21.09.06, 10:53
Chcialabym sie dowiedzec, jak wyglada, krok po kroku dostanie sie na staz. Bo
poki co niby mam miejsce, gdzie moglabym odbyc ten staz, ale jak rozmawiam z
pracodawcą to on odsyla mnie do UP a UP do pracodawcy. Czeski film po prostu.
Moze ktos juz to przeszedl i wie jak to sie odbywa?
Obserwuj wątek
    • Gość: Ania Re: Staż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 11:38
      Nie wiem jak to jest w praktyce,a le staz zalatwia up i to oni ci placa, 400 zl
      z groszami. Skoro masz prace to po co ci staz?? Z tego co wiem to na staz idzie
      sie gdy nie ma sie pracy i aby zdobyc doswiadczenie, ktore pomoze ta prace
      zdobyc...
      • nippy7 Re: Staż 21.09.06, 13:45
        Źle m nie zrozumialas, nie mam pracy, gdybym miala to nie byl by mi potrzebny
        staz za 400 zl. Chodzi mi oto, że gdy pytam w UP czy juz cos wiadomo o moim
        stazu to przemila pani odsyla mnie do miejsca gdzie mam (potencjalnie) miec ten
        staz. A gdy dzwonie do dyrektora, to on odsyla mnie do p. 204 w Up i kołko sie
        zamyka. Pewnie chodzi o kase...
        • Gość: aga Re: Staż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 15:15
          to nie jest tak- pracodawca powinien zlozyc papiery do up odnosnie swojej
          firmy. Powinien sie w up zdeklarować, że chce przyjac kogos na staz do swojej
          firmy. Firma taka nie moze miec zadnych problemow finansowych.
          • nippy7 Re: Staż 21.09.06, 19:10
            To juz jest cos. Dzieki wielkie. tylko ze oni moga nie miec pieniędzy, prawda?
            oni czyli up bo jest konic roku. Acha i jeszcze jedna sprawa mnie dreczy, kiedy
            rozmawilam z dyrektorem to powiedzila ze mnie przyjmie, ale potem zaczelam miec
            watpliwosci czy tak powiedzial na odczepnego czy to na prawde ja dostane ten
            staz, bo to dyrektor o tym decyduje, prawda? Dodam ze to placowka
            pozaoświatowa, a ja jestem pedagogiem, wiec jesli ktos gdzies słyszal o pracy w
            takim charakterze to prosze o wiadomosc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka