mex1 09.04.09, 21:16 Co myślicie o Sonii? Podoba Wam się? Mnie ostatnio coraz bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nelcia714 Re: Sonia 09.04.09, 21:19 Mi się bardzo podoba mam koleżankę o tym imieniu i to trochę ze względu na nią lubię to imię Odpowiedz Link Zgłoś
wyczyny Re: Sonia 09.04.09, 21:43 zupelnie mi sie nie podoba, choc znam jedna po 20 i calkiem mila jest ale jakos nie trawie imion typu: Sonia, Sandra, Samanta itd. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Sonia 09.04.09, 22:13 Po naszemu to Zosia. Zdrobnieniom udającym imiona mówię zdecydowane NIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smok Re: Sonia IP: 193.138.241.* 09.04.09, 22:45 Sonia - ładne imię. Zdecydowanie ładniejsze od Zosi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smok Re: Sonia IP: 193.138.241.* 09.04.09, 23:37 Acha! To że nasi przodkowie przywlekli i przerobili sobie jakieś imię na Zofia, nie znaczy wcale, że to imię musi trwać w takiej formie do końca świata i o jeden dzień dłużej. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Sonia 10.04.09, 21:48 Przywlekli i przerobili? Grecka Sofije na ZOfie? Toz to chyba blizej oryginalu. POza tym wlsaciwie po rudku to byla Sonka (chocby krolowa Zofia Holszanska), nie Sonia. Odpowiedz Link Zgłoś
katharin Re: Sonia 20.09.09, 12:22 Uważam że ładne-Sonia,ale podoba mi się też Sofia:+) Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Sonia 10.04.09, 00:13 Sonię zaakceptowałabym na polskim gruncie tylko jako zdrobnienie od Sofronii (mniam). BTW, warto się je nauczyc prawidłowo odmieniać, jeśli się je tak lubi (lubii?). Odpowiedz Link Zgłoś
mex1 Re: Sonia 10.04.09, 21:13 Gaudencjo, masz rację, sprawdziłam w słowniku, że jest jedno i. Ale zmylił mnie mój komputer, który odmianę przez jedno i podkreślił, a przez podwójne zaakceptował . Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Sonia 10.04.09, 22:38 Zaakceptowałam jakoś Sonię jako odrębne imię i nawet całkiem mi się podoba, chociaż oczywiście wiem, że pochodzi od Zofii i jest bardziej zdrobnieniem. Moja postawa pewnie ma związek z moją znajomą Sonią, przesympatyczną dziewuszką. Ale spotkałam się z opinią że to "imię dla psa", faktycznie w naszym parku można codziennie spotkać Sonię - piękną sukę dalmatyńczyka (dalmatynkę? ), o psich Soniach była już tu mowa w wielu wątkach, więc trzeba liczyć się ze zwierzęcymi skojarzeniami jakiejś części społeczeństwa, związanymi z tym imieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: Sonia IP: *.cust.tele2.pl 12.04.09, 20:48 znam psa co wabi sie zuzia,kuba,maks,bartek,maja,czarek i wiele innych ,wiec imie dla psa moze byc naprawde kazde ,a ze Sonia czesciej i co z tego.Sonia kiedys podobala mi sie bardziej w chwili obecnej takie sobie jak dla mnie Odpowiedz Link Zgłoś
a-nulla Re: Sonia 15.04.09, 14:57 A mnie się bardzo podoba. I zupełnie mi nie przeszkadza, że po polsku to powinna być Zosia. I w ogóle nie kojarzy mi się to imię z żadnymi Sandrami i Samantami. Odpowiedz Link Zgłoś
sonnya Re: Sonia 28.04.09, 19:00 bardzo (patrz: moj nick) jak mi sie przytrafi dziewuszka, to jest to jedno z 3 imion, ktore ostro dyskutujemy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwonn Re: Sonia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.09, 12:51 Wczoraj słyszałam jak jedna Panie krzyczała Sonia, Sonia!Okazało się, że chodziło o suczkę.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vanillka Re: Sonia IP: *.smrw.lodz.pl 19.09.09, 21:47 Bardzo mi się podoba. To jeden z kilku typów jeśli będziemy mieli córeczkę I też wcale a wcale nie przeszkadza mi, że to niby psie imię albo że u nas powinno brzmieć ono Zosia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeden-z-wielu Re: Sonia IP: *.kielce.vectranet.pl 30.01.10, 15:30 o jest moje ulubione imię SONIA RZĄDZI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bluemoon Re: Sonia IP: *.gemini.net.pl 20.09.09, 12:28 To dość fajne imię. Mam koleżankę o tym imieniu, mówimy na nią Sonita Odpowiedz Link Zgłoś
candy_asiya Re: Sonia 21.09.09, 20:58 jak dobrze bluemoon że znalazłaś ten wątek Odpowiedz Link Zgłoś
asiaczek35 Re: Sonia - przyjemne 31.01.10, 21:56 Bardzo przyjemne imię. Podoba mi się. Trochę mnie to denerwuje jak ktoś nadaje zwierzakowi ludzkie imię i później mówi, że to nie pasuje do kobiety, bo nie ludzkie imię. Odpowiedz Link Zgłoś