Gość: iga IP: *.cust.tele2.pl 30.03.09, 22:26 witam wszystkie forumowiczki!Przeczytałam na tym forum wątek dot zestawu imion Liliana Alicja.Spodziewam sie coreczki w czerwcu i oba te imiona ogromnie mi sie podobaja i nie potrafie zdecydowac ktore bardziej,dlatego prosze o Wasze opinie.Mam nadzieje ze pomoga mi oststecznie zdecydowacDziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aneladgam Re: niezdecydowana 30.03.09, 22:41 Alicja, ale oba bardzo ładne (z tym że wolę Liliannę przez 2 "n") Odpowiedz Link Zgłoś
wyczyny Re: niezdecydowana 30.03.09, 22:53 moze jednak Lili? brzmi zwiewnie i delikatnie a Alicja po zdrobnieniu to Ala-malo delikatnie Odpowiedz Link Zgłoś
filmo-teka Re: niezdecydowana 31.03.09, 10:38 Ciut wyżej Alicja nad Lilianą, ale obydwa ładne i stąd wybór trudny. Też przez to przechodziłam i wygrała Alusia. Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Alicja 31.03.09, 11:20 Alicja. Po pierwsze bardziej mi się podoba, po drugie unikniecie wiecznych pytań o pisownię (przez jedno , czy przez dwa "n"?). Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: niezdecydowana 02.04.09, 20:19 Oba mi się podobają, dla własnej córki wybrałam Alicję. Wcale nie mówimy na nią Ala, tylko Alisia, Isia; jej rówieśniczka - też Alicja - jest Alutką. Imię daje pole wyobraźni jeśli chodzi o zdrobnienia! Od Liliany wolę Lillę, oba są piękne, romantyczne, zwiewne, ale uważam je za wymagające jeśli chodzi o dopasowanie do nazwiska. Np. Alicja Kiełbasa jeszcze jakoś brzmi, ale Liliana czy Lilla Kiełbasa - dość komicznie. Odpowiedz Link Zgłoś