wolna444 29.11.09, 20:46 Zyl caly rok bez pieniedzy, teraz wyda ksiazke, chyba sobie odbije, moze mu sie to z nawiazka oplaci deser.pl/deser/1,97052,7293228,Eksperyment__Biznesmen_od_roku_zyje_bez_pieniedzy.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vicky17 Re: Eksperyment 29.11.09, 20:56 wolna444 napisała: > > Zyl caly rok bez pieniedzy, teraz wyda ksiazke, chyba sobie odbije, > moze mu sie to z nawiazka oplaci > > deser.pl/deser/1,97052,7293228,Eksperyment__Biznesmen_od_roku_zyje_bez_pieniedzy.html szmal mozna bic na wszystkim,ale jak widac mozna rowniez zyc bez szmalu,ale to nie moj swiat Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Gosciu 29.11.09, 21:37 jest jeszcze mlody i silny. Jak zacznie chorowac to mu pomysly à la Robinson Crusoe przejda. Jest jakies ziarno prawdy w tym co gosciu mowi. Bo spoleczenstwo konsumpcji jest pozbawione ludzkich wartosci. Ale alternatywana dla tego spoleczenstwa nie jest, z pewnoscia, abnegacja. PF Odpowiedz Link Zgłoś
wolna444 Re: Gosciu 30.11.09, 15:23 polski_francuz napisał: > jest jeszcze mlody i silny. Jak zacznie chorowac to mu pomysly à la > ] Robinson Crusoe przejda. Tabletki by zastapil ziolami, antybiotyki pajeczyna wymieszana z miazszem chleba i sliny, sadlo niedzwiedzie na rany, jeszcze nie tak dawno bylo to stosowane z powodzeniem Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 __też mi eksperyment w PRL to była zwyczajna rzecz 30.11.09, 15:28 nie wyobrażacie sobie ile jedzenia i innych wartościowych rzeczy w tym ubran i leków wyrzucają ludziska do śmietnika. Odpowiedz Link Zgłoś
wolna444 Re: __też mi eksperyment w PRL to była zwyczajna 30.11.09, 15:34 hasz0 napisał: > > nie wyobrażacie sobie ile jedzenia i innych wartościowych rzeczy w > tym ubran i leków wyrzucają ludziska do śmietnika. Dzisiaj nie lepiej, a nawet bardzo dobrze bo i telewizory i stare (na chodzie) lodowki czy pralki sie zdarza znalezc - nie mowiac o gratach, cala wille mozna umeblowac, ...ale rzecz nie w tym, tylko o przezycie z pustym portfelem, ten za PRLu byl pelny ale mozna bylo tymi papierami co najwyzej w karty pograc Odpowiedz Link Zgłoś
szach0 ____________przeżyłem z pustym portfelem kilka lat 01.12.09, 11:11 i się nie chwalę. Co sie stanie z ludzkością gdy znikną papierowe pieniądze a na końcu zabraknie prądu? I!=? Odpowiedz Link Zgłoś
wolna444 Re: ____________przeżyłem z pustym portfelem kilk 01.12.09, 11:14 szach0 napisał: > i się nie chwalę. > > Co sie stanie z ludzkością gdy znikną papierowe pieniądze > a na końcu zabraknie prądu? > > I!=? Przyjdzie 2012 i wszystkich wyrowna Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Gosciu 30.11.09, 19:12 "sadlo niedzwiedzie na rany" A na niedzwiedzie sam zaklada zasadzki, was? PF Odpowiedz Link Zgłoś
wolna444 Re: Gosciu 30.11.09, 19:18 polski_francuz napisał: > > A na niedzwiedzie sam zaklada zasadzki, was? > > > PF no to psi tluszcz z braku laku Coby nie mowic - rok wytrzymal, nie pisze ze dalej bedzie kontynuowal, na razie chce napisac ksiazke, podejrzewam ze gesim piorem maczanym w kalamarnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Gosciu 30.11.09, 19:30 Mysle, ze go dobrze wyczulas. Prawdziwi eremici nie szukaja kontaktow z prasa PF Odpowiedz Link Zgłoś
wolna444 Re: Gosciu 30.11.09, 20:10 polski_francuz napisał: > Mysle, ze go dobrze wyczulas. Prawdziwi eremici nie szukaja kontaktow z prasa > > PF Wiesz nie wydaje mi sie ze to eremita. Po prostu zrobil eksperyment. Jak ten dziennikarz ktory poszedl na calosc i zebral i doszedl do wniosku ze wystarczy kolana ugiac i miec 400 % lepiej na godzine niz stac przy jakiekolwiek tasmie produkcyjnej. Tez napisal ksiazke, pewnie niezle zarobil. Czy ten Robinson robil z ta mysla to nie wiem, ale z jego wyznan wychodzi ze nie, ale czy to szczere jest ? Odpowiedz Link Zgłoś
wolna444 Re: Gosciu 30.11.09, 20:17 polski_francuz napisał: > Mysle, ze go dobrze wyczulas. Prawdziwi eremici nie szukaja kontaktow z prasa > > PF UPS, moj blad sorry, oczywiscie ze nie, a ja tlumacze ze NIE eremita Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Gosciu 30.11.09, 20:33 Na pytanie: Czy on mysli to co robi czy tylko szuka sposobu na inne zarobienie pieniedzy? odpowiedzialbym, ze szuka sposobu na inne zarobienie pieniedzy. Takiego bez przemeczania sie w pracy. PF Odpowiedz Link Zgłoś
wolna444 Re: Gosciu 01.12.09, 02:42 no wiesz, zeby taki od lopaty ... pracowales kiedys przy lopacie 8 godzin ? Odpowiedz Link Zgłoś
melord Re: Gosciu 01.12.09, 03:04 wyglada,ze zyje w Angli??...tam 10 miesiecy w roku jesien!!!!! jedenascie miesiecy w roku leje.... gdyby jeszcze zamieszkal na jakiejs wyspie Pacyfiku czy Karaibach.. cieplo,rybe swieza by zlapal ,kokosa na deser,dzikuske miejscowa by przygarnac... odbilo facetowi...ciekawe jak glugo wytrwa Odpowiedz Link Zgłoś
wolna444 Re: Gosciu 01.12.09, 11:02 mysle ze zalozyl ze rok i wroci do konsumpcyjnego spoleczenstwa piszac ksiazke tym samym sposobem co my. Ale doswiadczenie ma bezcenne, przyznaj. Odpowiedz Link Zgłoś
wolna444 Re: Gosciu 01.12.09, 10:59 w sensie zeby od lopaty facet sie za to zabral czy jaki tam bezdomny, a tu menager z niezla forsa, czytales chyba link PFie ? Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Gosciu 01.12.09, 11:16 Czytalem i wlasnie to mi kaze myslec, ze gosciu se chce odpoczac. Na swoj sposob. Pozdro PF Odpowiedz Link Zgłoś
wolna444 Re: Gosciu 01.12.09, 12:08 polski_francuz napisał: > Czytalem i wlasnie to mi kaze myslec, ze gosciu se chce odpoczac. Na swoj sposo > b. > > Pozdro > > PF albo cos udowodnic,... sobie ? bo chyba nie reszcie ludzkosci. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_kret_yn Re: Eksperyment 30.11.09, 20:53 Dobra, dobra! www.capmag.com/article.asp?ID=1826 Odpowiedz Link Zgłoś
wolna444 Re: Eksperyment 01.12.09, 11:18 jak ja nie lubie tych odnosnikow zamiast wlasnych mysli poparte odnosnikiem /linkiem/ Odpowiedz Link Zgłoś
szach0 __cywilizacja non-profit i bańka spekulacji pryska 01.12.09, 12:51 gdy widzę ciężkie blachy przylepiane do lecitkich kopert w rachunkach za media gdy widzę tumany aut z tumanami w srodku wciskajacymi się prze autobusy i trolejbusy a nawet tramwaje...na moich oczach jeden tuman wjechal pomiędzy dwa człony tramwajowe gdy widzę wielkie ciężarówki z trujacymi substancjami wywołujace drgania wijskich domów i rujnujące loklane drogi objazdowe zamiast obwodnic gdy widzę klimatory w sklepach z futrami gdy widzę naukowców piszących prawdziwe brednie polityków mnożących problemy, których potem nie umieją rozwiazać a ktorych bez nich nigdy by nie było gdy widzę pazernych, którzy chcą zwycieżyć pazernoscią jeszzce bardziej pazernych gdy widzę kłamców kłamiących w obronie prawdy gdy widzę bank obok banku poganiajacy następne banki w samym centrum zamiast kawiarni, restauracji, sklepu, wystawy informacji turystycznej, kiosku, muzeum, kina....pizerii... i dalej w natęonych ulicach poza rynkiem na całym starym mieście kolejne banki....wielki, monumentalne...ogrzewane, klimatyzowane oświetlone, zinformatyzowane, zabezpieczone...itd oraz kryzys GOSPODARCZY spowodowany przez brak pieniedzy ktore ukradły ...banki... gdy widzę ...że w Polsce nikt nie sieje, nie orze, nie hoduje, nie uprawia, nie zbiera ....a tyle żarcia z importu sie w śmietnikach poniewiera... ...... gdy widzę, ze wszyscy pracuja w.......marketingu, promocji i reklamie gdy wnet się ostatniemu obywatelowi wyborcy zdrowy rozum załamie... ...............myśl jedna się w głowie plącze ROK 2012 problemy rozwiąże Odpowiedz Link Zgłoś
wolna444 Re: __cywilizacja non-profit i bańka spekulacji p 01.12.09, 14:26 wierzysz w bajki jeszcze. Swiata nie ocalisz a sam umrzesz, to jeden pewnik, nie tacy swiat ocalali Odpowiedz Link Zgłoś
polski_kret_yn Re: __cywilizacja non-profit i bańka spekulacji p 01.12.09, 14:31 Ot prawdziwy kret yn Odpowiedz Link Zgłoś