Dodaj do ulubionych

zaczynam tęsknić za PRL-em

25.01.10, 18:10
wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,7492459,Wychowanie_w_trzezwosci_po_nowemu__zakaz_picia_wodki.html

++++++++++++++++++++++++++++++++
ten rząd to gorszy od komunistów jest. Tylko zakazy i zakazy.
Pedała nie można nazwać pedałem, Żyda Żydem, hitlerowca Niemcem.
Zapalić nie będzie można, a teraz wypić. A Polak musi wypić.
A żeby tych sku...synów rządzących szlag trafił. Cóż za banda zadufanych w
sobie chamów decydujących co dla nas lepsze jest!
Rządy PiS to była jeszcze bajka w porównaniu z tymi esesmanami.
Kiedy ku... w ogóle wybory są?! Pójdę i wszystkich gnoi z PO po 10 razy
wykreślę właśnie.
Obserwuj wątek
    • absztyfikant starzejesz sie 25.01.10, 18:21
      PiS, PO, SLD czy PSL to holota siebie warta. Przykladowo wojne z paleniem zaczal swietej pamieci Religa ze swoim przybocznym Piecha. W Singapurze za posiadanie gumy do zucia placi sie potezne mandaty. Maja jeszcze spore pole do popisu, imbecyle skorumpowane a bezczelne.

Polska to porabany kraj pod wieloma wzgledami. No ale jak chore spoleczenstwo moze wybrac normalne elity rzadzace? To po prostu niemozliwe.
      • perla każdego dnia każdy z nas się strarzeje 25.01.10, 18:35
        i dlatego jako dorosły człowiek nie potrzebuję rządowej niańki.
        I ch... mnie obchodzi Singapur. Ja żyje w Polsce i chcę tu sobie zapalić i wypić.
        Po maturze poszliśmy z koleżankami o kolegami oblewać wódeczką ową maturę do
        parku w Lublinie. Pijemy, bawimy się aż nadszedł patrol MO. Powiedzieli, że tu
        pić nie wolno i abyśmy nad rzeczkę poszli, bo tam wolno. I dla zasady wystawili
        mandat, a ponieważ jako jedyny miałem legitymację, to na mnie wypisali. Rano się
        budzę, oglądam mandat, a tam napisane jest - "za picie alkocholu w parku". No to
        się odwołałem do komendanta MO, że ja nie mogę zapłacić bo nie piję czegoś
        takiego jak "alkochol". Mogę pić co najwyżej alkohol. I mi umorzono mandat.
        Dziś nie było by przeproś. Ze dwa roki i 30 tys. zł grzywny właśnie.
        • absztyfikant oczywiscie, ze wszyscy sie starzejemy 25.01.10, 18:38
          Ja kazdego dnia pozbywam sie zludzen, ze Polska bedzie kiedys przyjemnym krajem do zycia. A Twoja skadinad zabawna dykteryjka jest na wskros aktualna.
        • wikul Re: każdego dnia każdy z nas się strarzeje 25.01.10, 19:46
          perla napisał:

> i dlatego jako dorosły człowiek nie potrzebuję rządowej niańki.
          > I ch... mnie obchodzi Singapur. Ja żyje w Polsce i chcę tu sobie
          zapalić i wypić.
          > Po maturze poszliśmy z koleżankami o kolegami oblewać wódeczką ową
          maturę do
          > parku w Lublinie. Pijemy, bawimy się aż nadszedł patrol MO.
          Powiedzieli, że tu
          > pić nie wolno i abyśmy nad rzeczkę poszli, bo tam wolno. I dla
          zasady wystawili
          > mandat, a ponieważ jako jedyny miałem legitymację, to na mnie
          wypisali. Rano się
          > budzę, oglądam mandat, a tam napisane jest - "za picie alkocholu w
          parku". No to
          > się odwołałem do komendanta MO, że ja nie mogę zapłacić bo nie
          piję czegoś
          > takiego jak "alkochol". Mogę pić co najwyżej alkohol. I mi
          umorzono mandat.
          > Dziś nie było by przeproś. Ze dwa roki i 30 tys. zł grzywny
          właśnie.

Ciekawe, zupełnie jak u hasza0a. Przemyk nie miał takiego szczęścia
          albo nie udawał że jest po stronie ZOMO.
      • hasz0 ________sam jesteś chory nie byłeś czasem w PZPR? 25.01.10, 19:10

• cyniol Re: starzejesz sie 26.01.10, 00:30
        absztyfikant napisał:

> PiS, PO, SLD czy PSL to holota siebie warta. Przykladowo wojne z paleniem zacz
        > al swietej pamieci Religa ze swoim przybocznym Piecha. W Singapurze za posiadan
        > ie gumy do zucia placi sie potezne mandaty. Maja jeszcze spore pole do popisu,
        > imbecyle skorumpowane a bezczelne.
        >
        > Polska to porabany kraj pod wieloma wzgledami. No ale jak chore spoleczenstwo m
        > oze wybrac normalne elity rzadzace? To po prostu niemozliwe.
        >
        Mysle, ze spoleczenstwo nie ma tu nic do gadania. Wybiera, a pozniej znajduje
        sie z reka w nocniku i tak do nastepnych wyborow. W Kanadzie nie mozna
        sprzedawac alkoholu po 23:00, nie mozna pic piwa w parku na lawce, juz nigdzie
        nie mozna palic, nawet zaczyna obowiazywac zakaz palenia w wynajetych
        mieszkaniach!!!, koty nalezy prowadzac na smyczy, bo lapia ptaki, psy nie moga
        szczekac, nalezy podcinac im struny glosowe, a kotom wyrywac pazury, aby kanap
        nie drapaly. Sadze, ze polskie spoleczenstwo jest jeszcze wzglednie normalne,
        ale juz niedlugo ta zaraza i tam dotrze.
    • sz0k nie można pić, palić, grać w karty... 25.01.10, 18:31
      więc chyba najwyższy czas zabrać się za ku... smile
      • perla spoko, burdele też zlikwidują 25.01.10, 18:37
        a ku... wyrżną.
        Potem się wezmą za kawę i herbatę, jako używki niby właśnie.
        • sz0k po raz kolejny potwierdza się powiedzenie, że 25.01.10, 18:44
          jesteśmy 100 lat za Murzynami. Amerykańce już to mieli. 90 lat temu.
          • wikul Re: po raz kolejny potwierdza się powiedzenie, że 25.01.10, 19:49
            sz0k napisał:

> jesteśmy 100 lat za Murzynami. Amerykańce już to mieli. 90 lat
            temu.

Co mieli ? Popytaj tych co pisza z Ameryki jakie u nich sa
            obostrzenia w tej dziedzinie. Piwo od 21 lat ci sie podoba ?
            • sz0k Re: po raz kolejny potwierdza się powiedzenie, że 26.01.10, 00:01
              wikul napisał:

> sz0k napisał:
              >
              > > jesteśmy 100 lat za Murzynami. Amerykańce już to mieli. 90 lat
              > temu.
              >
              >
              > Co mieli ?

Prohibicję.

> Piwo od 21 lat ci sie podoba ?

TV i internet od 21 lat mi się podoba smile
        • g-48 Re: spoko, burdele też zlikwidują-moze 25.01.10, 19:09

a ku... wyrżną.
          > Potem się wezmą za kawę i herbatę, jako używki niby właśnie.
          W latach szesciedziasiatej przed domem absztifa gdzie byl prowadzony
          eksluzywny burdel stoi stary czlowiek i obserwuje jak z burdelu
          wyrzucaja lozka no i pyta sie co sie stalo?Jeden z pracownikow
          odpowiedzial ze burdel plajtuje to lozka zmieniaja.Stary czlowiek
          siew zastanowil i mowi"Pierwyj to jak burdel zle prosperowal to
          lozka zostawiali a K..wy wyrzucali".

-
          "Im glupszy Zyd tym bardziej dopatruje sie wszedzie antysemityzmu"
          Mieczyslaw Grydzewski
          pl.wikipedia.org/wiki/Mieczys%C5%82aw_Grydzewski
      • absztyfikant Re: nie można pić, palić, grać w karty... 25.01.10, 18:39
        Przeciez sobie krzywdy nie zrobiawink
    • vicky17 Re: zaczynam tęsknić za PRL-em 25.01.10, 18:44
      czegos nie rozumiem,uwazasz,ze panstwo powinno zachecac do picia
      alkoholu,palenia cmokow i wogole wszelkiego hazardu, bo ktos na tym moze zyskac?
      moze ty,ale nie rodziny pijakow,w tym ich dzieci, nie przypadkowi ludzie,ktorzy
      idac na jakis festyn nie maja ochoty byc obrzygani czy pobici przez lumpen
      perlowatych zwolennikow picia na maxa,a moze powinni pozwolic palenie tak by
      kazdy musial umierac na raka pluc,w imie zasady,ze perla ma na to ochote?
      czegos nie pojmuje,bo raczej mozesz soebie pic,cmic,grac w szachy czy rabac co
      popadnie w swoim domu,ale nie rozumiem dlaczego walka z tym, co niszczy
      spolecznosc i ludzi, przypomina ci PRL?
      fakt ubekowm bylo w nim dobrze,ale reszcie normalnych ten ustroj sie raczej
      kojarzyl z czyms gorszym niz wolnosc do chlania na umor. wszak chodzilo o to bys
      nie myslal,bo moglbys wtedy zrozumiec o co wladzy chodzi.
      • perla gęś przy tobie to Nobel jest 25.01.10, 18:47
        o tym czy można zapalić lub wypić powinien decydować właściciel lokalu lub
        terenu, a nie rząd właśnie.
        • vicky17 Re: gęś przy tobie to Nobel jest 25.01.10, 18:54
          perla napisał:

> o tym czy można zapalić lub wypić powinien decydować właściciel lokalu lub
          > terenu, a nie rząd właśnie.

no w tym lokalu pracuja rowniez ludzie,pomijajac fakt,ze palacze,pijacy czy
          narkomani domagaja sie dostepu do kazdej placowki,kazdej imprezy i kazdego
          miejsca ,gdzie chca swe nogi postawic.
          nie chodzi mi o nobla,tylko o to,ze promowanie nalogow i zboczen to choroba,a
          jesli sam sie chcesz w nia bawic to baw sie w swoim lokum tylko, bo kazdy inny
          ma takie samo prawo do zycia w spokoju jak ty.
          dodam wiecej,ze nie powinni sprzedawac alkoholow w samolotach,gdyz ty moze nimi
          za czesto nie latasz,ale ja niestety mialam sporo przykrych doswiadczen z
          pijanymi na pokladzie, i zupelnie nie rozumiem czemu nie wolno przeniesc do
          samolotu butelki z woda,ale mozna przeniesc butelke z wwodecznoscia, i to w
          szklanym opakowaniu.
          • perla a amerykańskie kurczaki to konsumujesz? 25.01.10, 19:02
            toż to największy syf jest. Gorszy od bimbru i skrętów. Kurczaki karmione
            własnymi odchodami i lekami.
            I co, zabronisz komuś tego jeść?
            Są miejsca dla palących i pijących, i są dla takich prawidłowych jak ty.
            Ja nie chodzę do tych prawidłowych a ty się nie pchaj na chama ze swym zdrowym
            stylem życia do tych, co nie chcą zdrowo żyć.
            A i tak ci ta sztywna prawidłowość nie pomoże. Jak nie masz odpowiednich genów,
            to umrzesz szybciej od palących i pijących właśnie.
            • vicky17 Re: a amerykańskie kurczaki to konsumujesz? 25.01.10, 19:12
              perla napisał:

> A i tak ci ta sztywna prawidłowość nie pomoże. Jak nie masz odpowiednich genów,
              > to umrzesz szybciej od palących i pijących właśnie.

konsumuje rozne rzeczy,ktore sa dostepne a poniewaz u nas dosc dokladnie opisuje
              sie towary wiec wiem co jem. kazdy z nas wolaby nie robic czegos co jest dla
              niego zle a od czego jest uzalezniony,ale to nie powod by panstwo promowalo tego
              typu uzaleznienia.
              powniewaz coraz wiecej wiadomo na temat ubocznych skutkow (i kosztow leczenia od
              uzaleznien) to uwazam,ze panstwo wlasnie powinno zabraniac, w miejscach
              publicznych, czegos co jest szkodliwe dla ogolu i nie powinno byc promowane.
              ciekawe,ze ktos z was martwi sie tym,ze pijanych bedzie mniej w Polsce, to chyba
              swiadczy o tym,ze nie potraficie sie gdzie indziej bawic tylko w publicznym
              parku przy butelce beltasmile
              absztyf ma racje,ze w wielu krajach mozna pic w parkach,na plazy czy innych
              miejscach publicznych,ale w Polsce jak sie patrzy na kulture picia to niestety
              przedstawia ona wiele do zyczenia a zwykle na tej podstawie ,plus na podstawie
              jakis statystyk, podejmuje sie takie a nie inne decyzje.
              • perla no to już masz sobie tą amerykańską kulturę 25.01.10, 19:16
                i sobie z nią żyj, ale od nas się odpinkolić z tą całą waszą kulturą właśnie.
                • vicky17 Re: no to już masz sobie tą amerykańską kulturę 25.01.10, 19:20
                  perla napisał:

> i sobie z nią żyj, ale od nas się odpinkolić z tą całą waszą kulturą właśnie.

nie "ta" a "te", jesli juz polaku dzielny,a poza tym nianki nie potrzebuje.
                  forum jest po to by glosic swe opinie publicznie a nie po to by perla im
                  pozwalal na to tylko w wypadku,gdy zgadzaja sie z nim.
                  ciekawe :walczysz o wolnosc do picia a nie o wolnosc do dowolnych opinii, no i
                  wyszedl komuch z worasmile
                  • perla ja z tobą nie walczę 25.01.10, 19:25
                    a tym bardziej z tym co górnolotnie nazywasz "twoje poglądy".
                    Ja jestem przeciw głupawym zakazom właśnie.
                    • vicky17 Re: ja z tobą nie walczę 25.01.10, 19:38
                      perla napisał:

> a tym bardziej z tym co górnolotnie nazywasz "twoje poglądy".
                      > Ja jestem przeciw głupawym zakazom właśnie.

no gorlotnie to ty walczysz o prawo do cmienia,picia i sikania pod kazdym plotem
                      wlasnie,a kazdego kto sie z toba nie zgadza wyzywasz od najgorszych. oczywiscie
                      prawo do rozdawania etykietek masz tylko ty i tobie podobni,kazdy inny jest juz
                      nie na czasie ani nie na wlasciwym miejscu.
                      jak mowie "wolnosc slowa" made in PRL, jestes jego chwalebnym propagatorem,
                      widac dobrze ci w nim bylo i don tesknisz. wszak PRL nie byl niczym innym tylko
                      wolnoscia do picia pod dowolnym plotem, no to chcesz go wskrzesic.
                      • absztyfikant hahahahaha 25.01.10, 19:51
                        www.youtube.com/watch?v=xMaFkm8K0Uc
                        • absztyfikant Re: hahahahaha 25.01.10, 19:55
                          https://www.forumowisko.pl/uploads/monthly_05_2008/post-39935-1212124544.jpg

https://www.forumowisko.pl/uploads/monthly_05_2008/post-39935-1212124532.jpg

https://fotki.sej.pl/pic/53bb7d.jpg

https://files.myopera.com/lotnik/files/21.jpg

• vitalia vicky 25.01.10, 19:54
                        kiepski z ciebie szerlok holmssmile))))
                      • perla Re: ja z tobą nie walczę 25.01.10, 20:01
                        vicky17 napisała:

> no gorlotnie to ty walczysz o prawo do cmienia,picia i sikania pod kazdym plote
                        > m

dziwne masz skojarzenia...
                        I tu nie chodzi o ten twój obsikany płot a o zakaz podawania dorosłym ludziom
                        alkoholu na imprezach.
                        A zakaz reklam piwa to śmierć dla finansów sportu właśnie.
                        • vicky17 Re: ja z tobą nie walczę 25.01.10, 20:08
                          perla napisał:

> dziwne masz skojarzenia...
                          > I tu nie chodzi o ten twój obsikany płot a o zakaz podawania dorosłym ludziom
                          > alkoholu na imprezach.
                          > A zakaz reklam piwa to śmierć dla finansów sportu właśnie.

to raczej ty masz dziwne skojarzenia na moj temat,ale ad rem to raczej chodzi o
                          walke z pijanstwem a nie o zabranianie ludziom prawa do picia na wlasnych imprezach.
                          jesli pamietasz PRL ( a chyba nie jestes az tak wiekowy by nie pamietac) to
                          wtedy nikt nie reklamowal alkoholu a ludziom to bynajmniej nie przeszkadzalo w
                          jego spozyciu.
                          poza tym ten zakaz reklam ma obowiazywac w nocy,a wiec nie mow,ze bedzie az tak
                          zle,ze taki perla nie zobaczy na reklamie jakie piwo musi wypic. a swoja droga
                          poziom tych reklam w polsce jest wiecej niz zenujacy.
                          • perla Re: ja z tobą nie walczę 25.01.10, 20:19
                            vicky17 napisała:

> a swoja droga
                            > poziom tych reklam w polsce jest wiecej niz zenujacy.

no bo je Amerykanie robią, i cóż dziwić się?
                            Vicky, jeszcze raz, żyj sobie w tej zakichanej Ameryce zdrowo, prawidłowo,
                            uprawiaj dżoking, kiś kapustę i ogórki na zimę. Czy ja ci bronię? Ale nie dyktuj
                            innym, że to fajne życie jest właśnie.
                            • vicky17 Re: ja z tobą nie walczę 25.01.10, 20:30
                              perla napisał:

> no bo je Amerykanie robią, i cóż dziwić się?

o..i pozwalasz im na to,czy ich forsa i tobie nie smierdzi?

> Vicky, jeszcze raz, żyj sobie w tej zakichanej Ameryce zdrowo, prawidłowo,
                              > uprawiaj dżoking, kiś kapustę i ogórki na zimę. Czy ja ci bronię? Ale nie dyktu
                              > j
                              > innym, że to fajne życie jest właśnie.

ja nie dyktuje,ja dyskutuje i mowie jaki ja mam poglad na dany temat, a ty jak
                              dotad, personalnie obrazasz,bo ad rem tu raczej malo.
                          • sz0k Re: ja z tobą nie walczę 26.01.10, 00:00
                            vicky17 napisała:

> perla napisał:
                            >
                            >
                            > > dziwne masz skojarzenia...
                            > > I tu nie chodzi o ten twój obsikany płot a o zakaz podawania dorosłym lud
                            > ziom
                            > > alkoholu na imprezach.
                            > > A zakaz reklam piwa to śmierć dla finansów sportu właśnie.
                            >
                            > to raczej ty masz dziwne skojarzenia na moj temat,ale ad rem to raczej chodzi o
                            > walke z pijanstwem a nie o zabranianie ludziom prawa do picia na wlasnych impre
                            > zach.

To niech walczy z pijaństwem a nie zabrania pić. Walczmy z piractwem drogowym -
                            zabrońmy wszystkim jeździć samochodami.

> jesli pamietasz PRL ( a chyba nie jestes az tak wiekowy by nie pamietac) to
                            > wtedy nikt nie reklamowal alkoholu a ludziom to bynajmniej nie przeszkadzalo w
                            > jego spozyciu.

No więc właśnie. Strzeliłaś sobie w stopę.

> poza tym ten zakaz reklam ma obowiazywac w nocy,a wiec nie mow,ze bedzie az ta

Odwrotnie. To w nocy będzie można tylko reklamować.
        • jaceq Re: gęś przy tobie to Nobel jest 26.01.10, 00:16
          perla napisał:

> gęś przy tobie to Nobel jest

Moja opinia jest identyczna. Szkoda każdego słowa na dyskusję.
      • absztyfikant Re: zaczynam tęsknić za PRL-em 25.01.10, 18:48
        Nie kazdy kto wypije piwo w parku latem jest od razu degeneratem ciotka. W
        Brazylii czy w Italii na przyklad ciagnie sie winko z gwinta na plazy i to jest
        wlasnie dolce vita. A u nas mandaty. Policyjny kraj, gdzie kradnie sie miliony,
        a do wiezienia wsadza sie takiego Kluske. Wymioty.
        • vicky17 Re: zaczynam tęsknić za PRL-em 25.01.10, 19:06
          absztyfikant napisał:

> Nie kazdy kto wypije piwo w parku latem jest od razu degeneratem ciotka. W
          > Brazylii czy w Italii na przyklad ciagnie sie winko z gwinta na plazy i to jest
          > wlasnie dolce vita. A u nas mandaty. Policyjny kraj, gdzie kradnie sie miliony,
          > a do wiezienia wsadza sie takiego Kluske. Wymioty.
          >
          >

wujek by promowac kulture picia trzeba najpierw ja miec,a z niestety w przypadku
          polakow o to ciezko. nie porownuj nas do italii, wszak nia nie jestesmy i
          jeszcze dlugo nie bedziemy z wiadomych wzgledow.
          a twoje wymioty o tym wlasnie swiadcza.
          • perla tobie Vicky, jak zagraniczne 25.01.10, 19:11
            to i gó... smakuje.
            Ty nawet nie wiesz jaka w Italii jest ciemnota. Amerykańskiej co prawda nie
            dorównuje, bo ciężko komukolwiek w ciemnocie Amerykanom dorównać właśnie.
            • vicky17 Re: tobie Vicky, jak zagraniczne 25.01.10, 19:15
              perla napisał:

> to i gó... smakuje.
              > Ty nawet nie wiesz jaka w Italii jest ciemnota. Amerykańskiej co prawda nie
              > dorównuje, bo ciężko komukolwiek w ciemnocie Amerykanom dorównać właśnie.

mysle,ze perla dorownal, spoko,wszak to perla, nie ja, jezdzi po swiecie z
              beltem,cmokiem i gwozdziem tapicerskim.
              jesli perla zna cos co nazywa sie statystyka to radze spojrzec na dane, a potem
              sie rzucac z beltem pod pacha ,na amerykanow.
              ci widze sa i o wiele bardziej trzewli i na luzie niz skacowani filosi, tfu
              polacy wlasniesmile
              • perla ja wiem przez jakie wrota dostałaś się 25.01.10, 19:20
                do tego wielkiego świata. Nie zaimponujesz więc mi. I żyj sobie zdrowo, czy ja
                ci bronię? Ale ja nie chcę żyć zdrowo bo to nudne jest, i mam prawo aby żyć
                niezdrowo tam gdzie na to właściciel miejsca pozwala właśnie.
                • vicky17 Re: ja wiem przez jakie wrota dostałaś się 25.01.10, 19:34
                  perla napisał:

> do tego wielkiego świata. Nie zaimponujesz więc mi.

no mnie pijani megalomani z upodobaniami do grafomanstwa rowniez nie
                  imponuja,wiec w czym problem? tesknota do PRL zdradza wlasnie tych, co kariere
                  szpicla wynosza nawet ponad cmok, czy butelke z beltem.
        • hasz0 ___________doczekałem się Kluski bronię nie sam 25.01.10, 19:12

• kahanka Re: zaczynam tęsknić za PRL-em 25.01.10, 18:54
        vicky17 napisała:

> czegos nie rozumiem,
        i nic nowego

uwazasz,ze panstwo powinno zachecac do picia
        > alkoholu,palenia cmokow i wogole wszelkiego hazardu, bo ktos na tym moze zyskac
        > ?
        > moze ty,ale nie rodziny pijakow,w tym ich dzieci, nie przypadkowi ludzie,ktorzy
        > idac na jakis festyn nie maja ochoty byc obrzygani czy pobici przez lumpen
        > perlowatych zwolennikow picia na maxa,a moze powinni pozwolic palenie tak by
        > kazdy musial umierac na raka pluc,w imie zasady,ze perla ma na to ochote?

a ta wiedza to z festynow ktore znasz z autopsji ma sie rozumiec ?

> czegos nie pojmuje,bo raczej mozesz soebie pic,cmic,grac w szachy

nie pojmujesz bo w ogole malo pojemna jestes jesli o wiedze chodzi

czy rabac co
        > popadnie w swoim domu,ale nie rozumiem dlaczego walka z tym, co niszczy
        > spolecznosc i ludzi, przypomina ci PRL?

> fakt ubekowm bylo w nim dobrze,ale reszcie normalnych ten ustroj sie raczej

> kojarzyl z czyms gorszym niz wolnosc do chlania na umor. wszak chodzilo o to by
        > s
        > nie myslal,bo moglbys wtedy zrozumiec o co wladzy chodzi.
        • vicky17 haniu stresc sie 25.01.10, 18:56
          albo wytrzezwiej wlasnie, bo nadajesz jak w pijackim transie lub z ludowej
          zabawy,gdzie lokalny pijak wyrwal wlasnie szlateche by walczyc o swa wolnosc..do
          picia.
          • kahanka Re: haniu stresc sie 25.01.10, 18:58
            vicky17 napisała:

> albo wytrzezwiej wlasnie, bo nadajesz jak w pijackim transie lub z
            ludowej
            > zabawy,gdzie lokalny pijak wyrwal wlasnie szlateche by walczyc o
            swa wolnosc..d
            > o
            > picia.

co to jest szlatecha ?
            • vicky17 Re: haniu stresc sie 25.01.10, 19:18
              kahanka napisała:

>
              > co to jest szlatecha ?

literufka haniu,jakich pelno nawet u ciebie.chcesz pogadac na ten temat czy
              wolisz o beltach ,odlewaniu sie od murkiem a moze o wolnosci do cpania?
              • vitalia Re: haniu stresc sie 25.01.10, 19:48
                vicky17 napisała:

> kahanka napisała:
                >
                >
                > >
                > > co to jest szlatecha ?
                >
                > literufka haniu,jakich pelno nawet u ciebie.chcesz pogadac na ten
                temat czy
                > wolisz o beltach ,odlewaniu sie od murkiem a moze o wolnosci do
                cpania?

Ja cie chetnie poczytam , bo w temacie o ktorym piszesz nie jestem
                niestety dobra .Balet kojarzy mi sie calkiem inaczej niz tobie i to
                calkiem pozytywnie. Cpania nie popieram w zadnym razie, a co do
                odlewania sie pod murkiem tez nie mam doswiadczen wink
                • vicky17 Re: haniu stresc sie 25.01.10, 19:58
                  vitalia napisała:

>
                  > Ja cie chetnie poczytam , bo w temacie o ktorym piszesz nie jestem
                  > niestety dobra .Balet kojarzy mi sie calkiem inaczej niz tobie i to
                  > calkiem pozytywnie. Cpania nie popieram w zadnym razie, a co do
                  > odlewania sie pod murkiem tez nie mam doswiadczen wink

no mnie balet kojarzy sie glownie z tancem Sw. Wita, ale w tym bryluja trolle
                  ereckie,nie ja.
                  wiem ,ze masz sporo do powiedzenia w tej materii,ale niestety to nie temat watku
                  haniu.
    • sz0k podkład muzyczny 25.01.10, 18:47
      www.youtube.com/watch?v=l3JaZjYrqR0
      • hasz0 a teraz prawdziwe wady PO p.1 p.2 p3............? 25.01.10, 19:13

• wikul Re: zaczynam tęsknić za PRL-em 25.01.10, 19:28
      perla napisał:

> ten rząd to gorszy od komunistów jest. Tylko zakazy i zakazy.
      > Pedała nie można nazwać pedałem, Żyda Żydem, hitlerowca Niemcem.
      > Zapalić nie będzie można, a teraz wypić. A Polak musi wypić.
      > A żeby tych sku...synów rządzących szlag trafił. Cóż za banda
      > zadufanych w sobie chamów decydujących co dla nas lepsze jest!
      > Rządy PiS to była jeszcze bajka w porównaniu z tymi esesmanami.
      > Kiedy ku... w ogóle wybory są?! Pójdę i wszystkich gnoi z PO po 10
      > razy wykreślę właśnie.

Spokojnie, rozumiem że ci sie te pomysły nie podobają, mnie też
      nie, ale to dopiero pomysł, który nie widomo czy wejdzie życie.
      Przy tej okazji nie musisz dowartościowywać rządów komunistów.
      Nawet w najlepszych czasach komuny istniały bardziej rygorystyczne
      przepisy dotyczace spożycia alkoholu, niż proponowane w ustawie.
      Chyba słyszałeś o sławetnej godzinie 13.00 czy prohibicji w latach
      osiemdziesiatych.
      A gdy się przebywa godzinami w internecie to twoje zastrzeżenia
      dotyczące ew. epitetów i porównania do IV RP, wydają sie śmieszne.
      Ty raczej tęsknisz do czasów, gdy jedni byli kwalifikowani do
      prawdziwych patriotów a inni do ZOMO.
      • perla Re: zaczynam tęsknić za PRL-em 25.01.10, 19:58
        wikul napisał:

> Spokojnie, rozumiem że ci sie te pomysły nie podobają, mnie też
        > nie, ale to dopiero pomysł, który nie widomo czy wejdzie życie.

wejdzie, wejdzie, ja już ich poznałem.

> Przy tej okazji nie musisz dowartościowywać rządów komunistów.
        > Nawet w najlepszych czasach komuny istniały bardziej rygorystyczne
        > przepisy dotyczace spożycia alkoholu, niż proponowane w ustawie.
        > Chyba słyszałeś o sławetnej godzinie 13.00 czy prohibicji w latach
        > osiemdziesiatych.

ci co teraz rządzą wtedy naśmiewali się z tego. A teraz dokładnie to samo robią.
        Kto więc dowartościowuje rządy komunistów? Ano PO.

> A gdy się przebywa godzinami w internecie to twoje zastrzeżenia
        > dotyczące ew. epitetów i porównania do IV RP, wydają sie śmieszne.
        > Ty raczej tęsknisz do czasów, gdy jedni byli kwalifikowani do
        > prawdziwych patriotów a inni do ZOMO.

ja na żadne barykady po żadnej stronie nie wchodziłem.
        Natomiast ty będziesz bronił PO niczym komuniści systemu właśnie.
        • wikul Re: zaczynam tęsknić za PRL-em 25.01.10, 20:12
          perla napisał:

> ci co teraz rządzą wtedy naśmiewali się z tego. A teraz dokładnie
          to samo robią. Kto więc dowartościowuje rządy komunistów? Ano PO.

PO ci wymyśla tytuły watków ? A hasz0 o tym wie ?

> ja na żadne barykady po żadnej stronie nie wchodziłem.
          > Natomiast ty będziesz bronił PO niczym komuniści systemu właśnie.

Kto by cie nie znał... stary kokiet jesteś. A co ja będę robił,
          pozwól że ja będę decydował, bo ty gó... na ten temat wiesz.
    • marouder.eu Ja tam juz tej lewizny nie popre... 25.01.10, 20:00
      ..za zadna cholere i w zadnych wyborach.
      Zapalic, nie zapalisz, wypic, nie wypijesz...internetowy index stron zakazanych
      ci to toto zaklada..a poszli w piuzdu!
    • polski_francuz Zdrowe spoleczenstwo 25.01.10, 20:06
      i mysli lepiej i lepiej pracuje.

Pamietam kilka lat temu wedrowke w Karkonoszach i moje zawstydznie, ze w
      schroniskach otyla mlodziez pije piwo.

Jest w tym troche winy otylych i chlejacych politykow jak Kaczynscy czy ten
      prymityw Palikot. Daja zly przyklad brakiem jakiejkowiek dyscypliny jedzenia i
      picia.

Za choroby po-alkoholowe, za rozbite przez alkohol rodziny, za wypadki na
      drogach placisz ty Perla z Twoich podatkow.

Wiec nic a nic Twojego oburzenia nie podzielam.

PF
      • marouder.eu Taa..wychowca sie odezwal! 25.01.10, 20:13
        To przez takich wlasnie Placzusiow i ich euforyczna akceptacje dla zamordyzmu
        mielismy tu komuszyzm a teraz mamy polityczna poprawnosc i penalizacje przyjemnosci.
        Nadto toto samo winko litrami goli, jesli, rzecz jasna, malzonka dom opusci
        chocby na kilka dni!
      • perla Arab nie pije bo mu Prorok zabrania 25.01.10, 20:16
        a mimo tego do roboty to się nie garnie.
        A poza tym to wy tam we Francji macie marskość wątroby od picia wina, i jakoś
        nie protestujesz przeciw winnicom.
        A poza tym, ty i Vicky zwialiście z Polski, to i nam nie dyktujcie teraz co
        powinno u nas być.
        I jeszcze jedno jest. Ja tam nigdy za nikogo nie wstydziłem się. Wstydzić to ja
        mogę się za siebie gdy film mi się urwie, ale nie za chłopaków pijących sobie
        piwo właśnie.
        • polski_francuz Re: Arab nie pije bo mu Prorok zabrania 25.01.10, 20:21
          "to i nam nie dyktujcie teraz"

Rzad ci dyktuje, nie ja. Ja jedynie wypowiadam moja opinie. To wolne forum.

PF
        • vicky17 Re: Arab nie pije bo mu Prorok zabrania 25.01.10, 20:28
          perla napisał:

> a mimo tego do roboty to się nie garnie.
          > A poza tym to wy tam we Francji macie marskość wątroby od picia wina, i jakoś
          > nie protestujesz przeciw winnicom.
          > A poza tym, ty i Vicky zwialiście z Polski, to i nam nie dyktujcie teraz co
          > powinno u nas być.
          > I jeszcze jedno jest. Ja tam nigdy za nikogo nie wstydziłem się. Wstydzić to ja
          > mogę się za siebie gdy film mi się urwie, ale nie za chłopaków pijących sobie
          > piwo właśnie.

belkoczesz jak pijany komuch. powiem jedno ja ci nie zagladam z kim ty spisz i
          komu co zwinales,wiec z laski swojej odpindol sie od tego gdzie ja jestem, bo to
          nie jest temat watku.dla twojej informacji..obecnie mamy wybor miejsca
          zamieszkania i ja akurat wybralam inne miasto do osiedlenia sie niz gmina
          lubelska,ale to nie powinno byc powodem do mowienie glupot na moj temat wlasnie.
          bajdurzysz na dowolne tematy,ale nigdy nie umiesz sie ustosunkowac do
          konkretow,a te mowia jedno;
          polacy spozywaja dosc sporo i to ciezkiego alkoholu, a wiec uwazam,ze walka z
          alkoholizmem jest podstawowym obowiazkiem panstwa,gdyz niestety koszty
          alkoholizmu sa ponoszone przez kazdego,w tym przez ciebie.
          po drugie zakaz lub ograniczenie w reklamowaniu napojow alkoholowych nie maja
          zadnych wplywow na ograniczenie ich konsumpcji wsrod ludzi o jako-takim poziomie
          umyslowym,a o takich powinno ci chodzic.
          i jeszcze jedno: przecietna dlugosc zycia we francji czy usa jest niestety
          dluzsza niz w polsce,wiec nie zaslaniaj sie marskoscia watroby francuzow,gdy to
          twoi rodacy na nia czesciej niz francuzi kituja.
          • haszszachnat Re: Arab nie pije bo mu Prorok zabrania 25.01.10, 20:33
            Popatrz perła jak to jest. Uciekinierzy z Polski nie dość, że wq*urwiają naszych
            Zydów to jeszcze chcą decydowac o tym czy bedziemy U NAS pić i palic własnie. A
            won swoje władze krytykowac i sobie australijskich, francuskich i amerykanskich
            Zydów poszukajcie, hołoto zamorska.
            • vicky17 Re: Arab nie pije bo mu Prorok zabrania 25.01.10, 20:57
              haszszachnat napisał:

> Popatrz perła jak to jest. Uciekinierzy z Polski nie dość, że wq*urwiają naszyc
              > h
              > Zydów to jeszcze chcą decydowac o tym czy bedziemy U NAS pić i palic własnie.

przepraszam,ze spytam pana chama, a o kim mowisz? nie bardzo rozumiem,czy masz
              pretensje do zydow,ktorzy faktycznie uciekli i chca ci dyktowac co masz budowac
              u siebie,jakie rocznice sa wazne jakie nie i jakie swiatelka masz u siebie palic
              na cudze swieta, czy mowisz o kims,kto ma pare obywatelstw, ba w dodatku placi
              podatki w kraju,gdzie ty mieszkasz , a taki chlam jak ty,odmawia mu nawet prawa
              do wypowiadania swego glosu na temat szkodliwosci twego alkoholizmu?
              • haszszachnat Re: Arab nie pije bo mu Prorok zabrania 25.01.10, 21:01
                vicky17 napisała:

> haszszachnat napisał:
                >
                > > Popatrz perła jak to jest. Uciekinierzy z Polski nie dość, że wq*urwiają
                > naszyc
                > > h
                > > Zydów to jeszcze chcą decydowac o tym czy bedziemy U NAS pić i palic włas
                > nie.
                >
                > przepraszam,ze spytam pana chama, a o kim mowisz? nie bardzo rozumiem,czy masz
                > pretensje do zydow,ktorzy faktycznie uciekli i chca ci dyktowac co masz budowac
                > u siebie,jakie rocznice sa wazne jakie nie i jakie swiatelka masz u siebie pali
                > c
                > na cudze swieta, czy mowisz o kims,kto ma pare obywatelstw, ba w dodatku placi
                > podatki w kraju,gdzie ty mieszkasz , a taki chlam jak ty,odmawia mu nawet prawa
                > do wypowiadania swego glosu na temat szkodliwosci twego alkoholizmu?
                >
                >
                Nie wiem co ty pijesz, moze jakies yankeskie tri bo bełkoczesz bez sensu,
                księzniczko. wink
                • vicky17 Re: Arab nie pije bo mu Prorok zabrania 25.01.10, 21:09
                  haszszachnat napisał:

> Nie wiem co ty pijesz, moze jakies yankeskie tri bo bełkoczesz bez sensu,
                  > księzniczko. wink
                  >

no na pewno nie pije na twoim smietniku i to chyba cie boli. jak cos to kazdego
                  z nas wyzywacie od pijakow,uciekinierow,itp. a jak przyjdzie co do czego to
                  bronicie prawa do picia beltu w parku. hahah obszczymurki polskie.
                  nie boj zaby poniewaz place i tam podatki to wymagam by i polski rzad mnie
                  reprezentowal,a jak widze ciemnogrod skacze wysoko, bo go suszy wlasniesmile
                  skocz po belta i sobie ulzyj a jaki belt masz kupic to zobacz na madrej
                  reklamie, wszak bez niej jestes duren.
                  • haszszachnat Re: Arab nie pije bo mu Prorok zabrania 25.01.10, 21:12
                    vicky17 napisała:

> haszszachnat napisał:
                    >
                    >
                    > > Nie wiem co ty pijesz, moze jakies yankeskie tri bo bełkoczesz bez sensu,
                    > > księzniczko. wink
                    > >
                    >
                    > no na pewno nie pije na twoim smietniku i to chyba cie boli. jak cos to kazdego
                    > z nas wyzywacie od pijakow,uciekinierow,itp. a jak przyjdzie co do czego to
                    > bronicie prawa do picia beltu w parku. hahah obszczymurki polskie.
                    > nie boj zaby poniewaz place i tam podatki to wymagam by i polski rzad mnie
                    > reprezentowal,a jak widze ciemnogrod skacze wysoko, bo go suszy wlasniesmile
                    > skocz po belta i sobie ulzyj a jaki belt masz kupic to zobacz na madrej
                    > reklamie, wszak bez niej jestes duren.

Wygrałas, jestem bezradny sad

Wyjasniam - piszesz do abstynenta big_grin
                    • vicky17 Re: Arab nie pije bo mu Prorok zabrania 25.01.10, 21:19
                      haszszachnat napisał:

> Wygrałas, jestem bezradny sad

a to my gralismy o cos,bo ja myslalam,ze tylko sobie cos "wyjasnilismy" na temat
                      kto tu do czego ma prawo wlasnie?

>
                      > Wyjasniam - piszesz do abstynenta big_grin

bynajmniej nim nie jestem,ale widze jasno jak ta kultura picia sie ma w roznych
                      krajach i dlatego zgadzam sie z rzadem polskim na temat tego postulatu.tylko tyle.
          • marouder.eu Vickcia nie pije, bo jej prorok zabrania.. 25.01.10, 20:34
            ..a mimo to do roboty sie nie garnie, drob domowy!
            • absztyfikant Szanowny Panie Marouder 25.01.10, 21:01
              Nie prorok, tylko sam Allah, ktory przekazal te zasady muzulmanom poprzez Muhammada, ktory byl jego prorokiem. Rozumie pan te subtelnosci? Prosze miec sie na bacznosci. A Islamofobie mozna leczyc.

Pozdrawiamy,
              Administracja portalu

• marouder.eu Re: Szanowny Panie Marouder 25.01.10, 21:11
                Dziekuje, lecz nie zastosuje sie do sugestii..ponadto wyznaje, ze nie wierze, by
                Vickcia bawila sie w podobne subtelnosci jak rozroznianie miedzy Bogiem a jego
                prorokiem. Mimo, ze potwierdzono domniemanie, iz neandertalki malowaly swoje
                lica, watpie, by dostepny byl im abstrakcyjny i krytyczny poziom mysleniasmile
                • absztyfikant Re: Szanowny Panie Marouder 25.01.10, 21:17
                  W takim razie zalozymy panu bana, a ewentualne skargi na prace naszego zespolu prosimy kierowac do sekretarza generalnego ONZ Ban Ki-moona.

Pozdrawiamy,
                  Administracja portalu
                  • marouder.eu Pana Ban Ki- Moona mam w glebokim... 25.01.10, 21:22
                    ...afroamerykanskim powazaniu, Szanowna Administracja, wiec moze od razu napisze
                    do przewodniczacego Konferencji Islamskiejsmile
                    • absztyfikant Re: Pana Ban Ki- Moona mam w glebokim... 25.01.10, 21:32
                      Pełen opis książki "Koran t.1" :

Człowiek i cała ludzkość potrzebuje pewności moralnej oraz mocnego wsparcia o prawo, które przez byle kogo i z byle powodu nie będzie wciąż naruszane i zmieniane. Potrzebuje jasnej i prostej drogi, mogącej poprowadzić nas z tymczasowości w wieczność. W stronę Boga. Qur'an jest drogowskazem i drogą...

Wydawnictwo: AGORA
                      Rok wydania: 2009
                      Oprawa: Twarda
                      Format: 16.5x24.0cm
                      Język: polski
                      Ilość stron: 500
                      ISBN: 9788375525519
                      Tłumacz: Bielawski Józef
                      Seria: Święte Księgi
                      wysylkowa.pl/ks988037.html
            • haszszachnat Re: Vickcia nie pije, bo jej prorok zabrania.. 25.01.10, 21:02
              marouder.eu napisał:

> ..a mimo to do roboty sie nie garnie, drob domowy!

Mozliwe, ze chodzi trzeźwa jak świnia i stad ten świński charakter.big_grin
              • vicky17 Re: Vickcia nie pije, bo jej prorok zabrania.. 25.01.10, 21:12
                haszszachnat napisał:

> Mozliwe, ze chodzi trzeźwa jak świnia i stad ten świński charakter.big_grin
                >

raczej nie pije jak marudna i pseudochaszowa swinia ,stad bydelko polskie ma ze
                mna problemy, bo nie konczy mi sie film , jak wam , na forum. przykladow
                pijanego wsiuta jest az nadto by nie widziec,ze jak kazdy pijak walczy on o swa
                butelczyne do ostatniej kropli krwismile
                • marouder.eu Nie pije, bo donosi:) 25.01.10, 21:18
                  Jakby chlala, bylaby niewiarygodna dla organizacjismile
      • absztyfikant Re: Zdrowe spoleczenstwo 25.01.10, 20:17
        Nu, nad Sekwana tez sie chleje i to zdrowo. Niekoniecznie calvados. Nie dotyczy
        to jedynie "wspanialych" muzulmanskich dzielnic, ale w nich ludzie sa na haju i
        bez etanolu.
      • haszszachnat Re: Zdrowe spoleczenstwo 25.01.10, 20:27
        polski_francuz napisał:

> i mysli lepiej i lepiej pracuje.
        >

A wq*urwione? Jak pracuje? Kurs na państwo wyznaniowo - policyjne jest wyraźny i
        niech nie łudzą się zwolennicy PISdzielców, ze gdyby to oni wywalczyli władzę,
        bedzie inaczej. Prawdziwie liberalni sa jednak po lewej stronie.
    • melord zakazy,nakazy,kontrola.... 25.01.10, 22:15
      W porownaniu do dzisiejszych czasow PRL to by wolny kraj.

Wprowadzanie coraz to nowych zakazow/nakazow(picia,palenia,szybkosci na
      drogach...itd)wspomagane jest instalowaniem kamer ktore kontroluja kazdy moment
      od czasu opuszczenia domu z dokladnoscia do sekundy przez 24 godz/dobe.
      Instalowane sa na drogach(nawet lokalnych),w
      pracy,pubach,bankach,sklepach,szkolach,lotniskach,samolotach,kasynach w parkach
      nawet ostatnio na plazach....by narod zyl ponoc bezpiecznie.
      Centra kontrolujace te kamery zatrudniaja juz tysiace osob sledzace kazdy ruch
      obywatela,policja ma nieograniczony dostep,prywatny dedektyw wielkiego problemu
      tez nie ma.

W miejscu gdzie kamer nie ma telefon komorkowy wskaze dokladna godzine i miejsce
      pobytu,kazde slowo napisane na internecie jest
      analizowane i trawione przez superkomputery,kazda rozmowa telefoniczna
      rejestrowana...itd
      Tak wyglada dzisiaj wolnosc... w wolnych demokratycznych krajach.

Dzisiaj w Australi swieto...Australia Day ,dzien w ktorym tysiace osob spedza
      czas przy BBQ(taka tradycja),wydano wiec nowy zakaz picia piwa w parkach i
      sprzedazy alkoholu powyzej 3%(piwo nisko alkoholowe-siki)...w celach
      bezpieczenstwa przed pijakakmi ponoc??
      Wczoraj w slepach sprzedajacych trunki panowal obled,kolejki jak z najgorszych
      czasow PRL
      AU bez piwa w Australia Day to tak jakby zabronic oplatka w polska Wigillie....
      NA szczescie jest sporo parkow i plaz poza miastem,gdzie kamer jeszcze nie
      ma,policji i rangerom nie chce sie tam platac...tez ludzie i piwa chca sie napic.

Nie ma sensu narzekac,moze byc tylko gorzej...walczymy przeciez z
      teroryzmem???,w parkach i na plazach tez...

ps.35 st ma byc dzisiaj,jak tu sie nie napic zimnego piwa przy BBQ..na plazy.
    • aaki jak skończysz to daj znać 25.01.10, 22:23
      big_grin
      • melord Re: jak skończysz to daj znać 25.01.10, 22:28
        jesli to do mnie,to przed 9 rano nie zaczynam...do konca wiec daleko
        • aaki Re: jak skończysz to daj znać 25.01.10, 22:30
          przeanalizuj "drzewko" postów
          • melord Re: jak skończysz to daj znać 25.01.10, 22:33
            nie wymagaj tego odemnie,za duzo tego...
            odpisalem na poczatkowy post,ze moze byc wylacznie gorzej...
          • wolna444 Re: jak skończysz to daj znać 25.01.10, 22:38
            aaki napisała:

> przeanalizuj "drzewko" postów

nie lepiej cytowac jednak w takim tasiemcu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka