a_wrzosek123 30.11.08, 10:16 Co sądzicie o tym imieniu - podoba Wam się czy nie? z góry dziękuję za opinie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anettia28 Re: Łukasz 30.11.08, 11:38 A ja lubię Łukasza.Może to imię nieco "wujkowe", bo nie znam żadnego małego Łukaszka, ale za to znam kilku Łukaszy z mojego wieku i trochę młodszych i są to "bardzo fajne chłopaki". Dlatego imię bardzo dobrze mi się kojarzy i jestem jak najbardziej za. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybka Nemo Re: Łukasz IP: *.dsl.club-internet.fr 01.12.08, 15:08 Zgadza sie, Lukasze to zwykle "bardzo fajne chlopaki". Bliskiego Lukasza zdrabniam Luka. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Łukasz 30.11.08, 12:50 Mój trzyletni Chrześniak to Łukasz. Spośród pięciu imion, które były brane pod uwagę jak się urodził (wywinął numer i okazał się nie być Emilką ani Lidzią) to imię podoba mi się najmniej. Nie jest złe, ale strasznie nudne i ciężkie do zdrabniania. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Łukasz 30.11.08, 13:10 Podoba mi się, ale jest rzeczywiście trudne do zdrobnienia i bardzo, bardzo częste, więc gdybym miała coś komuś doradzać, polecałabym imię równie ładne, ale mniej osłuchane, jak np. Łucjan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Łukasz IP: *.cable.ubr03.bath.blueyonder.co.uk 30.11.08, 13:54 uwazam, ze czas Łukasza minął. rzeczywiscie ciezko zdrabniac do Łukaszka,... Łukaszku! Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Łukasz 01.12.08, 11:18 Nie podoba mi się a zwłaszcza zdrabnianie tego imienia do Luke, Luki. Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Łukasz 01.12.08, 13:32 Lubię to imię. Wprawdzie zdrobnić ciężko, ale od czego mamina fantazja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iryska Re: Łukasz IP: *.as.kn.pl 02.12.08, 16:12 W połowie lat 80-tych w każdej klatce było po 5 małych Łukaszy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iryska Re: Łukasz IP: *.as.kn.pl 02.12.08, 16:12 Tak więc nie pałam sympatią do tego imienia. Odpowiedz Link Zgłoś