czarna-dalia 25.06.09, 21:43 Nie znalazłam wątku o tym imieniu, było wymieniane tylko tak "pobocznie". Mnie wpadło w oko przy okazji zabawy 1 czerwca, kiedy to Felina obchodzi imieniny. Jak odbieracie to imię? Uważacie, że Felina jest ciekawsza od Felicji? Mnie się bardzo podoba Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Felina 25.06.09, 22:12 Bardzo mi się to imię podoba, szkoda że się tak nazywa firma bieliźniana... Odpowiedz Link Zgłoś
szampanna Re: Felina 25.06.09, 22:54 Bardzo mi się podoba, imię z mojej listy. Tradycyjnie - mąż na nie Felina jest inna niż Felicja, bardziej kobieca chyba... Kojarzy mi się z kotką (zresztą nie bez podstaw - w końcu felix to kot). Odpowiedz Link Zgłoś
mmaupa Re: Felina 26.06.09, 11:13 FeliSSSSSSSSSSSSSSSSS to kot Felix - szczęśliwy. A imię Felina takie sobie, nie lubię zdrobnienia Fela. Odpowiedz Link Zgłoś
szampanna Re: Felina 26.06.09, 13:33 no jasne, racja Z niewiadomych przyczyn mi się ubzdurało felix Ale skojarzenie pozostaje w mocy. Ostatecznie niedaleko fonetycznie Odpowiedz Link Zgłoś
donmari-2 Re: Felina 26.06.09, 16:03 Wolę Felicję. Potem Felina ewentualnie, Feliksy nie trawię Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Felina 27.06.09, 17:03 zdecydowanie wolę Felicję (mimo skojarzeń z naszą starą skodą . Felina kojarzy mi się z firmą produkującą bieliznę, niby nic złego, ale i tak to imię niezbyt mi się podoba Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: Felina 01.07.09, 15:10 Felina brzmi jak femina. Wolę Felicję, która z kolei brzmi jak Alicja, ale mimo tego dość ją lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Felina 25.11.09, 17:32 Brzmi w porządku, ale mnie kojarzy się tylko z osiedlem, na którym mieszka moja ciotka. Osiedle się "Felin" nazywa (wyczytałam kiedyś, że nazwa pochodzi od żony właściciela osiedla- Feliksy ) www.pajacyk.pl Odpowiedz Link Zgłoś