłaszam, że dokonaliśmy z mężem wyboru. Wygrała Alicja. Dzięki wielkie za pomoc. Po porodzie oczywiście zamelduję się na forum i napiszę, czy nic sie nie zmieniło. _________ chopinka ♫Maja♫ ♪Ala♪ Odpowiedz Link Zgłoś
panna_turkus Re: Zdecydowani na 100% 07.04.08, 13:57 oj szkoda... alicja okropne i nie pasuje do mai. mój faworyt to sara... Odpowiedz Link Zgłoś
veranillo Re: Zdecydowani na 100% 07.04.08, 18:50 Alicja to przepiękne imię i myślę, że dokonaliście dobrego wyboru. Wcale nie gryzie mi się z Mają. Życzę pomyślnego rozwiązania i czekam na wieści imiennicze Odpowiedz Link Zgłoś
basienka77 Re: Lena, Pola, Sara czy Alicja? 07.04.08, 13:27 Lena albo Pola Alicja tez ladne a Sara wabi sie moja sunia i niestety to imie bardziej pasuje do suki niz dla dziewczynki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balbinka01 Re: Lena, Pola, Sara czy Alicja? IP: *.ghnet.pl 07.04.08, 23:15 i teraz sobie pomyśl, ze czyta to mama Sary...Sara to ludzkie imie a nie psie...Twój post jest obrażliwy Odpowiedz Link Zgłoś
basienka77 Re: Lena, Pola, Sara czy Alicja? 09.04.08, 20:28 ja nikogo nie obrazam tylko wyrazam swoja opinie tak mi sie to imie kojarzy niestety Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka01 Re: Lena, Pola, Sara czy Alicja? 09.04.08, 21:20 tak - mówiąc, ze imie jest dla suki a nie dla dziewczynki. Wybacz, ale sama mam córeczkę Sarę i poczułam się dotknieta tym zdaniem... Kompletny brak nwyczucia moim zdaniem.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: Lena, Pola, Sara czy Alicja? IP: *.brnt.cable.ntl.com 10.04.08, 00:25 Moj wujek mial swinie Baske Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mama Ady Re: Lena, Pola, Sara czy Alicja? IP: *.range86-152.btcentralplus.com 15.04.08, 19:43 Mnie podobaja sie wszystkie baaardzo, no moze Sara mniej....ale uwazam ze powinno ladnie komponowac sie z nazwiskiem. A jak zobaczysz Mala, to problem sam sie rozwiaze. Gratuluje 2 corek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: castelia Re: Lena, Pola, Sara czy Alicja? IP: *.szczecin.mm.pl 18.04.08, 14:29 To również mój ulubiony zestaw imion dla dziewczynki. Alicja -piękne imię, tylko jest ryzyko że z Alicji zrobi sie Ala i juz tak zostanie a to mi sie mniej podoba. Lena - kojarzy mi sie z ciepla i miłą osoba, i nie wiem dlaczego ale z bladynka, imię coraz bardziej popularne może trochę za bardzo. Sara -to mój typ,w tłumaczeniu-księzniczka, tylko mam dylemat bo nie spotkało sie z aprobata rodziny i znajomych. Pola -sliczne prost imię(coreczka moich znajomych więc dla mnie odpada) czyli Pola albo Sara Odpowiedz Link Zgłoś
huczusia Re: Alicja /nt 20.04.08, 10:15 Moja starsza córka ma na imię Alicja, a jeśli druga będzie córka, to będzie Lena ))) Chociaż Pola też bardzo mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Viola Re: Lena, Pola, Sara czy Alicja? IP: *.xdsl.centertel.pl 26.04.08, 22:30 według mnie zdecydowanie Ala Odpowiedz Link Zgłoś