Gość: ariella IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.08, 22:48 tak sie zastanawiam i nic nie przychodzi mi do glowy. Zacmienie mam, czy sa tylko na H? pozdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: czy sa imiona na CH? 29.08.08, 10:12 Są: Charłamp Charłampa Charytyna Charyzjusz Chionia Chociebąd Chociebor Chociemir Chociesław Chocsław Choroman Chrystian Chryzant Chryzanta Chryzogon Chwalibog Chwalimir Chwalimira Chwalisław Chwalisława Odpowiedz Link Zgłoś
minerwamcg Re: czy sa imiona na CH? 29.08.08, 12:47 Jest jeszcze Chloe, ale to się i tak wymiawia "kloui"... Odpowiedz Link Zgłoś
embeel Re: czy sa imiona na CH? 29.08.08, 18:24 raczej ja 'kloe' nad e jest akcent Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: czy sa imiona na CH? 29.08.08, 22:05 Po angielsku Po grecku - Χλοη, a po polsku, ztcw - Chloe, czyli tak, jak się pisze. Podobnie i grecki Χρυσανθη to polski Chryzant. Ale jeśli ktos ma słownik, w którym stoi, ze po polsku Chloe to Kloi, to zmienie zdanie. Takze i Zoe to Zoe, choć po grecku to Ζωη. -- Części dusza odnoszą się do różnych czynności życiowych. (Jarosław Olesiak) Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: czy sa imiona na CH? 30.08.08, 10:53 To jest raczej na "sz" ;-] I niepolskie. Odpowiedz Link Zgłoś
tami46 Re: czy sa imiona na CH? 30.08.08, 15:32 Jakas Chryzantema w Polsce tez się znajdzie. Odpowiedz Link Zgłoś