Gość: Aga Re: Imię dla trzeciego dziecka... IP: *.47.28.78.cable.petrus.pl 27.05.09, 17:25 ale fajnie... ja-Agnieszka moja mama-Lidia moja siostra-Anna a moja córka-Klara... a syn-Louis (tego nie ma na liście) z listy wybrałabym dla dziewczynki oczywiście KLARA lub Lidia a dla Chłopca franciszek lub Bruno Odpowiedz Link Zgłoś
krolewna0808 Re: Imię dla trzeciego dziecka... 29.05.09, 08:58 Nie lubię imienia Maria. Agnieszka, Weronika, Klara brzmią chłodnie. Anita i Kinga to cięzkie imiona. Florentyna i Marcelina nie często spotykane i też nie przypadły mi do gustu. Basia jest ładna, ale Barbara już nie. Lidia dostojnie a Anna sympatycznie i ponadczasowo. Ja bym wybrała albo Annę albo Lidię. A z chłopców napewno nie Tytus, Feliks, MarcelI i BrunO, bo te imiona mi sie nie podobają, są dziwne. Julian brzmi zbyt miękko. Podoba mi się Wojciech i Franciszek. Z nich bym wybierała. Może i stare ale miłe. Wojtuś lub Franek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOSC Re: Imię dla trzeciego dziecka... IP: *.dsl.wcfltx.swbell.net 30.05.09, 07:21 JA ROWNIZ SZUKAM IMION DLA TRZECIEGO DZIECKA ALE MYSLE ZE WYBRALAM JEZELI BEDZIE CLPIEC TO BEDZIE FILIP A JEZELI DZIEWCZYNKA TO BEDZIE SARRAH Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Li89 Re: Imię dla trzeciego dziecka... IP: *.chello.pl 09.06.09, 16:52 dla dziewczynki polecam imię Lidia-sama takie noszę i choć jestem młodą osobą jestem dumna z posiadania tego imienia,często spotykam się z niesamowitym entuzjazmem osób postronnychimię bardzo rzadko spotykaneco jest jego plusem. dla chłopca śliczne imię- Szymon,rozważyłabym również Aleksandra lub Igoradodam,że moje nazwisko również jest na 11 liter i kończy się -wicz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAroLa Re: Imię dla trzeciego dziecka... IP: *.aster.pl 23.06.09, 15:31 Dla dziewczynki Klara Dla chłopca Szymon Odpowiedz Link Zgłoś
pani_zofia Re: Imię dla trzeciego dziecka... 24.06.09, 14:41 Klara lub Barbara Tytus Odpowiedz Link Zgłoś
froobek Re: Imię dla trzeciego dziecka... 28.06.09, 21:14 Anita lub Florentyna i żadne z tych męskich... Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Imię dla trzeciego dziecka... 29.06.09, 17:01 Lidia, Klara, Anna, Marcelina. Feliks, Tomasz, Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Imię dla trzeciego dziecka... 29.06.09, 21:57 Jeśli chodzi o imiona żeńskie, to z tych wymienionych przez Ciebie najbardziej podoba mi się Maria (piękne imię, ale właśnie w tej wersji najładniejsze), Lidia, Róża, Klara i Anna. Wybierałabym właśnie spośród tej piątki. Dla chłopca chyba bym Juliana wybrała, chociaż Tomasz, Wojciech, Marceli, Franciszek i Józef też ładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Imię dla trzeciego dziecka... IP: 79.110.196.* 01.07.09, 22:18 Dla dziewczynki najładniejsze to: Lidia Klara ew. Anna Nie podobają mi się Kinga i Danuta Weronika, Agnieszka i Maria jeszcze jakoś przejdą. dla chłopca: Damian Szymon Tomasz ew. Wojciech i Igor Nie podoba mi się Tytus i Marceli Odpowiedz Link Zgłoś
teczawka Róża bądź Klara 02.07.09, 15:52 Wiemy, że będzie dziewczynka i już ostatecznie zastanawiamy się między Różą, a Klarą. Jakie drugie imiona proponujecie? Odpowiedz Link Zgłoś
nelcia714 Re: Róża bądź Klara 02.07.09, 16:01 Róża Julianna Róża Michalina Róża Letycja Róża Marianna Klara Barbara Klara Helena Klara Pelagia Klara Liwia A może po prostu Róża Klara lub Klara Róża ? Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: Róża bądź Klara 02.07.09, 16:35 Róza Dezyderia Róza Florentyna Róza Ignacja Róża Wilhelmina Odpowiedz Link Zgłoś
czarna-dalia Re: Róża bądź Klara 03.07.09, 14:46 Postawiłabym na Różę, choć Klara też mi się podoba. Na drugie pasują mi: Róża Kornelia Róża Felicja Róża Eunika Róża Julianna Róża Nikandra Róża Leandra Klara Helena Klara Konstancja Klara Izabela Klara Lilianna Klara Agnieszka Klara Marcelina Klara Milena Odpowiedz Link Zgłoś
czarna-dalia Re: Róża bądź Klara 03.07.09, 14:54 Róża Aniela Klara Anatolia albo po prostu Róża Klara w drugą stronę jakoś nie bardzo mi pasuje Odpowiedz Link Zgłoś
cicuta zdecydowanie jestem za Różą 03.07.09, 16:17 Róża Marianna Róża Aniela Różą Cecylia Róża Melania Róża Eleonora Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.perla Re: Róża bądź Klara 03.07.09, 21:42 Klara Teresa Klara Antonia Klara Małgorzata Klara Julianna Klara Zofia Klara Anna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magbea Re: Imię dla trzeciego dziecka... IP: 213.25.120.* 03.07.09, 15:07 skoro nazwisko aż 11literowe to wybierałabym krótkie imiona. maria, róża, danuta, barbara -zdecydowanie moje ulubione imie ! nie wiem czy nie za długie, ale skoro macie magdalene, to myśle, że ok) julian albo józef Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orzeszkowa Re: Imię dla trzeciego dziecka... IP: *.dip.t-dialin.net 03.07.09, 19:55 dla dziewczynki Anna Klara dla chlopca Franciszek Szymon Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.perla Re: Imię dla trzeciego dziecka... 03.07.09, 21:44 stawiam na Klarę. Starsza siostra ma na drugie Rozalia więc Różę bym odrzuciła. Odpowiedz Link Zgłoś
teczawka Urodziła się... 06.09.09, 13:17 Ostatecznie nasza córeczka to Klara Antonina Odpowiedz Link Zgłoś
nelcia714 Re: Urodziła się... 06.09.09, 17:17 Gratulacje! Śliczne imiona wybrałaś. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Urodziła się... 06.09.09, 18:57 Gratuluję serdecznie! IMO świetny wybór Odpowiedz Link Zgłoś
candy_asiya Re: Imię dla trzeciego dziecka... 06.09.09, 19:47 jeśli będę miała córeczkę prawdopodobnie nazwę ją Klara , ostatnio też bardzo spodobała mi się Józefina a tak z wymienionych podoba mi się jeszcze Lidia a dla chłopca Franciszek, Bruno i Feliks Odpowiedz Link Zgłoś