Gość: imionko IP: 83.2.112.* 17.12.08, 18:10 co sadzicie o tym imieniu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mal_art Re: jagna,jagusia,jagunia,jagienka 17.12.08, 19:34 Lubię tak zdrabniać moją 5-letnią Agnieszkę. Bardzo ładnie Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: jagna,jagusia,jagunia,jagienka 17.12.08, 19:38 Jako zdrobnienie - bardzo lubię. Jako pełne imię - nie jestem przekonana. Odpowiedz Link Zgłoś
szampanna Re: jagna,jagusia,jagunia,jagienka 17.12.08, 19:55 Przaśne. Niezbyt mi się podoba - wolę takie bardziej eleganckie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: jagna,jagusia,jagunia,jagienka IP: *.cust.tele2.pl 30.01.09, 21:14 cudowne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iryska Re: jagna,jagusia,jagunia,jagienka IP: *.as.kn.pl 31.01.09, 04:33 W dobie Amelek, Oliwek czy Milenek, Jagna - Jagienka brzmi ciekawiej, bo nie jest tanio-przeslodzone Odpowiedz Link Zgłoś
nastka_19 Re: jagna,jagusia,jagunia,jagienka 31.01.09, 15:18 Jagusia, Jagienka - bardzo mi się podoba, pełnego imienia nie lubię Odpowiedz Link Zgłoś
beciulek3 Re: jagna,jagusia,jagunia,jagienka 23.02.09, 15:50 Mi się podoba Mam w domu taką panienkę Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: jagna,jagusia,jagunia,jagienka 23.02.09, 16:47 Wolę Agnieszkę niż jej staropolską odmianę Jagienkę. Jagna - za bardzo ludowe. Odpowiedz Link Zgłoś
jestem.mama Re: jagna,jagusia,jagunia,jagienka 24.02.09, 10:29 Zdrobnienia ma przeurocze. pełna forma mniej mi się podoba, ale ogólnie OK. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: jagna,jagusia,jagunia,jagienka 24.02.09, 12:51 MNie się niespecjalnie podoba, ale nie razi mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
maesstra Re: jagna,jagusia,jagunia,jagienka 24.02.09, 12:59 Jagna to dla mnie wielka wiejska baba, ale ma ładne zdrobnienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jadwiga Re: jagna,jagusia,jagunia,jagienka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.09, 19:22 Jeśli to zdrobnienia od Jadwiga,ok,ale sama Jadwiga brzmi tragicznie,twardo i niemilo dla ucha.Nie lubię swego imienia i widzę,że znajomym też cieżko mówić to Jadwiga.Z drugiej strony Jadźka,Jadzia brzmią jeszcze gorzej.Nie krzywdź dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
asidoo Re: jagna,jagusia,jagunia,jagienka 24.02.09, 20:39 Jadwiga to piękne imię a Jagna nie jest zdrobnieniem od Jadwigi. Mnie Jagna nie do końca się podoba. Tak na 6 w 10-punktowej skali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: jagna,jagusia,jagunia,jagienka IP: *.dip.t-dialin.net 15.04.09, 00:06 nasza corcia ma na imie Jagna. jest urocza kruszynka i mowimy do niej jagusia badz jagula. Dlugo sie zastanawialismy nad wyborem imienia i ostatecznie sie zdecydowalismy na to imie. Moj tata nie byl zachwycony ale teraz mowi, ze juz sie przyzwyczail i ze zadne inne imie nie pasowaloby do naszej ksiezniczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja12 Re: jagna,jagusia,jagunia,jagienka IP: *.plock.mm.pl 15.04.09, 03:13 zapewne akurat na XXI wiek.Brakuje Boryny,wozu drabiniastego.Oj ciemnogród,ciemogród... Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: jagna,jagusia,jagunia,jagienka 15.04.09, 12:17 A Jagna od Boryny nie byla czasem Jagnieszka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: jagna,jagusia,jagunia,jagienka IP: *.dip.t-dialin.net 15.04.09, 23:43 zgadzam sie ciemnogrod, ciemnogrod.... w XXI wieku kojarzyc imie Jagna tylko z jedna kobieta. Ale zdobywanie wiedzy nie konczy sie na maturze, haha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja12 Re: jagna,jagusia,jagunia,jagienka IP: *.plock.mm.pl 15.04.09, 12:37 czemu nie mówicie Jagna skoro takie piękne. Odpowiedz Link Zgłoś
lipsmacker Re: jagna,jagusia,jagunia,jagienka 15.04.09, 21:52 Jagna sliczne ale Agnieszki nie lubie, mimo forumowej sympatii do mal-art Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: jagna,jagusia,jagunia,jagienka 15.04.09, 22:12 Lipsmacker - sympatia odwzajemniona, m. in. dlatego, że wcale nie musimy lubić tych samych imion, żeby lubić się nawzajem A imię mojej Agnieszki (która, nawiasem mówiąc, wkrótce będzie miała imieniny) nadal ogromnie nam się podoba i świetnie się sprawdza w warunkach rodzinnych, towarzyskich i przedszkolnych. Odpowiedz Link Zgłoś