badziul 07.09.09, 11:53 .. pasuje do Małgorzaty i Szymona? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olianka Re: czy Jadwiga 07.09.09, 11:56 O, coś się kroi IMO do Małgosi świetnie, do Szymka słabiej. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: czy Jadwiga 07.09.09, 12:01 Pasuje. Zwróć uwagę na to, jak się nazywała żona tego pana albo córka tej pani. Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: czy Jadwiga 07.09.09, 13:41 Jeśli się kroi, to gratuluję. A Jadzia według mnie nie pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dalenia Re: czy Jadwiga IP: 213.25.120.* 07.09.09, 20:17 Pasuje Moja maskotka z dzieciństwa miała tak 'na imie', więc mam ogromny sentyment do Jadwisi (bo takie zdrobnienie najbardziej lubie ) Odpowiedz Link Zgłoś
wakacyjna_iguana Re: czy Jadwiga 08.09.09, 06:03 Tak niby pasuje ale i tak całe życie będzie Jadźką....Imię w tym zdrobnieniu jak dla mnie okrrrrropne Odpowiedz Link Zgłoś
badziul Re: czy Jadwiga 08.09.09, 08:11 dzięki za komentarze a Jadwiga nie musi zaraz być Jadzią - w przedszkolu na naszą córkę mówią tak jak się sama przedstawiła - bynajmniej nie Gośka nikt nie protestował i z miejsca się przyjęło Odpowiedz Link Zgłoś
sea-rch Re: czy Jadwiga 08.09.09, 08:28 Jadwiga pasuje, piękne imię, a Jadzia to cudowne zdrobnienie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lejla81 Re: czy Jadwiga IP: *.adsl.inetia.pl 09.09.09, 13:29 Pasuje. Moim zdaniem bardzo ładne, sama mam tak zamiar nazwac córkę (jeśli oczywiście będę jakąś miała). Jadwiga Róża Odpowiedz Link Zgłoś
poecia1 Re: czy Jadwiga 13.09.09, 01:14 Żeby nie zakładać nowego wątku podłącze się pod ten, co sądzicie o imieniu Jadwiga Genowefa? To naprawdę taka przesada, bo rodzina popatrzyła na mnie jak na wariatkę, a ja się zakochałam w tym połączeniu Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: czy Jadwiga 13.09.09, 02:27 Odbieram je nieźle, ale trudno powiedzieć, jak to pasuje do nazwiska. Skoro się zakochałaś w tym połączeniu, to może oznaczac, że córka musi się tak nazywać i już. A jeśli nie, to moze Jadwiga Gertruda? Gertruda to bądź co bądź królewskie imię. Odpowiedz Link Zgłoś
poecia1 Re: czy Jadwiga 13.09.09, 10:19 Jadwiga to po mojej babci, a Genowefa po babci męża. Jeżeli Genowefa nie przejdzie to chyba pozostanie bez drugiego imienia. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: czy Jadwiga 13.09.09, 13:49 A dlaczego miałaby nie przejść? Idziesz do urzędu, mówisz, rejestrujesz i masz. Nikogo z wyjątkiem męża o zgodę pytać nie musisz. Tym bardziej, że jesli to po babci, to masz dobre wyjaśnienie dla wszystkich dookoła, i - co ważniejsze - córka też będzie miała doskonałe wyjaśnienie, gdyby ją kto pytał. Być może akurat Genowefa za parę lat zacznie być uważana za fajne imię retro. Odpowiedz Link Zgłoś
poecia1 Re: czy Jadwiga 13.09.09, 16:03 Dziękuje za te słowa, dodałaś mi pewności siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: czy Jadwiga 13.09.09, 09:28 Genowefa wyjątkowo mi się nie podoba, więc trudno mi określić, czy razem z Jadwigą brzmi dobrze, czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: czy Jadwiga 13.09.09, 11:04 zbitka -ga-ge mnie drażni, nie za bardzo moim zdaniem pasuje Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: czy Jadwiga 13.09.09, 11:13 aneladgam napisała: > zbitka -ga-ge mnie drażni, nie za bardzo moim zdaniem pasuje Zgadzam się z aneladgam. Nie mam nic do Genowefy, zwłaszcza jeśli to po babci. Ale faktycznie w tym zestawie to już za dużo dobrego. A jak miała na imię druga babcia męża? Odpowiedz Link Zgłoś
poecia1 Re: czy Jadwiga 13.09.09, 11:23 Mnie się właśnie ta zbitka podoba, jakoś mi tak dobrze, dostojnie brzmi. Z drugą babcią mąż nie był tak związany. Co do Jadwigi jestem już chyba całkiem przekonana lubię twarde, mocne i zdecydowane imiona, poza tym istnieje tyle fajnych zdrobnień, ale moja mama mało nie zemdlała na myśl, że być może będzie mała Jadzia. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: czy Jadwiga 13.09.09, 12:08 a niech sobie mdleje Tobie się ma podobać, a nie wybrałaś przecież żadnego pretensjonalnego czy ośmieszającego imienia Odpowiedz Link Zgłoś
moler1 Re: czy Jadwiga 13.09.09, 11:48 poecia1 napisała: > Jadwiga Genowefa? Mnie się bardzo podoba. Do tego rodzaju pomysłów dorzuciłbym jeszcze Jadwiga Eugenia Odpowiedz Link Zgłoś