Dodaj do ulubionych

Humaniści, pacyfiści- jak pomożecie Koreańczykom

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.02.04, 00:27
mordowanym całymi rodzinami, gazowanym w komorach gazowych, torturowanych,
głodzonych na śmierć?
Macie jakieś wątpliwości co dzieje się w Korei, po obejrzeniu filmu BBC? Co
do "agresji" na Irak nie mieliście i pewnie dalej nie macie. No to teraz
sobie podebatujcie jak mieszać się czy nie mieszać w sprawy suwerennego w
swych zbrodniach kraju.
Obserwuj wątek
    • Gość: dziki Tylko szkoda ze wszyscy placza za Sadamem IP: *.dyn.optonline.net 03.02.04, 00:33
      ktory tez ludzi mordowla tysiacami. Popros, moze unie Europejska? Moze Europa
      jest zdolna zroboc cos, moze chociaz raz? Bo innaczej Ameryka znowu bedzie
      imeperialistycznym krajem atakujacym bezbronny kraj.
      • wesoly3 Re: Tylko szkoda ze wszyscy placza za Sadamem 03.02.04, 00:40
        Gość portalu: dziki napisał(a):

> ktory tez ludzi mordowla tysiacami.
        saddama juz nie ma

a moze by sie tak kurwa irakijczykow zapytac
        czy chca US army u siebie ?
        moze i chca, ale pewnosci nie ma
        • Gość: dziki Re: Tylko szkoda ze wszyscy placza za Sadamem IP: *.dyn.optonline.net 03.02.04, 00:59
          Tak samo napisalbys o koreanczykach.

Dla ciebi jak to Ameryka to jest to be! Poprose Europe o pomoc z
          koreanczykami,,heheh, moze twoje pra,pra,pra wnuczki zobacza jakies rezultaty
    • Gość: Blong moze tak samo jak im pomaga USA ? IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 03.02.04, 01:02
      krokodyle lzy bushewikow sa tylko i wylacznie smieszne
      jakos wujcio sam nie bombarduje korei polnocnej a o tym ze to rezim
      wielokrotnie gorszy od saddamowego /zwlaszcza jesli porownamy liczbe ofiar do
      ludnosci/ juz wiadomo od dawna
      czemu bylo tak strasznie potrzebne szybko wyzwolic ten cierpiacy i pragnacy po
      hamburgerach lud iracki a koreanczycy moga dla bushewikow zdechnac ?
      • Gość: dziki Mam pomysl Blong IP: *.dyn.optonline.net 03.02.04, 01:07
        niech Amerykanie wyzwalaja to co im sie podoba bo to ich sprawa. Ty napisz cos
        do swojego rzadu i moze Polska z Europa pomoze koreanczykom. Co o tym Myslisz?
        • Gość: Blong usa jesli sie nie myle jest sojusznikiem polski IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 03.02.04, 01:13
          wiec automatycznie musze sie interesowac jakie awantury i jak uzasadnione
          zaczyna
          a pytanie jak im pomaga to najmoralniejsze i bezinteresownie wyzwalajace
          wszystkich gnebionych usa w walce z tym zbrodniczym rezimem jest wyzej, tak
          samo im pomaga reszta

btw. wiele razy pisalem ze gdyby zamiast na irak najechali na koree to
          niechetnie, ale jednak bym taka akcje poparl
          ale jakos to bushewikom nie przeszkadza ze tam ludzie umieraja
      • alfalfa Re: moze tak samo jak im pomaga USA ? 03.02.04, 01:07
        Ja wytłumaczę - to teren dominacji Chin. Wyobrażasz sobie np. gwarancje USA dla
        niepodległego państwa Tajwan?
        pzdr.
        A.
        • Gość: Blong wszystko ok IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 03.02.04, 01:15
          ale czy to usprawiedliwia milczenie ameryki w sprawie korei polnocnej /jesli
          milczenie europy jest zle to chyba i to ameryki/
          • alfalfa Re: wszystko ok 03.02.04, 01:17
            A usprawiedliwia milczenie ONZ? Tej "świętej" instytucji? Kto się powoływał na
            nią w sprawie Iraku?
            • Gość: Blong Re: wszystko ok IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 03.02.04, 01:21
              nie usprawiedliwia nikogo, ale swiete oburzenie zwolennikow wojny jest smieszne
              kiedy o wiele bardziej zbrodniczy rezim moze sobie istniec
              • alfalfa Re: wszystko ok 03.02.04, 01:29
                Jednak jest pewna różnica - 11.09 pilotami Koreańczycy nie byli.

Prawdziwy problem mają Korańczycy z południa i Japończycy. Te sytuację można
                załatwić tylko pod naciskiem Chin na Koreę Płn. i "marchewką" Ameryki. BBC
                ponownie wywołała poroblem, który wczesniej pojawiał się gdzieś pokątnie co
                roku w zimie gdy w Korei ludzie umierali z głodu. To, ze teraz taki temat jest
                i że oburza to też zasługa po części Iraku.
                • Gość: Blong Re: wszystko ok IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 03.02.04, 01:33
                  nie zgodze sie z tym, sprawa korei wzbudza oburzenie juz od wielu lat ale jakos
                  nikt z mocnych w tym to moralne usa nie ma najmniejszej ochoty cos
                  rzeczywistego z tym fantem zrobic
                  zreszta przypomnij sobie ze wyciagano ja w mediach bardzo czesto, tyle ze
                  zawsze to pozniej przycichalo i tak bedzie tez tym razem - nic w tym irak nie
                  zmienil
                  • Gość: Blong p.s. IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 03.02.04, 01:34
                    agenci saddama tez nie byli u wtc jak sie okazuje bo drugi najwazniejszy powod
                    do wojny czyli kontakty z alkaida tez powell w styczniu uznal za nieprawdziwy
                    • alfalfa Re: p.s. 03.02.04, 01:46
                      Ja nie twierdze, że Saddam miał do czynienia z WTC. Ja twierdzę, że to był
                      (jest) "zapalny punkt", kraj rzadzony przez nieobliczalnego tyrana który
                      pokazał na co go stać, kraj który z racji gospodarczych i politycznych był od
                      wielu lat strateginym celem USA. Tu nie mam złudzeń. To jest świadomie wybrany
                      front wojny regionalnej. I o tym można dużo dyskutować.

Inny problem KoreaPłn. Ciagle omijasz sprawę Chin.
                      • alfalfa Re: i moje p.s. 03.02.04, 01:50
                        Co z ONZ???
                        • Gość: Blong Re: i moje p.s. IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 03.02.04, 01:56
                          a ogolnie to jak pisze smiesza mnie krokodyle lzy z powodu biednych
                          koreanczykow kiedy i tak sie nimi tak naprawde nikt nie interesuje /no moze
                          poza propaganda jak dokopac przeciwnikom wojny z irakiem - tyle ze to
                          obusieczna bron smile/

nie omijam sprawy chin bo nie musze, chiny sie nie stawiaja w roli moralnego
                          panstwa wyzwalajacego gnebione narody smile

co z onz ? pisze ze wszyscy chowaja glowe w piasek jak chodzi o najbardziej
                          zbrodniczy rezim na swiecie - jedyny kogo jeszcze mozna rozumiec to wlasnie
                          chinczycy bo to jednak ich taki cwiercsojusznik
                          • alfalfa Re: i moje p.s. 03.02.04, 02:16
                            Czy ja wiem, że nikogo nie interesują? Pewnie pamiętasz, jak niejaki Bob Geldof
                            zrobił koncerty na rzecz głodujących, którymi też nikt się nie intersował? Ten
                            film BBC to właśnie objaw gdzie jest zwrócona uwaga w dalszej perspektywie.
                            Rodzaj soft-nacisku. Przecież chyba już jest oczywiste, że ta sprawa wymaga
                            racjonalnego rozwiązania, podajrzewam że jak zawsze trwają targi i zawody o
                            wyszarpnięcie na max. Kora Płd pewnie zaakceptowałaby model "ddr"wink Podstawowym
                            licytatorem są moim zdaniem Chiny z jednej strony i Usa, Japonia plus Korea
                            Płd. z drugiej (gdzies w oddali Tajwan...). Zobacz sam - zupełnie inni
                            zawodnicy niż w awanturze irackiej. Poza USA. Aha, tu masz polesmile)
      • Gość: doku Koreańczycy to jednolity, suwerenny naród IP: *.chello.pl 03.02.04, 01:15
        Maja takie życie, jakiego większość z nich pragnie.

Irak był podzielony, Arabowie mordowali Kurdów, sunnici - szyitów. Było więc
        kogo wyzwalać, a w Korei nie ma. Koreańczycy sami wybrali swój los, tak jak
        Kubańczycy. Wolą dumni umierać z głodu niż przyznac się, że potzrebuja pomocy
        USA.

I jeszcze drobiazg. Korańczycy nie szkolą i nie finansują terrorystów. Ten
        naród ma swój honor i jeśli chce żyć po swojemu, to należy to uszanować.
        • Gość: Blong heh znow udowadniasz ze nic nie wiesz :))) IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 03.02.04, 01:16
          > I jeszcze drobiazg. Korańczycy nie szkolą i nie finansują terrorystów. Ten
          > naród ma swój honor i jeśli chce żyć po swojemu, to należy to uszanować.

tjaaa to ciekawe, hmmm moze sie doksztalcisz ?

> Maja takie życie, jakiego większość z nich pragnie.

gdzie zyje wiecej koreanczykow w korei poludniowej cczy polnocnej i do ktorej
          kto ucieka ?
          • Gość: doku Miesza ci się z tej głupoty IP: *.chello.pl 03.02.04, 01:48
            Od początku mowa jest wyłącznie o Koreańczykach północnych, którzy są
            wyznawcami socjalizmu, tak jak Kubańczycy
            • Gość: Blong oj doku doku IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 03.02.04, 01:52
              przynajmniej ze zauwazyles ze z tymi terrorystami bylo jednak cos nie tak
              no i zwroce ci teraz uwage na to ze nie ma narodu koreanczyk polnocny ale jest
              panstwo korea polnocna
      • Gość: Huangho Jakby zaczęli od Korei a nie Iraku, też byś IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.02.04, 01:29
        pluł na 'buszewikow' i urągal ze nie ratuja arabow. Czego w koncu chcesz,
        pieprzyc bez sensu
        Gość portalu: Blong napisał(a):

> czemu bylo tak strasznie potrzebne szybko wyzwolic ten cierpiacy i pragnacy
        po
        > hamburgerach lud iracki a koreanczycy moga dla bushewikow zdechnac ?
        • Gość: Blong nie cpaj wiecej IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 03.02.04, 01:35
          to nie bedziesz mial zwidow

atak na afghanistan poparlem mimo ze go przeprowadzilo usa
          o tym ze bym poparl atak na koree pisze od poczatku irackiej zabawy
          nie jestem bushewikiem by ciagle zmieniac zdania i przyjaciol

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka