basia_i_fasola 16.06.08, 12:25 Do nazwiska Nowak. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abiela Re: Borys, czy Borysław? 16.06.08, 13:42 Zdecydowanie Borys, choć mnie źadne z tych imion się nie podoba, wybacz Basiu Borysław chyba wogóle nie jest imieniem? To miasto na Ukrainie. Odpowiedz Link Zgłoś
basia_i_fasola Re: Borys, czy Borysław? 16.06.08, 14:14 Znam Borysława w którejś z zakładek na edziecku widnieje wśród imion. p.s. dzisiaj usłyszałam imię Cieszysława, zdrobnienie Cieszka Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Borys, czy Borysław? 16.06.08, 14:18 basia_i_fasola napisała: > Znam Borysława w którejś z zakładek na edziecku widnieje wśród > imion. > p.s. dzisiaj usłyszałam imię Cieszysława, zdrobnienie Cieszka Basiu ale ze istnieje to nie oznacza, że to nie wymyślone imię, bez tradycji. Poczekaj na Gaudencję, ona na pewno będzie więcej na ten temat wiedziała. Ja niestety nie mam tu żadnych źródeł na podorędziu. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Borys, czy Borysław? 16.06.08, 14:35 Borys lub Borzysław. Borisław to rosyjski odpowiednik Borzysława pl.wikipedia.org/wiki/Borzysław Pozdrawiam g. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Borys, czy Borysław? 16.06.08, 15:11 Jesli juz to Gorzyslaw (jesli musi byc -slaw), mialam kolege w LO o tym imieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Borys, czy Borysław? 16.06.08, 15:51 Borys bardziej mi jakoś pasuje. W Borysławie czegoś mi za dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
rybkaw Re: Borys, czy Borysław? 17.06.08, 22:35 Daj Borysław i tak beda wołali Borys... Borys bardzo mi sie podoba ale słysze, ze staje się to bardzo popularne imie - cos jak Kuba czy Julka... Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Borys, czy Borysław? 17.06.08, 22:41 Borysowi do Jakuba bardzo daleko. Odpowiedz Link Zgłoś