Gość: zuzia IP: *.cust.tele2.pl 11.04.09, 20:05 nie mozemy sie z mężem zdecydować które imię wybrać.Mnie bardziej podoba sie Sara,mężowi zaś Julia.Pomóżcie dokonać wtboru Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nelcia714 Re: Sara czy Julia 11.04.09, 20:08 Oba lubię chociaż Julia ładniejsza. Ale jest taka popularna i pewnie Twoje dziecko będzie mieć parę imienniczek w klasie. A może jest jeszcze 3 opcja ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smok Re: Sara czy Julia IP: 193.138.241.* 11.04.09, 20:19 Sara - lubię imiona biblijne. Julia ładnie, ale od lat Julie się rodzą. Teraz nadać to imię to tak trochę za modą, że się tak wyrażę. Lepiej modę wyprzedzić, lub być trochę z boku, niż za nią podążać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja12 Re: Sara czy Julia IP: *.plock.mm.pl 11.04.09, 20:17 Koleżanko - pisz prawdę.Rzecz jest w tym,że mężowi nie podoba się Twój wybór/jedynie słuszny/,a Tobie męża.Poddajesz więc pod głosowanie na Forum i jeśli zdobędziesz poparcie Koleżanek będzie miała dodatkowy argument aby postawić na swoim.Sara takie średnie,Julia na tak.Pamiętaj - mąż ma zawsze racje x 3. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Sara czy Julia 11.04.09, 21:03 Gość portalu: ja12 napisał(a): > Pamiętaj - mąż ma zawsze racje x 3. Buhahahaha. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Sara czy Julia 11.04.09, 20:20 ładniejsza moim zdaniem jest Julia, na korzyść Sary zaś przemawia mniejsza popularność. może jakieś trzecie rozwiązanie? Odpowiedz Link Zgłoś
ann_a30 Re: Sara czy Julia 11.04.09, 20:27 Mnie tam się Julia nie podoba - bez względu na to czy popularne czy nie... Sara - ładne, ale trochę "egzotyczne". Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Sara czy Julia 11.04.09, 20:34 aneladgam napisała: > ładniejsza moim zdaniem jest Julia, na korzyść Sary zaś przemawia mniejsza > popularność. > może jakieś trzecie rozwiązanie? Mogę się pod tym podpisać. Odpowiedz Link Zgłoś
wimperga Re: Sara czy Julia 11.04.09, 20:51 Bardziej podoba mi się Sara- lubię imiona biblijne. A może Julianna? Nie taka oklepana jak Julia a podobne klimaty. Odpowiedz Link Zgłoś
szampanna Re: Sara czy Julia 11.04.09, 20:56 Zupełnie obiektywnie - Julia, ale dyskwalifikuje ją popularność. W związku z czym Sara. Ale gdyby była trzecia opcja, byłoby łatwiej wybrać. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Sara czy Julia 11.04.09, 21:04 Wybrałabym Julię z tych dwóch, ale żeby trochę uciec od popularności - Juliannę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzia Re: Sara czy Julia IP: *.cust.tele2.pl 11.04.09, 21:29 Mnie imię Sara podobało się chyba od zawsze dlatego bardzo zależy mi, by postawić na swoim.Ktoś napisał,że pewnie nie podoba mi się wybór męża,a to nieprawda.Bardzo lubie imię Julia,ale właśnie patrząc ile dziewczynek nosi to imię to odczuwam je jako tochę nijakie jak np Wiktoria,nie wiem dlaczego ale nie traktuje tego imienia jako imie.Nie chcę żeby moja córka była kolejną Julką,ale moj mąż twierdzi,że nasza Julka byłaby tylko jedna i to jest ważne.Dla nie go nie ma kompletnie znaczenia czy jest to imię popularne czy też nie tylko aby było ładne-i ma rację,ale ja tak bardzo marzyłam o Sarze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzia Re: Sara czy Julia IP: *.cust.tele2.pl 11.04.09, 21:31 przepraszam za błąd miało być oczywiście 'niego' a nie 'nie go' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lordess Re: Sara czy Julia IP: *.net.autocom.pl 11.04.09, 22:11 Sara , zdecydowanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja12 Re: Sara czy Julia IP: *.plock.mm.pl 12.04.09, 09:07 czyli dobrze rozszyfrowałem intencje-"zależy mi,by postawić na swoim","bo ja tak bardzo marzyłam o Sarze".Nie ma znaczenia,że być może mąż też marzył o Julii,że jest to ładne,uniwersalne i popularne imię.Dobitny przykład egoizmu,samolubstwa,Dziś "mleko się rozlało",a w przyszłości na miejscu męża częściej bym stawiał "na swoim" łącznie z ograniczeniem potomstwa do tej dziewczynki.To jest klasyczny przykład synowej-od lat ta sama piosnka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzia Re: Sara czy Julia IP: *.cust.tele2.pl 12.04.09, 09:24 Śmieszne jest to,że ktoś kompletnie mnie nieznający ma prawo mnie oceniać,no ale cóż...Może ja jestem troszkę inaczej wychowana i nie jestem osobą złośłiwą do tego stopnia żeby kogoś na forum obrażać,bo powodu też nie ma.Czuje,ze odpowiedz jest od mamy Julii.Maz lubi imie Sara,ale bardziej Julie.Pisalam juz,ze nie chce żeby moja corka byla kolejna Julka.W czasach mojego dzieciństwa były same Anie,ja również miałam Anie przyjaciółkę i pamietam,że kiedyś zapytała swojej mamy dlaczego nazywa sie jak prawie wszystkie inne dziewczynki z grupy.Nie chcę, by moje dziecko kiedyś zadało mi to pytanie,ale samo imie bardzo mi sie podoba i gdyby nie przerażająca popularnosc pewnie nie byloby problemu i uleglabym mezowi (w przypadku 1 dziecka byla podobna sytuacja i zgodzilam sie, aby corka mnosila imie,które on bardziej lubil).Maz nigdy jak to facet nie zastanawial sie nad tym czy bedzie mial dzieci ,a tym bardziej jakie imiona beda nosily,wymyslil od tak...wiec prosze nie pisac...'moze maz marzyl o Julii' ponieważ nie znasz mojego mężą,a tym bardziej jego marzen!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wimperga Ja12 12.04.09, 10:04 Wesołych, SPOKOJNYCH i zdrowych Świąt Wielkiejnocy! A jeśli jesteś niewierzący - miłego wypoczynku w tych dniach w rodzinnym gronie. Odpowiedz Link Zgłoś
asidoo Re: Sara czy Julia 31.07.09, 08:51 > łącznie z ograniczeniem potomstwa do tej dziewczynki.To jest > klasyczny przykład synowej-od lat ta sama piosnka. Wyluzuj Trollu. Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: Sara czy Julia 12.04.09, 13:39 Gość portalu: zuzia napisał(a): > Bardzo lubie imię Julia,ale właśnie patrząc ile dziewczynek nosi to imię to odczuwam je jako tochę nijakie, nie wiem dlaczego ale nie traktuje tego imienia jako imie.Nie chcę żeby moja córka była kolejną Julką. Mam podobne odczucia co do bardzo popularnych imion. Stają się dla mnie takie nijakie, choćby obiektywnie były ładne. Mój narzeczony natomiast, podobnie jak twój mąż, nie dostrzega popularności w kategoriach problemu. A że sam nosi bardzo popularne imię w swoim pokoleniu, trudno mu odmówić racji. Mimo to popieram Sarę, zwłaszcza jeśli zawsze o niej marzyłaś. No chyba, że mężowi w ogóle się nie podoba. To może faktycznie jakaś trzecia propozycja? Odpowiedz Link Zgłoś
zaino Re: Sara czy Julia 12.04.09, 19:28 Julia podoba mi się bardziej, ale ze względu na popularność wybrałabym Sarę. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Sara czy Julia 12.04.09, 19:48 Gość portalu: zuzia napisał(a): > ważne.Dla nie go nie ma kompletnie znaczenia czy jest to imię > popularne czy też nie tylko aby było ładne-i ma rację,ale ja tak > bardzo marzyłam o Sarze W takim razie zrobiłabym na Twoim miejscu wszystko, zeby namówić męża do Sary! Pozdrawiam i powodzenia życzę Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Sara czy Julia 15.04.09, 14:29 Mnie się bardziej podoba Julia ale ze względu na popularność Sara. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Sara czy Julia IP: *.and-net.pl 31.07.09, 21:21 podobają mi się, ale lepsze Sara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Sara czy Julia IP: 213.25.144.* 30.07.09, 16:35 Sara jest ładne,a Julka to takie nijakie. Odpowiedz Link Zgłoś
generalizacja Re: Sara czy Julia 31.07.09, 14:35 dla mnie Julia =) Jest bardzo popularna, ale tez bardzo ładna =) Sara za to mi sie nie podoba, ale ja w ogóle lubię proste imiona. Odpowiedz Link Zgłoś
magdmaz Re: Sara czy Julia 31.07.09, 14:56 Zuziu! Jeśli masz takie wymarzone od dawna imię dla córki, to zawrzyj z mężem pakt - znam takie funkcjonujące całkiem nieźle - Ty dla córki, On dla syna. Albo on dla kolejnego dziecka po prostu. Wtedy Ty się dostosujesz do Jego decyzji. Warunkiem jest, aby drugiej strony nie "odrzucało" na imię wybrane dla dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Sara czy Julia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.09, 18:11 Julię zdecydowanie odradzam, od kilku lat jest najczęścjej nadawanym imieniem w Polsce ! Sara tez nie jest zbyt ładnym imieniem. Proponuję cos bardziej tradycyjnego ale mniej pretensjonalnego - moze Ewelina, Wioletta, Agata, Agnieszka, Sylwia, Marcelina, Ilona ... Przecież jest tyle imion!!! Ludzie, opamiętajcie sie!! Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Sara czy Julia 31.07.09, 22:44 Gość portalu: Gość napisał(a): > Proponuję cos bardziej tradycyjnego ale mniej pretensjonalnego - > moze Wioletta, Sylwia, > Ilona ... Ludzie, opamiętajcie sie!! Hahaha! Niezwykle tradycyjne imiona! Odpowiedz Link Zgłoś
madzia_slonko Re: Sara czy Julia 01.08.09, 13:53 Zarówno Sara, jak i Julia to bardzo ładne imiona. Jednak mi bardziej podoba się Sara A może tak Sara Julia, wtedy nadasz oba ładne imiona, no i córcia nie będzie jedną z piętnastu Julek w przedszkolu. Ja mam dziesięcioletnią siostrę Julię, i chociaż imię dobrze jej się nosi to nie podoba jej się ta lawina Julek. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
magiczna.panna Re: Sara czy Julia 01.08.09, 19:18 z tych dwóch zdecydowanie Julia.. nie lubię imienia Sara, mimo tego, że biblijne.. za dużo psów o tym imieniu poznałam i tak jestem troszkę uprzedzona a może wspólnie wymyślicie jakieś 3 rozwiązanie ? np. Ewa ? lub Ania ? oba krótkie i ładne. a jak ma na imię pierwsza córeczka ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malg0rzata Re: Sara czy Julia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.09, 13:49 haha trafiłaś w przykłady imion mniej pretensjonalnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eliza Re: Sara czy Julia IP: 213.25.144.* 06.08.09, 12:27 Sara jest piękne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malg0rzata Re: Sara czy Julia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.09, 13:54 Sara! Julia odpada z wiadomych względów- masakryczna popularnosc. Ale żeby był kompromis to nadałabym dwa imiona Sara Julia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katka Re: Sara czy Julia IP: *.traco.pl 06.08.09, 19:10 Imię Sara jest cudowne Sama chce tak nazwac swoja corke, jesli ja bede miala... Zwlaszcza, ze jak piszesz maz juz raz postawil na swoim to teraz Ty powinnas miec ostatnie slowo. Skoro chcesz Sara, a jak wiadomo jednak bardziej sie nastaralas przy noszeniu i rodzeniu tego malenstwa to Ty powinnas zdecydowac. Mnie sie podoba Sara Anna i tak nazwe, podwojne imie, a w razie drugiej corki dam Laura Mozecie miec Sare Julie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mila Re: Sara czy Julia IP: *.adsl.inetia.pl 07.08.09, 08:54 Napiszę tak - moja starsza córka ma na imię Karolina, bo przy tym imieniu upierał sie mój mąż...Zgodziłam sie w końcu (choć nigdy mi się nie podobało) i do dziś żałuję... Nie cierpię tego imienia i mówię do córki inaczej, nie będę jej go zmieniać bo to niepoważne, ale jakbym mogła cofnąć czas to postawiłabym na swoim i tyle... W Twoim przypadku jest trochę inaczej, bo imię Julia też Ci się podoba, musicie dojść do porozumienia, być może trzecia opcja uratuje sytuację..? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bea Re: Sara czy Julia IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 07.08.09, 12:43 mi się sara też bardzo podoba i wacham się między Ewą a Sarą właśnie i też mam problemy, bo mężowi wszystko jedno. Z tych dwóch zdecydowanie Sara. Ale wydaje mi się,że coraz częściej się to imię pojawia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taka_jedna Re: Sara czy Julia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.09, 18:37 Sara- zakochałam się w tym imieniu Julia też jest ładne, ale na Twoim miejscu nie wahałabym się ani przez chwilę i przekonałabym męża do Sary. Swoją drogą, nie uważasz, że byłoby sprawiedliwiej, gdybyś Ty wybrała imię dla drugiej córki, jeżeli imię tej pierwszej wybrał mąż? Dlaczego miałabyś drugi raz ulegać, to w końcu Wasze wspólne dziecko Jeżeli nie uda Ci się przekonać męża, może lepiej zastanowić się nad jakimś innym imieniem, czyli zamiast Sary albo Julki niech będzie Ida, Michalina, Ania, Zosia, Miranda- nie wiem, wybierzcie coś, co Wam się obojgu bardzo spodoba Odpowiedz Link Zgłoś