Dodaj do ulubionych

Wojenna olimpiada - Salt Lke City '2002

IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.02.02, 23:11
W Faktach TVN podano , że wioska olimpiska znajduje się na terenie ... bazy
wojskowej .
Czegoś tu nie rozumiem ...
Obserwuj wątek
    • Gość: Mag Re: Olimpiada - Salt Lake City '2002 IP: *.duke-energy.com 08.02.02, 23:23
      Gość portalu: V.C. napisał(a):

> W Faktach TVN podano , że wioska olimpiska znajduje się na terenie ... bazy
      > wojskowej .
      > Czegoś tu nie rozumiem ...

Bylej bazy wojskowej. Opuszczone budynki zostaly zaadoptowane na wioske
      olimpijska. A wogole czego wy sie ludzie czepiacie: sa sily bezpieczenstwa -
      jest zle, nie byloby zadnych zabezpieczen - byloby zle, Bush bedzie na otwarciu -
      zle, nie przyjachalby na otwarcie - zle. Teraz jest burza sniezna - baaardzo
      zle, ci glupi Amerykanie nawet z pogoda nie moga sobie poradzic. Lepiej niech
      wszyscy wsiada w samoloty i przyleca od razu do Zakopanego; to dopiero bedzie
      super olimpiada.
    • Gość: XXL Re: Salt Lke City '2002 - pieniądze i komercja IP: *.echostar.pl 08.02.02, 23:46
      Forsa i komercja, komercja i forsa,
      doping i farmakologia, propaganda i nadęcie, telewizja, reklamy i show.
      Ludzie ja już tego nie chcę oglądać !!!!!!!!!!!!!

Kurcze kiedyś to był sport .
      I komu to przeszkadzało .....................
      • Gość: Edmund Re: Salt Lke City '2002 - pieniądze i komercja IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.02.02, 11:17
        Ja też nie chcę i nie oglądam ! To nie IGRZYSKA to PARANOJA !
        ZEUSIE OLIMPIJSKI, ZEUSIE GROMOWŁADNY
        widzisz i nie grzmisz ?
        • Gość: Brezniew Re: Salt Lke City '2002 - pieniądze i komercja IP: *.abo.wanadoo.fr 10.02.02, 17:16
          Gość portalu: Edmund napisał(a):

> Ja też nie chcę i nie oglądam ! To nie IGRZYSKA to PARANOJA !
          > ZEUSIE OLIMPIJSKI, ZEUSIE GROMOWŁADNY
          > widzisz i nie grzmisz ?
          Ty sie na zadnych Bogow tu nie powoluj Edmundzie Edmuntowiczu bo na Sybir wysle!
          Nasz wielki i niepokonany Ilicz jak wstanie z Mauzoleum,jak pierdnie to Ci sie
          odrazu zmieni na Edwarda
        • Gość: U Re: Salt Lke City '2002 - pieniądze i komercja IP: 216.41.33.* 11.02.02, 02:26
          Gość portalu: Edmund napisał(a):

> Ja też nie chcę i nie oglądam ! To nie IGRZYSKA to PARANOJA !
          > ZEUSIE OLIMPIJSKI, ZEUSIE GROMOWŁADNY
          > widzisz i nie grzmisz ?

Ja tego nie ogladam z innych powodow.Kiedy uslyszalem,ze amer.flaga bedzie ta z
          WTC,postanowilem,ze nie zrobie tego nawet raz.Patrityzmu i meczenstwa swiatowych bandziorow mam
          dosyc. "I'm American"-100x dziennie...."Terrorysci"-10000x........I teraz ta flaga......Rozdzieranie koszuli na
          piersi.....tu szrama .........tu zweglone cialo.........wszystko przez terrorystow....patrzcie narody swiata,ta flaga
          z WTC........

Propaganda i sport..... Olimpiada,ktora powinna byc apolityczna,nonkomercyjna,sprowadzona do roli
          chucpy............

• Gość: EURO Re: Wojenna olimpiada - Salt Lke City '2002 IP: *.liwest.at 09.02.02, 00:15
      Tak to świat zmienia się na lepsze. W dawnych koszarach widziałem już
      przedszkola.
    • Gość: siedem Re: Wojenna olimpiada - Salt Lke City '2002 IP: *.tgory.pik-net.pl 09.02.02, 15:36

> W Faktach TVN podano , że wioska olimpiska znajduje się na terenie ... bazy
      > wojskowej .
      > Czegoś tu nie rozumiem ...

czego?
      dziecko autystyczne jestes?
      7,00
      • Gość: V.C. Re: Wojenna olimpiada - Salt Lake City '2002 IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.02.02, 10:14
        Byłej bazy wojskowej ? W USA są 'byłe' bazy . Zupełnie jak w Polsce .
        Biorac pod uwagę aktualny kurs polityki Busha jr. & Co. , po zakończeniu
        igrzysk pokoju ( ? ), do 'byłej' wioski olimpijskiej predko powroca żołnierzy
        US Army ...wink(
        • Gość: najtis Re: Wojenna olimpiada - Salt Lake City '2002 IP: *.abo.wanadoo.fr 10.02.02, 17:27

> Byłej bazy wojskowej ? W USA są 'byłe' bazy . Zupełnie jak w Polsce .
          > Biorac pod uwagę aktualny kurs polityki Busha jr. & Co. , po zakończeniu
          > igrzysk pokoju ( ? ), do 'byłej' wioski olimpijskiej predko powroca żołnierzy
          > US Army ...wink(
          Rzeczywiscie, albo jestes autystyczny albo glupi i ciemny,w Polsce nie ma
          bylych baz,przeciez mieszkali u nas przyjaciele a nie wojska okupacyjne a mieli
          lepiej jak Polacy.W Salt Lake City w budynkach przerobionych,zmodyfikowanych dla
          sportowcow(miedzy innymi polskich)zadomowia sie studenci,bedzie to miasteczko
          studenckie,gdzie (nie tak jak w Krakowie)nie ma wstepu policja.A wiec daruj sobie
          swoje dywagacje czlowieka
          • Gość: V.C. Re: Wojenna olimpiada - Salt Lake City '2002 IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.02.02, 17:42
            Studenci ? Będzie tam filia West Point ?
            Policjant , który kopał ludzi w prawicowym Krakowie juz wyleciał . I słusznie !
            A co stało się z oprawcami Rodneya Kinga ?
            Czemu nie mieszkasz w USA , tylko socjalistycznej Francji ( długo ? ) ?

Czy na czas igrzysk olimpijskich USA zaprzestaną nalotów w Afganistanie ?
            • Gość: zen Re:W USA tez nikt nie oglada...skokow Malyszy IP: *.ny5030.east.verizon.net 10.02.02, 20:29
              Zreszta tu nie ma obowiazku ogladac Olimpiady a widze ze w Polsce jest. Tu
              mozna przelaczyc na ten kretynski basebal i nie traci sie nerwow na komercyjnej
              zenujacej olimpiadzie. A Polsce nie mozna, ciekawe?!
              • Gość: zen Re: To sie stalo z Rodneyem Kingiem IP: *.ny5030.east.verizon.net 10.02.02, 20:35
                Ofiara pobicia policjantow zwykly przestepca i narkoman od czasu pobicia mial
                juz dwa wyroki i teraz siedzi za przestepstwa narkotykowe i kradziez, wiec jest
                dobrze chroniony przed okrutna policja
                • Gość: V.C. Pytałem o plicjantów , nie o Kinga , Zen ... IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.02.02, 14:32
                  Gość portalu: zen napisał(a):

> Ofiara pobicia policjantow zwykly przestepca i narkoman od czasu pobicia mial
                  > juz dwa wyroki i teraz siedzi za przestepstwa narkotykowe i kradziez, wiec jest
                  >
                  > dobrze chroniony przed okrutna policja

I tu objawia sie amerykańskie "humanitarne" podejscie do ludzi .
                  Przestępcę , narkomana , można , a nawet należy kopac , katować na ulicy ...a
                  emigranta z Haiti zgwałcić na posterunku .
                  Zaliczyles udaany przeszczep "homanitaryzmu" made in USA .Nie ma co ...
                  A z Polski pewnie uciekłeś , bo milicja gnębiła , a ZOMO biło opozycję ?
                  Bicie dzialaczy "S" za PRL-u było zbrodnią , zaś bicie przez policję w USA
                  jest obywatelskim obowiązkim .

• Gość: U Re: Pytałem o plicjantów , nie o Kinga , Zen ... IP: *.gis.net 12.02.02, 18:20

> Gość portalu: zen napisał(a):
                    >
                    > > Ofiara pobicia policjantow zwykly przestepca i narkoman od czasu pobicia m
                    > ial
                    > > juz dwa wyroki i teraz siedzi za przestepstwa narkotykowe i kradziez, wiec
                    > jest
                    > >
                    > > dobrze chroniony przed okrutna policja
                    >
                    > I tu objawia sie amerykańskie "humanitarne" podejscie do ludzi .
                    > Przestępcę , narkomana , można , a nawet należy kopac , katować na ulicy ...a
                    > emigranta z Haiti zgwałcić na posterunku .
                    > Zaliczyles udaany przeszczep "homanitaryzmu" made in USA .Nie ma co ...
                    > A z Polski pewnie uciekłeś , bo milicja gnębiła , a ZOMO biło opozycję ?
                    > Bicie dzialaczy "S" za PRL-u było zbrodnią , zaś bicie przez policję w USA
                    > jest obywatelskim obowiązkim .
                    >

Dzisiaj w Bostonie,dziesiaj w Bostonie wesola nowina.....

South Boston,samochod bez swiatel jedzie ulica pod prad.Na sygnaly policji nie zatrzymuje sie.No to
                    dzielna policja odpalila.Akcja zkonczyla sie sukcesem.Czarny kierowca nie zyje.
                    Mysle,ze ten mial wiecej szczescia niz Haitanczyk Louima w N.Yorku.Zamiast kij od szczotki w d....dostal
                    kule.
              • Gość: V.C. do Zena IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.02.02, 20:36
                Tak , baseball jest niezwykle interesujący ... wink

Ile masz kanałow sportowych w TV ?
                • Gość: EURO Re: do Zena IP: *.liwest.at 11.02.02, 22:41
                  De gustibus non est disputandum.
                  Przy baseballu(czynnie i biernie) trzeba myśleć. W przeciwieństwie do sportów
                  popularnych gdzie indziej.
                  Czyżbyś naprawdę przeoczył jakie wyroki dostali oprawcy Kinga?
                  Jak się kompromitujesz wobec wszystkich, którzy nie przeoczyli?
                  A jak w Polsce odnosimy się do mniejszości?
                  Od dawna jesteś takim mizantropem?
                  Nie udało Ci się zrobić kariery w Ameryce, czy co?
                  A może w ogóle nigdzie? To nawet lepiej.
                  Jaką prowizję(łapówę?) chciałbyś dostawać w związku z tym Linuxem(co to
                  takiego?)
                  Best regards from Bill Gates. He would be proud of your criticism!
              • Gość: Emigrant Re:W USA tez nikt nie oglada...skokow Malyszy IP: *.as4.cle.oh.nolnet.net 11.02.02, 03:48
                Nie narzekaj na baseball. Baseball jest "wynalazkiem" polskim. Pan general
                Pulaski i jego zolnierze, podczas wojny o niepodleglosc Stanow Zjednoczonych,
                grali w palanta, pierwszy raz w Ameryce (Amerykanie nazywaja ta gre "Baseball").
                Jesli baseball jest kretynski, a "pochodzi" z Polski, to co Pan mysli o nas o
                Polakach... o Polsce.
                Emugrant

Gość portalu: zen napisał(a):

> Zreszta tu nie ma obowiazku ogladac Olimpiady a widze ze w Polsce jest. Tu
                > mozna przelaczyc na ten kretynski basebal i nie traci sie nerwow na komercyjnej
                >
                > zenujacej olimpiadzie. A Polsce nie mozna, ciekawe?!

• Gość: Vist¸ _ Palant_ :-)) IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 13.02.02, 23:28
                  Gość portalu: Emigrant napisał(a):

> Jesli baseball jest kretynski, a "pochodzi" z Polski, to co Pan mysli
                  > o nas o Polakach... o Polsce. Emugrant

Mh... Emigrancie,

Słyszałem /od dziadka/ że kiedyś w Polsce grał w palanta wink

Ale kiedy to byyło.

Mileliśmy też inne głupkowate rozrywki np. Liberum Veto...

Ale kiedy to byyło....

Na szczęście z pewnych głupot wyrastają nie tylko dzieci wink
                  ale i narody....

Ale kiedy to bęędzie ?

pzdr

Vist¸________________/
            • Gość: najtis Re: Wojenna olimpiada - Salt Lake City '2002 IP: *.abo.wanadoo.fr 12.02.02, 16:45

> Studenci ? Będzie tam filia West Point ?
              >
              > Policjant , który kopał ludzi w prawicowym Krakowie juz wyleciał . I słusznie !
              >
              > A co stało się z oprawcami Rodneya Kinga ?
              > Czemu nie mieszkasz w USA , tylko socjalistycznej Francji ( długo ? ) ?
              >
              > Czy na czas igrzysk olimpijskich USA zaprzestaną nalotów w Afganistanie ?
              =================================================================================
              A uwazasz,ze studenci szkol wojskowych to musza mieszkac pod mostem.Uwazasz jak
              widac z Twoich wypowiedzi(nie tylko tutaj),ze wszelkiego rodzaju szumowiny maja
              rowne prawa.We Francji wlasnie takie wyrownywanie praw doprowadzilo do tego,ze
              policja ma wszystko w dupie i po godzinie 18-ej nie opuszcza posterunkow.A jezeli
              wychodza to przestali sie bawic w "ojca i matke"i strzelaja z ostrej amunicji.I
              nie rozumiem absolutnie Twego pytania o to dlaczego mieszkam w socjalistycznej
              Francji.Moj glos na pewno im nie dopomogl w zwyciestwie,ale jezeli w Twoim
              pytaniu zawarte bylo stwierdzenie,ze tylko w socjalizmie mozliwy jest burdel na
              takim a nie innym poziomie,to zgadzam sie z Toba calkowice,tylko w socjalizmie
              jest to mozliwe.Oprawcy Rodneya?to jest sprawa wymiaru sprawiedliwosci i scigania
              tamtego kraju,przynajmniej ja nie mam zamiaru w to ingerowac.Znawco olimpiad
              zechciej prosze wymienic choc jedna z nich podczas ktorej byl absolutny pokoj na
              Ziemii.Ja znam tylko jedna.W Moskwie.Trzymaj sie smutny Vorld Center.
              • Gość: V.C. Re: Wojenna olimpiada Najtisa IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.02.02, 20:38
                Zapewne nie dopomogles PS ( i komunistom ) w wygraniu wyborow we Francji , bo -
                jak się domyślam - nie masz prawa głosu . Myle się ?

Zimna wojna podobno sie skończyła - ale w glowie Busha jr. , Sharona ,
                Twojej , niestety , ciągle trwa .

• Gość: najtis Re: Wojenna olimpiada Najtisa IP: *.abo.wanadoo.fr 13.02.02, 15:41

> Zapewne nie dopomogles PS ( i komunistom ) w wygraniu wyborow we Francji , bo
                  > -
                  > jak się domyślam - nie masz prawa głosu . Myle się ?
                  >
                  > Zimna wojna podobno sie skończyła - ale w glowie Busha jr. , Sharona ,
                  > Twojej , niestety , ciągle trwa .
                  ===============================================================================
                  Prawo glosu chlopcze drogi mam i to nawet w obydwu krajach.We Francji wygralo
                  PS,a bez nawiasu komunisci sa przyklejeni jak PSL w Polsce.Gdyz bez nich
                  francuska PS nie miala by wiekszosci tak samo jak SLD w Polsce bez PSL-u.Gdzies
                  Ty,kochanienki slyszal o koncu zimnej jak to nazywasz "wojny".To,ze cywilizacje
                  Zachodnie pozwalaja Rosji rozwiazywac swoje brudne interesy w
                  Czeczenii,Tadzykistanie i innych bylych republikach kaukazkich metodami
                  Putina,nie oznacza wcale zakonczenia powszechnych zbrojen i uchwalenia ogolno-
                  -swiatowego pokoju.Bzdurna wydaje sie Twoja mania przypisywania wszystkiego co
                  zle Zachodowi,a wszystko co jest cacy to idzie ze Wschodu.Zapytalem Cie mily moj
                  abys mi przytoczyl chocby jedne igrzyska olimpijskie ktore odbywaly sie podczas
                  ogolnoswiatowego czasu pokoju.Niestety wolisz indagowac rozmowcow(czyzby stare
                  nawyki)mnie nie interesuje czy jestes czarny czy bialy,czerwony czy
                  rozowy,monogamista czy tez lubisz milosc inaczej.Filozofie! odpowiedz mi na moje
                  pytanie-czy byla taka olimpiada?Bzdury piszesz chlopie-wojenna olimpiada Najtisa-
                  to nie jest moja olimpiada,to jest olimpiada dla mnie,jak i dla wszystkich co
                  kochaja sport.Najtis lubi patrzec na zmagania sportowcow,i jak narazie nie
                  widzialem nikogo,zadnego sportowca ktory by strzelal do drugiego sportowca.Oj,
                  przypomina sie olimpiada letnia z Monachium,jak to wtedy bylo pokojowo.
                  Pozdrowienia ten normalny ktory pasjonuje sie sportem.
                  • Gość: V.C. Re: Wojenna olimpiada Najtisa IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.02.02, 23:07
                    W którym to wątku tak wychwalałem Wschód i twierdziłem ,że wszystko , co dobre
                    stamtad pochodzi ?

Choć faktycznie , parę dobrych rzeczy miało swe źródła na Wschodzie :
                    buddyzm , wczesne chrześcijaństwo , bahaizm , wynalazek papieru , jedwab ,
                    pieprz i inne przyprawy korzenne itd.

Nigdzie nie atakowałem cywilizacji Zachodu jako takiej .

Dlaczego zabraniasz mi krytykować politykę USA ?

Mojemu dziadkowi też zabraniano krytkowania poltyki ZSRR .

O ile sobie przypominam , to w starożytnej Grecji nie prowadzono wojen podcza
                    igrzysk w Olimpii .

Nie pamiętam , czy lotnictwo ZSRR przeprowadzało w trakcie olimpiady w Moskwie
                    zmasowane naloty na afgańskie wioski .

Choćby nawet tak było , to "szlachetne" Stany i Bush jr. nie powinni zniżać
                    się do poziomu Breżniewa .

O błędach i zbrodniach stalinizmu , ZSRR , PRL itd. powiedziano u nas przez
                    ostatnie 15 lat juz niemal wszystko .

Czas teraz na odbrązawianie historii i poltyki USA i inych krajów .

• Gość: najtis Re: Wojenna olimpiada Najtisa i innych....... IP: *.abo.wanadoo.fr 14.02.02, 12:40

> W którym to wątku tak wychwalałem Wschód i twierdziłem ,że wszystko , co dobre
                      >
                      > stamtad pochodzi ?
                      >
                      > Choć faktycznie , parę dobrych rzeczy miało swe źródła na Wschodzie :
                      > buddyzm , wczesne chrześcijaństwo , bahaizm , wynalazek papieru , jedwab ,
                      > pieprz i inne przyprawy korzenne itd.
                      >
                      > Nigdzie nie atakowałem cywilizacji Zachodu jako takiej .
                      >
                      > Dlaczego zabraniasz mi krytykować politykę USA ?
                      >
                      > Mojemu dziadkowi też zabraniano krytkowania poltyki ZSRR .
                      >
                      > O ile sobie przypominam , to w starożytnej Grecji nie prowadzono wojen podcza
                      > igrzysk w Olimpii .
                      >
                      > Nie pamiętam , czy lotnictwo ZSRR przeprowadzało w trakcie olimpiady w Moskwie
                      >
                      > zmasowane naloty na afgańskie wioski .
                      >
                      > Choćby nawet tak było , to "szlachetne" Stany i Bush jr. nie powinni zniżać
                      > się do poziomu Breżniewa .
                      >
                      > O błędach i zbrodniach stalinizmu , ZSRR , PRL itd. powiedziano u nas przez
                      > ostatnie 15 lat juz niemal wszystko .
                      >
                      > Czas teraz na odbrązawianie historii i poltyki USA i inych krajów .
                      ================================================================================
                      Nie moge nic powiedziec na temat czy rzeczywiscie podczas olimpiad greckich,na
                      swiecie nikt z nikim nie prowadzil wojen czy potyczek,za mlody jestem.Zaczynamy
                      pomalu rozmawiac zblizonym jezykiem,zarzucalem Ci balwochwalcze zauroczenie
                      Wschodem poniewaz z krytyki Twojej nie wynikalo nic co wskazywalobywady
                      obustronne.Niewazne,poniewaz ja rowniez nie dalem Ci zadnych przeslanek ku temu
                      abys mogl sadzic moje przekonania.Nie jestem fanem bezkrytycznym USA i innych
                      krajow Zachodnich,a wrecz w niektorych sytuacjach wkurza mnie politykierstwo
                      Zachodu jak i uzurpowanie sobie pozycji-zandarmow swiata-przez USA i NATO.Na
                      temat tych innych zbrodni,tak masz racje,powiedziano prawie wszystko,lecz ci co
                      znaja,przezyli ten czas powiedza Ci,ze to prawie wszystko znaczy,ze nie
                      powiedziano nic lub prawie nic.O histori trzeba mowic a nie pokrywac ja patyna.

• Gość: V.C. Re: ....... IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.02.02, 13:42
                        Chodziło mi dokładnie o to ,że państwa i miasta greckie ( polis ) nie
                        prowadziły dzialań wojennych podczas igrzysk :

" W czasie igrzysk nakazywany był między Grekami pokój ".

Joel Schmidt
                        " Dictionaire de la mythologie grecque et romaine "
                        Librairie Larousse 1985

Jestem idealista , ale nie az do tego stopnia ,żeby domagać się aby na całym
                        świecie na dwa tygodnie zapanował całkowity pokój .

Choć byłoby pięknie , nieprawdaż ?

A propos historii politycznej USA i Ameryki polecam książkę Karlheinza
                        Deschnera pt. " Moloch" .

• Gość: siedem a poza tym IP: *.tgory.pik-net.pl 14.02.02, 13:48

> Chodziło mi dokładnie o to ,że państwa i miasta greckie ( polis ) nie
                          > prowadziły dzialań wojennych podczas igrzysk :

miedzy sobą!
                          Afganistan nie startuje w zimowej olimpiadzie. Jego najwierniejsi synowie co
                          prawda ćwiczą w niedostępnych, ośniezonych górach ale droga do złotego medalu
                          jeszcze daleka.

7,00
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka