Gość: mmaupa IP: 163.1.80.* 09.04.08, 10:15 Czy istnieje w Polsce imie Gordon? Nie moglam nic na ten temat znalezc w wyszukiwarce (bylo tylko o zenskim imieniu Gordona). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Gordon 09.04.08, 19:08 Na upartego pewnie można by zarejestrowac, choć to nazwisko występujące w charakterze imienia w krajach anglosaskich. Bez wątpienia jest imię Gordian. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Gordon 09.04.08, 23:29 Gordian podoba mi się zdecydowanie bardziej od Gordona. A zdrobnienie Gorduś jest IMO śliczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmaupa Re: Gordon IP: 92.0.227.* 10.04.08, 02:01 Pytam, bo ukochany i ja omawialismy Bardzo Teoretyczne imiona dla Bardzo Teoretycznych Kiedys MOZE w Przyszlosci dzieci. No i jego propozycje (on z Australii) to: Daphne, Jasmin (ew. polska Jasmina, w ogole lubi kwiatowe imiona), Charlotte, z bardziej polskich to Diana, Ewa, Flora i Ada (na czesc Ady Lovelace). Charles, Tom, James i Gordon wlasnie, po dziadku, bardzo zreszta sympatycznym. Z tych propozycji podoba mi sie Flora, Ada, ew. Ewa, a z meskich tylko Gordon. Wiec sie zastanawialam. Dziadek niestety nie nazywal sie Gordian. Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: Gordon 10.04.08, 12:49 Jak juz koniecznie chcecie jakies angielskobrzmiace imie, to lepiej takie, ktore w obu jezykach pisze sie jednakowo. - Gorden ok..bele nie Kociubinski albo Kowalski. > Pytam, bo ukochany i ja omawialismy Bardzo Teoretyczne imiona dla Bardzo > Teoretycznych Kiedys MOZE w Przyszlosci dzieci. > > No i jego propozycje (on z Australii) to: > Daphne, Jasmin (ew. polska Jasmina, w ogole lubi kwiatowe imiona), Charlotte, z > bardziej polskich to Diana, Ewa, Flora i Ada (na czesc Ady Lovelace). > Charles, Tom, James i Gordon wlasnie, po dziadku, bardzo zreszta sympatycznym. > > Z tych propozycji podoba mi sie Flora, Ada, ew. Ewa, a z meskich tylko Gordon. > Wiec sie zastanawialam. Dziadek niestety nie nazywal sie Gordian. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmaupa Re: Gordon IP: 163.1.80.* 10.04.08, 13:01 Mozesz spac spokojnie, ukochany Australijczyk ma bardzo angielskie nazwisko Odpowiedz Link Zgłoś
luna333 Re: Gordon 10.04.08, 17:00 Gordon to imię expresu z bajki Tomek i przyjaciele - na polski przerobili go na Gabrysia hehe tak czy owak mi się kojarzy z niebieską ciuchcią z ukochanej bajki mojego synka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmaupa Re: Gordon IP: 163.1.80.* 10.04.08, 17:25 I jest jeszcze Gordon setter, czyli seter szkocki Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Gordon 10.04.08, 17:03 Jak po dziadku, to po dziadku - nie ma wyjścia. Odpowiedz Link Zgłoś