kari7 03.10.03, 14:04 Jak wam siepodoba? Ja kojarze Martyny jako dziewczny z "charakterem" i bardzo sympatyczne.a wy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
martinka26 Re: Martyna? 03.10.03, 23:13 Hehe, ja jestem Martyna i osobiście mi się to imię podoba. Jak byłam mała byłam Martysią, potem Martynką, a teraz jestem po prostu Martyną. Dużo zdrobnień ludzie wymyślają do tego imienia, osobiście polecam dla dziecka, no ale oczywsite jest, że wybierzesz jak chcesz. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: Martyna? 05.10.03, 18:29 Czesc ! Tu w Niemczech jest to imie starodawne i zupelnie nie nadawane. Ale w Polsce bardzo mi sie podoba.Znam pare malych dziewczynek o tym imieniu,same sliczne aniolki i z charakterkiem.Pozdr. Ola Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Martyna? 06.10.03, 09:48 Imię to jest ok, ale znam już kilka Martyn, wiec tak bym nie dała na imie dziecku. Kojarzy mi sie z Martyną Wojciechowską A wiec miło . Pa Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
grzalka Re: Martyna? 07.10.03, 17:42 Mnie się nie podoba. Za to Marta tak:0. A Martynek małych znam mnóstwo, więc się przyzwyczaiłam, no i seria o Martynce fajna) Odpowiedz Link Zgłoś
anma Re: Martyna? 09.10.03, 20:45 Kiedyś bardzo mi sie nie podobało. Teraz oswoiłam je dzięki serii oMartynce ale nie jest to imie jakie nadałabym swojemu dziecki....Marta prędzej. Ale ze mną to w ogole jest ciężko, bo ja generalnie nie lubię imion twardych z literką "r", 'rz", "ż", "sz" oraz tzw. staropolskich czyli zakończonych na "sław", "mir"....Niewiele pozostaje do wyboru)) Lubię takie miękkie, ciepłe, miśkowate) Odpowiedz Link Zgłoś
caterinka1 Re: Martyna? 09.10.03, 21:44 Osobiście proponuje wersje zmiękczoną i bardziej orginalną a pozatym nikomu z nikim się raczej się nie będzie kojarzyć.MARTINKA,MARTINA JEST NAPRAWDE SUPER Odpowiedz Link Zgłoś
ejab Re: Martyna? 18.10.03, 21:55 Martyna jak najbardziej !!!!!!! Jestem mamą 4-miesięcznej Martynki i szczerze powiedziawszy będąc w ciąży i nie znając płci mojej dzidzi już wtedy myślałam o małej ślicznej Martynce (i taka jest). Imię Martyna robi się chyba rzeczywiscie popularne. Przez całą ciążę wertowałam w sobotniej Gazecie Wyborczej, która w dodatku Stołecznym drukowała zdjęcia świeżo narodzonych dzidziusiów i Martynki zdarzały się 2lub 3 w miesiącu. Obecnie chyba jest już częściej. Teraz zbieram córci serię książeczek Wandy Chotomskiej o Martynce. Martynki są poza tym chyba na całym świecie a przynajmniej w Europie! (osobiście znam jedną Martinę z Brukseli). Pozdrawiam ejab i Martynka Odpowiedz Link Zgłoś
doniczk Re: Martyna? 21.10.03, 22:07 I ja jestem mamą czteromiesięcznej Martynki. Czasem rzeczywiście pokazuje swój charakterek. Jak się czasem uprze to nie ma przeproś. Jeszcze jak dzidzia była w brzuszku obstawialiśmy Martynkę lub Damianka... no i wyszła Martynka. A ile ma zdrobnień: Martynia, Martysia, Martyneczka, Tynia, Tyneczka. Osobiście nie lubioę tylko zdrobnienia Marcysia. Pozdrawiam Doniczka i Martynia Odpowiedz Link Zgłoś
tradycja1 Re: Martyna? 05.02.04, 01:00 Ja znam jedna Martynke ma 5 lat i jest bardzo doroslacudowne dziecko kolezanki.Imie podoba mi sie, choc nie zachwyca. Odpowiedz Link Zgłoś
maja92 Re: Martyna? 05.02.04, 11:25 A Martyne Jakubowicz jeszcze pamietacie? Kobieta z charakterem - ciagle lubie sluchac Jej piosenek. W Irlandii jest pelno dziewczyn o imieniu Martina - to od meskiego Martin Moj Remi mial byc Martyna - nie udalo sie)))) Odpowiedz Link Zgłoś
oliwka2702 Re: Martyna? 05.02.04, 14:35 Mam koleżankę Martynę (pseudo: frytka)... Faktycznie ma charakter! Nie nawiedze imienia Marlena... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś