emnilda.wolna 25.08.21, 17:48 KANDYDACI ZAKWALIFIKOWANI DO KLASY PIERWSZEJ SP W KOMOROWIE NA ROK SZKOLNY 2021/2022 Adam x2 Agata Alan Aleksandra x2 Alexander (polskie nazwisko) Anna Antoni x3 Antonina Apolonia Barbara Bartosz Bruno Dominika Filip x4 Gabriela Hanna Helena Ignacy Jagoda Jakub Jan x2 Julianna Kaja Kinga Krzysztof Ksawery Laura Lena Leon x2 Lucyna Łucja Magdalena x4 Maja x2 (jedna ma zagraniczne nazwisko) Marcel Maria Matylda Natalia Oksana Olga Paweł Piotr x2 Pola x2 Sara (zagraniczne nazwisko) Sonia (polskie nazwisko) Stefan Szymon Tymoteusz x2 Urszula x2 Wiktoria Wojciech Zuzanna NIEZAKWALIFIKOWANI: Agata Aleksandra Diana Emilia Filip Jan Maria Takie samo nazwisko mają: Alan i Marcel (polskie nazwisko) Antoni i Magdalena Gabriela i Jakub Takie samo nazwisko na listach wszystkich SP i OP (przyjęci i nieprzyjęci) mają: Adam i Agata Antoni i Joanna Bruno i Maja (zagraniczne nazwisko) Fabian i Oksana Lena, Nina i Tymoteusz Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emnilda.wolna Re: Komorów SP 2021/22 25.08.21, 22:05 Żadnych Stanimirów tu może nie ma, ale Apolonia, Bruno, Ignacy, Ksawery - myślę, że nieźle. Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynkaa Re: Komorów SP 2021/22 25.08.21, 23:26 Jeden Jakub i żadnej Julii! Aż 4 Magdaleny. Lucyna zadziwia, dla mnie to imię bardzo ciotkowe, coś jak Teresa i Renata. Stefan też niecodzienny. W ogóle niezbyt dużo powtórek imion. Najbardziej podoba mi się: Apolonia, Kaja, Matylda, Ignacy, Tymoteusz, Łucja i Laura. Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: Komorów SP 2021/22 25.08.21, 23:53 katarzynkaa napisał(a): > żadnej Julii! To samo w przedszkolu w Komorowie oraz w przedszkolu i szkole w Otrębusach. Wygląda na to, że Julia na trasie WKD niemodna. > Lucyna zadziwia, dla mnie to imię bardzo ciotkowe, coś jak Tere > sa i Renata. Stefan też niecodzienny. Dla mnie Lucyna to imię bardzo retro (pewnie przez skojarzenia rodzinne), "starsze" niż Teresa, już by spokojnie mogła wracać. Teresa chyba powoli wraca, z kolei Renatę kojarzę z latami 70., więc wróżę jej teraz odpoczynek. > W ogóle niezbyt dużo powtórek imion. I to jest świetne! "Za moich czasów" nie było klasy bez Kasi , Asi, Agnieszki (często niejednej), a teraz nawet popularnej Julii może nie być w całym roczniku. Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynkaa Re: Komorów SP 2021/22 26.08.21, 00:38 Też się cieszę z małej ilości powtórek Lucyna, Celina, Teresa, Krystyna, Renata - nie mogę się przekonać do brzmienia tych imion, tak "sucho" brzmią, smutno-oficjalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
decadent46 Re: Komorów SP 2021/22 26.08.21, 22:53 Z powodu braku Julek na liście, Dekadent aż zaniemówił z wrażenia. Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Komorów SP 2021/22 26.08.21, 00:01 Podobaja mi sie Agata, Antonina, Apolonia, Barbara, Bartosz, Helena, Ignacy, Lucyna, Matylda, Olga, Sonia, Stefan, Urszula i Wojciech. Kolejny fajny zestaw. Odpowiedz Link Zgłoś