Gość: lili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.09, 19:34 Będzie zdrabniana do Emi, Emisi (obojętnie, na którą pełną formę imienia się zdecydujemy). Trudno się nam zdecydować: 1.Emilia: bardzo popularna, ale nie budzi kontrowersji, ot znane wszystkim imię 2.Noemi: rzadka, ale na wieść o tym imieniu otoczenie wybałusza oczy Bardziej podoba się nam Noemi Choć Emilia też ładna... Które z tych imion wybrałybyście dla maleńkiej Emi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Emilia czy Noemi? 06.08.09, 19:36 Wybrałabym na Waszym miejscu to z nich, które Wam się bardziej podoba. Moja koleżanka urodziła małą Noemi, niestety dawno nie miałam z nią kontaktu i nie znam dalszych wrażeń. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Emilia czy Noemi? 06.08.09, 19:50 Skoro bardziej podoba Wam się Noemi, to wybierzcie Noemi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bluemoon Re: Emilia czy Noemi? IP: *.gemini.net.pl 06.08.09, 20:16 Mi bardziej podoba się Emilka. Ale imię przede wszystkim ma się podobać rodzicom Odpowiedz Link Zgłoś
donmari-2 Re: Emilia czy Noemi? 06.08.09, 20:28 Jak Wam sie bardziej podoba Noemi, to wybiezcie Noemi, chociaz jak dla mnie zdecydowanie Emilia.Noemi kojarzy mi sie z Naomi Campbell,a tym samym z tandeta na poziomie Nikoli, niestety. Ale to tylko moje skojarzenia nt. imienia Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Emilia czy Noemi? 06.08.09, 21:48 Ale przecież Noemi to imię biblijne? Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Emilia czy Noemi? 06.08.09, 20:28 dla mnie Noemi nieosiągalne marzenie, bo mąż w życiu nie zgodzi się na hebrajskie Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Emilia czy Noemi? 06.08.09, 20:57 Tylko i wyłącznie NOEMI ! Za Emilią nie przepadam, a Noemi to zdecydowanie moje ulubione, szczyt listy Odpowiedz Link Zgłoś
bellinetta Re: Emilia czy Noemi? 06.08.09, 21:41 Moja coteczna siostra ma na imię Emilia i wszyscy wołaja na nią Mila Bardzo wesoła i sympatyczna dziewuszka z niej wyrosła Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Emilia czy Noemi? 06.08.09, 21:44 Jeśli wolicie Noemi to wybierzcie Noemi. Ja wolę jednak Emilkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lili Re: Emilia czy Noemi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.09, 10:46 Serdeczne dzięki za wszystkie opinie. Będziemy się dalej zastanawiać. Sprawa jest trudna, bo oprócz mojego i męża głosu w temacie, mamy w domu jeszcze 3 głosiki: 3 starszych córeczek Pozdrawiamy! Odpowiedz Link Zgłoś
czarna-dalia Re: Emilia czy Noemi? 07.08.09, 12:10 Zdecydowanie Noemi! A jeśli podobają Wam się zdrobnienia Noemi i Emilii, to może jeszcze Emma? Odpowiedz Link Zgłoś
ashton Re: Emilia czy Noemi? 07.08.09, 12:19 Oba ładne, tylko Noemi nie do każdego nazwiska pasuje Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Emilia czy Noemi? 07.08.09, 12:21 Mi bardziej podoba się Emilia, ale uważam, że powinniście wybrać to imię, które Wam się bardziej podoba. Moja córka ma w przedszkolu koleżanke Noemi, dzieci przyjmują to imię całkowicie naturalnie i z całą pewnością nie jest ono obiektem żadnych drwin ani wybałuszania oczu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolka Re: Emilia czy Noemi? IP: *.inetaccess.pl 07.08.09, 13:54 Gdybym miała wybierać spośród tych dwóch to bez chwili wątpliwości tylko Emilia, ale oczywiście wybierającie to co Wam bardziej odpowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
koala500 Re: Emilia czy Noemi? 07.08.09, 21:40 mi podobają się obydwa, zastanów się, czy Noemi pasuje waszego nazwiska- jeśli macie na nazwisko np: "Kopytko" czy "Motyka" to Noemi nie będzie pasować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lili Re: Emilia czy Noemi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.09, 12:53 Nazwisko mamy polskie "-ska/-ski", ale ładne, lekkie i "wodno-przyrodnicze" i pasuje. Skojarzenia z Naomi C. pewnie szybko miną, wszak kariera modelki bywa krótkaEmma tez ładnie, ale mężowi nie pochodzi... Dziękuję za wszystkie opinie. Ostatecznie, za miesiąc przyjdzie na świat Noemi. Starsze córeczki już w ogóle nie wyobrażają sobie innego imienia, mówią na malutką Noemcia albo Emcia. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Emilia czy Noemi? 11.08.09, 22:35 Pochwal się, jak się malutka urodzi Odpowiedz Link Zgłoś
magiczna.panna Emilia 12.08.09, 12:49 tylko Emilia. Noemi mnie sie nie podoba, ale Wasz wybór a jak starsze córeczki mają na imię ? Odpowiedz Link Zgłoś
sea-rch Re: Emilia czy Noemi? 14.08.09, 16:35 Gość portalu: lili napisał(a): > Ostatecznie, za miesiąc przyjdzie na świat Noemi. No i git. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Emilia czy Noemi? 12.08.09, 21:05 żadnego z nich nie wybrałabym dla własnej córki- nie podobają mi sie. ale Noemi przynajmniej oryginalne... koleżanka ma 5 letnią Noemi, woła na nią Emka- kojarzy mi się to z rozmiarem ubrań lub czymś podobnym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skye Re: Emilia czy Noemi? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.09, 21:28 Moja koleżanka ma tak na imię, nie wywoływało nigdy wielkiego poruszenia, podoba mi się to imię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sara Re: Emilia czy Noemi? IP: 213.25.144.* 13.08.09, 10:52 Macie rację,Noemi jest bardzo ładne Odpowiedz Link Zgłoś