olianka 24.06.09, 11:11 Dawniej częste było nadawanie imion z kalendarza. W myśl tej zasady robimy sobie taki właśnie kalendarz, w którym codziennie odnotowujemy DWA imiona - męskie i żeńskie, które nadalibyśmy, gdyby był przymus nadawania właśnie imion z kalendarza. Nawet jeśli nie będzie danego dnia imienia, które by nas zachwycało, to z konieczności wybieramy jedno podchodzące najbardziej, zamiast szukać fajnych w okolicy. pl.wikipedia.org/wiki/24_czerwca Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ashton Re: Zabawa - 24 czerwca 24.06.09, 11:25 Janina (Emilia mi się podoba niemal tak samo, ale mam już siostrzenicę o tym imieniu) i Wilhelm. Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: Zabawa - 24 czerwca 24.06.09, 14:22 Janina i Jan, bo dziś imieniny mojej mamy, babci i dziadka. Odpowiedz Link Zgłoś
solveiga1 Re: Zabawa - 24 czerwca 24.06.09, 14:58 Emilia (choc Janine tez bralabym pod uwage) i Wilhelm Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Zabawa - 24 czerwca 25.06.09, 00:11 Wilhelm i Emilia, ale dziś raczej nie rodzę. Odpowiedz Link Zgłoś