ariana1 26.10.08, 19:48 Z pewnego skeczu kabaretowego. Jak wam się podoba? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Anomalia i Walerian 26.10.08, 19:53 Walerian jest akurat jak najbardziej prawdziwym imieniem: pl.wikipedia.org/wiki/Walerian_I pl.wikipedia.org/wiki/Walerian_%C5%81ukasi%C5%84ski ...i liczni inni. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Anomalia i Walerian 26.10.08, 20:25 Waleriana odbieram jako całkiem normalne imię. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Anomalia i Walerian 26.10.08, 20:26 A cóż niby jest nie tak z Walerianem? Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: Anomalia i Walerian 26.10.08, 21:15 Imię jak każde, a nawet dość ładne. Ostatnio czytając Folletta natknęłam się na wersję Waleran i podoba mi się nawet bardziej niż ta nasza polska. Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Anomalia i Walerian 26.10.08, 21:39 Walerian - wiem, że istnieje. Nic z nim nie tak. Anomalia i Walerian - tytuł skeczu. Miałam nadzieję, że odniesiecie się do Anomalii, wiedząc, że Walerian jest tzw. normalnym imieniem. Czy formułuję swoje wypowiedzi niejasno? Bo już na innym forum też się czepiają słówek.... Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Anomalia i Walerian 26.10.08, 22:26 ariana1 napisała: > Miałam nadzieję, że odniesiecie się do Anomalii, wiedząc, że > Walerian jest tzw. normalnym imieniem. > No ale co tu o Anomalii powiedzieć? W stylu TRadycji i innych jux tu wymyślanych imion. Nie znam skeczku więc trudno stwierdzić związek tych imion. Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka75 Re: Anomalia i Walerian 26.10.08, 22:27 Walerian może być ale Anomalia... Odpowiedz Link Zgłoś
minerwamcg Re: Anomalia i Walerian 26.10.08, 23:30 Przy niektórych anomaliach bez waleriany ani rusz... Też uważam, że Walerian jest w porządku - mój cioteczny dziadek miał tak na imię i jak byłam mała nazwałam tak (na jego cześć!) ulubionego misia. Gdyby Anomalia nie znaczyło tego, co znaczy, brzmieniowo byłoby zupełnie ok., niewiele gorzej od Anny Marii Odpowiedz Link Zgłoś