Gość: ada77 IP: *.cdma.centertel.pl 25.03.09, 18:57 poród tuż tuż, a ja nadal nie jestem przekonana do imienia, lubię twarde, męskie z rrrrr, moi faworyci to Hubert i Bruno/n/, które lepiej pasuje do nazwiska Czajka i imienia siostry--no nie musi pasować,ale ładnie grać:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olianka Re: Hubert czy Bruno/n/ brat Ady? 25.03.09, 19:07 Brunon Bruno Czajka brzmi jak brunoczajka, a Hubert Czajka jest trudny do wymówienia. Odpowiedz Link Zgłoś
egidia Re: Hubert czy Bruno/n/ brat Ady? 25.03.09, 19:24 Brunon. Hubert w zasadzie też mógłby być, oczywiście jeśli nie przeszkadza Ci jego szalona popularność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada77 Re: Hubert czy Bruno/n/ brat Ady? IP: *.cdma.centertel.pl 25.03.09, 21:30 egidia napisała: Brunon. Hubert w zasadzie też mógłby być, oczywiście jeśli nie przeszkadza Ci jego szalona popularność. w roku 2008 wg statystyk pana Górnego, Bruno dogonił Huberta, wiec są na podobnych miejscach, tyle,ze Hubert jest bardziej osłuchany, nadawany od jakiegoś juz czasu, Bruno spopularyzował się dość niedawno,ale jest mniej modny i sezonowy niz nadawany obecnie Tymon, Marcel czy Igor Odpowiedz Link Zgłoś
egidia Re: Hubert czy Bruno/n/ brat Ady? 25.03.09, 21:54 A to zaskoczenie! W życiu nie przypuszczałam, że Brunon stanie się taki popularny. Osobiście nie znam jednak żadnego Brunonka, a szkoda. Dziękuję za informację Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Hubert czy Bruno/n/ brat Ady? 25.03.09, 20:38 Znacznie bardziej podoba mi się Brunon. Odpowiedz Link Zgłoś
tami46 Re: Hubert czy Bruno/n/ brat Ady? 25.03.09, 23:10 Mnie się oba podobają ,ale wolę Huberta. Odpowiedz Link Zgłoś
wyczyny Hubert 25.03.09, 23:27 ladniejsze i lepiej brzmi z nazwiskiem i imieniem siostry Odpowiedz Link Zgłoś
ashton Re: Hubert czy Bruno/n/ brat Ady? 26.03.09, 09:23 Moim skromnym zdaniem BrunoN Odpowiedz Link Zgłoś
ingutka Re: Hubert czy Bruno/n/ brat Ady? 26.03.09, 11:03 Odnośnie popularności: w ostatniej warszawskiej WNŚ widziałam aż czterech (!) chłopców o imieniu Bruno. Ciekawa jestem skąd tak duża liczba. PS. imię Bruno nosi się dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poOziomka Re: Hubert czy Bruno/n/ brat Ady? IP: *.chello.pl 26.03.09, 13:05 Bardziej podoba mi się imię Brunon, zresztą to jedno z moich ulubionych. Za Hubertem nie przepadam, ale według mnie dużo bardziej pasuje do nazwiska. Z imieniem siostry oba dobrze brzmią. Zreszta Adę też bardzo lubię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada77 Re: Hubert czy Bruno/n/ brat Ady? IP: *.cdma.centertel.pl 26.03.09, 14:28 poOziomka napisał(a): Bardziej podoba mi się imię Brunon, zresztą to jedno z moich ulubionych. Za Hubertem nie przepadam, ale według mnie dużo bardziej pasuje do nazwiska. Z imieniem siostry oba dobrze brzmią. Zreszta Adę też bardzo lubię no własnie, a co z nazwiskiem? nie jest zbyt finezyjne, więc od początku odrzucałam rzadkie imiona, zeby nie brzmiało groteskowo: Bruno Czajka Brunon Czajka Hubert Czajka Hubert jako dość osłuchane, normalne imie chyba w miarę nie gryzie się z nazwiskiem, natomiast co do Brunona mam wątpliwości.....chociaz samo imie chyba nawet bardziej mi się podoba niż Hubi; piszecie ,ze bardziej podoba Wam się Brunon-ta konkretnie forma z /n/ nie sam Bruno? czy chodzi o to , ze Brunon lepiej gra z nazwiskiem? z góry dziekuje za rady i propozycje Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Hubert czy Bruno/n/ brat Ady? 26.03.09, 14:33 Wolę Brunona od Brunona , tzn. formę Brunon od formy Bruno. Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: Hubert czy Bruno/n/ brat Ady? 26.03.09, 21:35 Zobaczyłam temat i już miałam pisać, że Bruno, bo bardziej mi się to imię podoba. Ale do waszego nazwiska jednak lepiej pasuje Hubert. Do imienia siostry pasują oba, więc głosuję na Huberta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iryska Re: Hubert czy Bruno/n/ brat Ady? IP: *.as.kn.pl 26.03.09, 23:44 Bruno-n. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada77 Brunon wygrywa....... IP: *.cdma.centertel.pl 30.03.09, 18:03 troche jestem zaskoczona, ze wiekszość jest za Brunonem w tej wersji -Brunon nie Bruno i nie czepiacie się do nazwiska,ze zle brzmi, tj, ze imię moze za mało popularne do takiego mało finezyjnego nazwiska; a nie spotkałyście się ze zdrabnianiem Brunona na Bronek? bo gdzies o tym czytałam i to jest koszmar moim zdaniem........ Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Brunon wygrywa....... 31.03.09, 14:59 Nie spotkałam się z takim zdrobnieniem choć IMO jeest wdzięczne. Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: Brunon wygrywa....... 31.03.09, 17:04 Gość portalu: ada77 napisał(a): > troche jestem zaskoczona, ze wiekszość jest za Brunonem w tej wersji -Brunon nie > Bruno i nie czepiacie się do nazwiska,ze zle brzmi, tj, ze imię moze za mało > popularne do takiego mało finezyjnego nazwiska; No więc mi się nie podoba. W tym zestawieniu wolę Huberta. > a nie spotkałyście się ze zdrabnianiem Brunona na Bronek? bo gdzies o tym > czytałam i to jest koszmar moim zdaniem........ Moim zdaniem Bronek nie jest wcale taki koszmarny. Ale nie spotkałam się z takim zdrobnieniem do Brunona. Już prędzej wyobrażam sobie Brunka. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Brunon wygrywa....... 01.04.09, 21:34 Nie spotkałam się z Brunkiem zwanym Bronkiem. Bruno bez "n" za bardzo się zlewa z Waszym nazwiskiem. Brunon jest lepszy, choć Bogiem a prawdą są imiona, które IMO bardziej pasują do Waszego nazwiska, niż Brunon i Hubert. Pozdrawiam g. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_pa Re: Brunon wygrywa....... 01.04.09, 22:25 Jako ma Bruna i Idy zdecydowanie opowiadam się za wiadomomym imieniem. I żal mi że robi się coraz popularniejsze - w 2004 było naprawdę rzadkością. Syn napatoczył się wczoraj w piaskownicy na sporo młodszego imiennika i z żalem oświadczył: "A myślałem że jestem jeden Bruno na świecie!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna Re: Hubert czy Bruno/n/ brat Ady? IP: 193.120.137.* 02.04.09, 08:37 Jestem za Brunonem ! Ale jak lubisz twarde rrrr to moze Norbert ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada77 Re: Hubert czy Bruno/n/ brat Ady? IP: *.cdma.centertel.pl 04.04.09, 23:43 dzieki za odpowiedzi; raczej synek zostanie Hubertem, bo mezowi nie bardzo podoba się Bruno/n/( ja chyba jestem bardziej przekonana do Brunia, tyle, ze zdaję sobię sprawę z tego,ze duzym minusem imienia jest trudna odmiana, nawet jesli bedzie Brunon to będą Odpowiedz Link Zgłoś