07.10.03, 09:25
Hej ja jeszcze nie wiem, jakiej płci jest nasze Małe, jeżeli będzie
chłopczyk (a coś czuję, że będzie...) to bedzie Mateusz "dar od Pana Boga" -
ale to imie juz się przewijało na forum.
A dziewczynka - Milena - co o tym sądzicie?
Milka Milenka Milutka Lena Lenka Leneczka...
Już bym chciała mówić do Maluszka po imieniu...
Pozdrawiam
Magda
Obserwuj wątek
    • agusia029 Re: MILENA!!! 07.10.03, 09:38
      Podoba mi sie imię Lena, a Milena, no cóż, też ładne. Zależy które bardziej
      pasuje do nazwiskasmile
      Mama Oleńki i Inusi.
      • igga-81 Re: MILENA!!! 17.01.04, 17:10
        Milena brrrrrr.... to imie, mozliwe ze brzmieniowo ładne, kojarzy mi się z
        okropną osobą i jeśli istnieje chociaż cień prawdy że osoby noszące to samo
        imie są do siebie podobne, stanowczo ODRADZAM Milene!!!!!
    • madziarek_edziecko Re: MILENA!!! 07.10.03, 10:18
      Hej. Znałam jedną Milenę, niezbyt podoba mi sie to imię bo mi sie z nią
      kojarzy. Koleżanka z liceum też dała tak córce na imie.
      Ogólnie nie przepadam za tym imieniem,lecz nie sugeruj sie moją opinią, każdy
      ma swój gust. Jesli Tobie sie podoba to najważniejsze.
      Pozdrawiam
      Madzia
      • itsola Re: MILENA!!! 07.10.03, 14:23
        Czesc !
        A mnie sie podoba. Zostan przy tym imieniu. Pa Ola
        • nicol-e Re: MILENA!!! 07.10.03, 20:22
          Milena- fajne imie, choć kiedy brałam slub- 1 stycznia 2000, Millenium, to
          większośc urodzonych wówczas dzieci to wlaśnie Mileny- dziewczynki i Milany-
          chłopcy. Spotkalam się z wersją, jak na te milenki obcy, czy znajomi wolają
          Milki- to juz okropne okreslać dziecko jak krowe z reklamy czekolady. Bo
          Milenka, to milenka, Lena tez slicznie- ale Milka - brrr
          pozdrawiam- Aurelia
    • agusia029 Re: MILENA!!! 08.10.03, 07:40
      Ze zdrobnieniem "Milka" spotkałam sie już bardzo, bardzo dawno - w latach 80 -
      tych, kiedy to u nas jeszcze nikt nie słyszał nie tylko o czekoladzie milce,ale
      w ogóle o czekoladziesmile Tak nazywała swoją córkę Emilkę moja ciotka i robi to
      nadal. Nigdy jednak mi się to zdrobnienie nie podobało i chociaż wczesniej
      uwazałam imię Emilia za ładne, to przestało mi się podobać właśnie przez to
      zdrobnienie. Co do imiena Milena (patrz wcześniej).
      Pozdrawiam. Mama Oleńki i Inusi.
    • caterinka1 Re: MILENA!!! 09.10.03, 22:11
      FAJNE IMIĘ MILENKA, MILI MAM KOLEZANKE MILENE I MI SIĘ Z NIA DOBRZE KOJARZY
    • mamamilenki Re: MILENA!!! 10.10.03, 19:27
      Cześc,
      Ja uważam, że imię jast śliczne. W końcu moja córeczka tak ma na imię! Milunia
      za tydzień skończy jeden roczek. Jest kochaną, grzeczną (różnie to bywa..),
      mądrą dziewczynką. Mówimy do niej Milusia, Milunia, Milenka, a jak porozrabia
      to po prostu poważnym tonem Milena!A propos Milki - uważam że jak dziewczynka
      będzie inteligentna to sobie tak ułozy kontakty z rówiesnikami, że nie będą tak
      jej nazywać. est jeszcze tyle zdrobnień. Lena, Lenka, Mila. (A krówka Milka
      jest moim zdaniem sympatyczna).
      Przynajmniej, imię jest orginalne i mało popularne. Często brane za czeskie lub
      słowackie niż polskie imię. Jest imieniem starosłowiańskim, kiedyś bardzo
      popularnym w Polsce w latach 20-tych. Oznacza osobę miłą.
      Polecam,
      Magdalena mama Milenki Wiktorii.
    • milenalapa1 Re: MILENA!!! 10.10.03, 22:56
      Cześć, ja mam na imię Milena i jestem z tego faktu bardzo zadowolona smile. Teraz
      częściej się spotyka to imię na ulicy, ale kiedy byłam małą dziewczynką to
      praktycznie każdy się dziwił, że mam bardzo rzadko spotykane imię. W klasie np.
      było kilka Agnieszek a Milena zawsze była jedna wink.
      W domu mama wołała na mnie Milusia. Siostra moja, jak była malutka i nie
      potrafiła dobrze mówić przerobiła moje imię na "Lela" i tak już zostało. Teraz
      wszyscy na mnie tak mówią. Także dla najbliższych i przyjaciół jestem "Lelka".
      Pozdrawiam wszyskie Milenki te obecne i te przyszłe wink
    • cathy25 Re: MILENA!!! 14.10.03, 15:52
      Czesc!

Osobiscie uwazam imie Milena za najladniejsze na swiecie i jesli podoba Ci sie
      to imie ,to zostan przy swoim wyborze.Przynajmniej bedziesz miala pewnosc ,ze w
      klasie Twojej coreczki,nie bedzie jeszcze pieciu innych dziewczynek o takim
      imieniu.Nie jest ono ( na szczescie) zbyt popularne,a przy tym wcale nie jest
      wymyslne.I mozna je ladnie zdrabniac Milunia ,Milusia ,Mila.
      Ja tez mam coreczke Milenke i osobiscie jestem bardzo zadowolona ,ze ja tak
      nazwalam.

Pozdrawiamy Cie serdecznie
      Cathy i Milena Michelle
    • anma Re: MILENA!!! 15.10.03, 00:24
      Podoba mi sięsmile Znam jedną Milenę, teraz to juz 15 latka, ale jest to mądra,
      miła, ciepła dziewczyna. Poznałam ją jako 8 latkę i od razu dała się polubić
      choć jest to dla mnie obca osoba (widujemy się tylko w wakacje, gdyż spędzamy
      je w tym samym miejscu). Mam miłe skojarzenia z tym imieniemsmile)
    • iza2_edziecko Re: MILENA!!! 12.01.04, 16:28
      Ostatnio natknęłam się na to imię i bardzo mi się spodobało, bo do tej pory
      nie miałam koncepcji jak nazwać dziewczynkę. Mąż zaakceptował, więc jezeli
      brzusio (17 tygodniowy) okaże się płci żeńskiejsmile to najprawdopodobniej
      zostanie Milenką. Poprzednio z Damiankiem też tak było - wpadliśmy na nie
      przypadkiem, i tak już zostało.
      Pozdrawiam
      Iza
    • kj74 Re: MILENA!!! 13.01.04, 12:08
      Uważam, że to bardzo ładne imię no i a mnóstwo ładnych zdrobnień.
      Pozdrawiam
      kj
      • mamabruna Re: MILENA!!! 13.01.04, 15:53
        Mi sie podoba. ja też o tym imieniu myslałam dla dziewczynki, ale mam chłopca -
        Bruna. może następnym razem bedzie Milenka smile))
        pozdrawiam
        lidka
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=8646102
    • michalina04 Re: MILENA!!! 25.01.04, 13:20
      > Hej ja jeszcze nie wiem, jakiej płci jest nasze Małe, jeżeli będzie
      > chłopczyk (a coś czuję, że będzie...) to bedzie Mateusz "dar od Pana Boga" -

A nie rozważałaś w tym kontekście Bogdana, Bohdana, Bożydara albo Teodora?
      Mateusz to najpopularniejsze ostatnio w Polsce imię męskie.

> ale to imie juz się przewijało na forum.
      > A dziewczynka - Milena - co o tym sądzicie?

Jak dla mnie, zbyt jednoznacznie czeskie, żebym je kiedykolwiek miała ochotę
      nadać swojej córce.
      • mm-ka Re: MILENA!!! 27.01.04, 19:23
        Witaj,moja córka to też Milena,ma już 9 lat i jest bardzo pogodną i miłą
        dziewczynką-takę przytulaszczką-poprostu Milenką.
        Mi to imie jest bardzo biskie i choć nie mam pojęcia jakie ma znaczenie dla
        mnie jest związane z miłością.
        Pozdrawiam serdecznie życzę powodzenia.
        M

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.