Dodaj do ulubionych

WYBIÓRCZOŚĆ GAZETY WYBORCZEJ

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.04, 20:48
Po raz pierwszy dziś mnie to uderzyło. Zawsze Gazeta Wyborcza wydawała mi się
raczej obiektywna - denerował mnie Adam Michnik opowiadając o swych zażyłych
kontaktach z Jerzym Urbanem, ale jakoś to znosiłem. A dziś? To przecież jakaś
maksymalna manipuacja! Wiadomość dnia dla Wyborczej to: "Syryjski Ślad"
chodzi o Hussajna i jego synów. SYRYJSKI ŚLAD !?!?!? Jakie to ma znaczenie???
Chciałbym tu zakląć szpetnie po francusku alem raczej oszczędny w słowach.
Każda gazeta uznała śmierć Płk. Kuklińskiego jako najważniejszą wiadomość,
ale nie Wyborcza.

I dopiero dzis do mnie dotarło, że Wyborcza naprawdę prowadzi jakas własna
politykę.
Zaczałem szukac po necie - nie wiem czego. Znalazłem stronę: www.rymuszko.pl
której właściciel, dziennikarz, były pracownik Wyborczej pisze właśnie o tej
wybiórczości. I przez jego stronę można kupić książkę. Ja ją zamówiłem. I
chyba zaczynam traktować Wyborczą trochę podobnie do Naszego Dziennika
którego czasem z ciekawości kupowałem.
Mam jakiś taki niesmak.
Obserwuj wątek
    • pan.scan I o to właśnie nie chodzi. 12.02.04, 20:55
      Bo kiedyś wszystkie gazety jak jeden mąż pisały:

"Prezydent Johnson pozbył się kurzajek"
      albo
      "Kłamliwe oświadczenie krwawego herszta imperializmu - przedruk z dziennika
      Prawda"

Wolnoć Tomku w swoim domku. Teraz.

A Rymuszko - jeszcze w tym kraju się taki nie urodził, co by drugiemu dogodził.
      Tak jak znam życie to o kasę poszło albo o niepełnione ambicje. Gdyby był dobry
      to nie byłby wolnym strzelcem.
    • dachs Re: WYBIÓRCZOŚĆ GAZETY WYBORCZEJ 12.02.04, 20:59
      Gość portalu: ADAM napisał(a):
      > Zaczałem szukac po necie - nie wiem czego. Znalazłem stronę: www.rymuszko.pl
      > której właściciel, dziennikarz, były pracownik Wyborczej pisze właśnie o tej
      > wybiórczości. I przez jego stronę można kupić książkę. Ja ją zamówiłem. I
      > chyba zaczynam traktować Wyborczą trochę podobnie do Naszego Dziennika
      > którego czasem z ciekawości kupowałem.
      > Mam jakiś taki niesmak.

O niesmaku pogadamy jak juz przeczytasz Rymuszke. Obiecujesz? smile))

borsuk
      • gini ReBorsuku 12.02.04, 23:26
        dachs napisał:

> Gość portalu: ADAM napisał(a):
        > > Zaczałem szukac po necie - nie wiem czego. Znalazłem stronę: www.rymuszko.
        > pl
        > > której właściciel, dziennikarz, były pracownik Wyborczej pisze właśnie o t
        > ej
        > > wybiórczości. I przez jego stronę można kupić książkę. Ja ją zamówiłem. I
        > > chyba zaczynam traktować Wyborczą trochę podobnie do Naszego Dziennika
        > > którego czasem z ciekawości kupowałem.
        > > Mam jakiś taki niesmak.
        >
        > O niesmaku pogadamy jak juz przeczytasz Rymuszke. Obiecujesz? smile))
        >
        >
        > borsuk
        A moze tak o faktach zawartych w tej ksiazce, bo one sie powinny liczyc.
    • Gość: ADAM Re: WYBIÓRCZOŚĆ GAZETY WYBORCZEJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.04, 21:58
      Dobra, po przeczytaniu Rymuszki się wypowiem..
      Ale pierwsza strona Wyborczej to przeciez jakies przegięcie, nie? Tylko ja tak
      uważam? Co to za gówniany temat: Syryjski Ślad !! Przecież to jest o niczym.
      Jakies odgrzewane kluchy.
    • tcl Re: WYBIÓRCZOŚĆ GAZETY WYBORCZEJ 12.02.04, 22:10
      Może autorzy GW są patriotami i osoba mało wiarygodna z moralnego punktu
      widzenia nie jest dla nich wystarczająco ważna.
      Zdrajca jest zdrajcą bez względu na to kogo zdradził.
      • Gość: ADAM Re: WYBIÓRCZOŚĆ GAZETY WYBORCZEJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.04, 23:23
        No, historia pokazuje, że było wiele osób mało wiarygodnych z moralnego punktu
        widzenia ale niezwykle ważnych dla wydarzeń XX wieku.
        Więc to chyba nie to.
        • miriamfirst_ Re: WYBIÓRCZOŚĆ GAZETY WYBORCZEJ 12.02.04, 23:32
          Adamie, przecież znasz znaczenie słowa KUNDEL. Masz rezultaty, kiedy mieszaniec
          chce udawac rasowca - tak się kończy. Metaforycznie i... wężykiem, jasiu,
          wezykiemsmile

M.,
          • Gość: EUROMIR POTAKIWACZE AGOROWE IP: *.cm-upc.chello.se 12.02.04, 23:55
            Moi Drodzy,

z duza przyjemnoscia przygladam sie jak na ratunek biednej, zblakanej duszyczki
            Pana Adama - ktory moglby nie daj Bog zabladzic - zbiegaja sie chmara nasze
            potakiwacze agorowe. Co by duszyczke (a takie na wage dzis zlota) na dobra
            droge z powrotem naprowadzic. No i Remuszke przy okazji nieco mimochodem opluc.
            Ot, jakie sprytne te nasze szmondaki...

Euromir
            • wesoly3 Re: POTAKIWACZE AGOROWE 13.02.04, 00:00
              Remuszko faktycznie jest bufon
              Ale niewatpliwie dokumenty w jego ksiazce zawarte
              sa PRAWDZIWE !!!
              • miltonia Re: POTAKIWACZE AGOROWE 13.02.04, 00:09
                Jesli Remuszko byl takim wybitnym dziennikarzem, jak jest dobra jego strona
                internetowa, to nie dziwie sie, ze mu podziekowano.
                • wesoly3 Re: POTAKIWACZE AGOROWE 13.02.04, 00:10
                  oni mogli mu naskoczyc a nie podziekowac
                  bo on byl wspolwlascicielem

odszedl sam

nie uprawiaj propagandy pro-szechterowskiej
                  • miltonia Re: POTAKIWACZE AGOROWE 13.02.04, 00:21
                    Aaa, to wszystko jasne. Odszedl a teraz zaluje, widzac jaka kasa mu przeleciala
                    kolo nosa, wiec w taki chociaz sposob postanowil sie odegrac.
            • pan.scan Euromir (Pan) 13.02.04, 00:18
              juz tak ma, że gdyby niejaki Kur (ten z Trybuny Ludu, o którym w '68 studenci
              mówili Kur wie lepiej) pisał dziś negatywnie o Michniku i Agorze byłby
              najlepszym dziennikarzem III RP. Na szczęście Kur nie pisze, Euromir (Pan) na
              nieszęście - tak.
              • inkhata Re: Euromir (Pan) 13.02.04, 00:21
                na neoszczescie rowniez michnik pisze
                prawie jak kur
                • pan.scan Sztuczny temat wątku. Masz wybór i 13.02.04, 00:24
                  możesz nie czytać. Za Kura tego nie było.
                  • gini Re: Sztuczny temat wątku. Masz wybór i 13.02.04, 00:26
                    pan.scan napisał:

> możesz nie czytać. Za Kura tego nie było.

Ta tylko pisac juz co raz mniej mozna .
                    • pan.scan Co i raz lub coraz. 13.02.04, 00:30
                      Ja kupuję GW w soboty dla rubryki historycznej, na codzień Rzeczpospolitą.
                      Nie narzekam. W redakcji GW nie jestem, więc nie mogę nic powiedzieć o
                      ograniczaniu dziennikarzom pisania - co wynikałoby z Twego postu. Chyba, że
                      masz na myśli FA. Tu z kolei ja nie mam przykrych doświadczeń.
                      • gini Re: Co i raz lub coraz. 13.02.04, 00:37
                        pan.scan napisał:

> Ja kupuję GW w soboty dla rubryki historycznej, na codzień Rzeczpospolitą.
                        > Nie narzekam. W redakcji GW nie jestem, więc nie mogę nic powiedzieć o
                        > ograniczaniu dziennikarzom pisania - co wynikałoby z Twego postu. Chyba, że
                        > masz na myśli FA. Tu z kolei ja nie mam przykrych doświadczeń.

Doprawdy nie masz przykrych doswiadczen?Nikt Ci nic nie wyszacikowal, a to
                        ciekawe.
                        Nie bede sie powtarzac bo wiem, ze czytales watek Miriam, i wiesz co napisalam
                        o prokuraturze scigajacej forumowiczow za to co pisza na forum GW.
                        Prokuratura ich sciga na polecenie notabli, ktorych tu osmielili sie
                        skrytykowac.Przypadek z Zielonej Gory bodajrze i drugi swiezy z Myslowic.
                        A GW nie dosc, ze milczy to jeszcze ujawnia dane.
                        • pan.scan Wybacz, idę spać a przypadki takie jak 13.02.04, 00:41
                          z Zielonej Góry czy Biłgoraja mam głęboko w poważaniu. Pluralizm mediów
                          powoduje to,że jeśli nie masz czegoś w jednym, znajdziesz w drugim. Na pewno w
                          Faktach. Tak więc zostawiam Cię z upiorami z GW. Dobrej nocy, bez koszmarów.
                          • gini Re: Wybacz, idę spać a przypadki takie jak 13.02.04, 00:44
                            Dobranoc, dzis Zielona Gora , jutro Bilgoraj, pojutrze Polska, ale co tam...
                            Moze ktos inny sie jednak zastanowi jak juz wyszukalam.
                            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=10656180
      • Gość: wikul Re: WYBIÓRCZOŚĆ GAZETY WYBORCZEJ IP: *.acn.waw.pl 13.02.04, 00:58
        tcl napisał:

> Może autorzy GW są patriotami i osoba mało wiarygodna z moralnego punktu
        > widzenia nie jest dla nich wystarczająco ważna.
        > Zdrajca jest zdrajcą bez względu na to kogo zdradził.

Cosik dużo tych zdrajców musiało być . Zwaszcza po wojnach i rewolucjach .
        I jak się granice zmieniały . W Posce osobliwie po I wojnie światowej , jak
        odradzała się nowa władza . Ilu zdrajców z obcych armii : rosyjskiej ,
        pruskiej , austryjackiej zakładało Wojsko Polskie . A ilu zdrajców-polityków ,
        byłych posłów do obcych parlamentów zakładało Sejm i Senat , a prawników ,
        sędziów , policjantów , urzędników , kolejarzy ........
        Jesteś pewnie bardzo młody i stąd takie rozumowanie . Na szczęście absolutu nie
        ma na świecie . No , chyba że Pan Bóg , ale nie każdy w niego wierzy .
    • institoris1 Re: WYBIÓRCZOŚĆ GAZETY WYBORCZEJ 13.02.04, 00:35
      to moze byc rekordowy watek i kto wie, czy aquanet nie odda przy nim palmy
      pierszenstwa. Nie od dzisiaj wiadomo, ze najciekawsze dyskusje dotycza tematow,
      ktore nie istnieja. Dzien w dzien jakis nowy temat, moze dwa, moze wiecej?,
      ktory nie pojawil sie na tytuowej stronie GW. Po jakims czasie wszyscy od prawa
      do lewa, od ateisty do klerykala, od dzieciaka do staruszka, czy, za
      przeproszeniem, od kobiety do faceta, znajda jakis nieistniejacy(na okladowce
      GW oczywiscie) temat, ktorego pominiecie wyda sie mu hmmm.. charakterystyczne.
      Moze ktoregos pieknego dnia pan redaktor Adam Michnik umiesci na stronie
      przykladowo trzeciej GW artykul pt. " Dlaczego moj artykul nie jest na stronie
      pierwszej?", a my zgodnym chorem zakrzykniemy: "no wlasnie Adas-
      manipulujesz!!!"
      i.

• snajper55 Re: WYBIÓRCZOŚĆ GAZETY WYBORCZEJ 13.02.04, 01:58
        institoris1 napisał:

> to moze byc rekordowy watek i kto wie, czy aquanet nie odda przy nim palmy
        > pierszenstwa. Nie od dzisiaj wiadomo, ze najciekawsze dyskusje dotycza tematow
        > ktore nie istnieja. Dzien w dzien jakis nowy temat, moze dwa, moze wiecej?,
        > ktory nie pojawil sie na tytuowej stronie GW. Po jakims czasie wszyscy od pra
        > wa do lewa, od ateisty do klerykala, od dzieciaka do staruszka, czy, za
        > przeproszeniem, od kobiety do faceta, znajda jakis nieistniejacy(na okladowce
        > GW oczywiscie) temat, ktorego pominiecie wyda sie mu hmmm.. charakterystyczne.
        > Moze ktoregos pieknego dnia pan redaktor Adam Michnik umiesci na stronie
        > przykladowo trzeciej GW artykul pt. " Dlaczego moj artykul nie jest na stronie
        > pierwszej?", a my zgodnym chorem zakrzykniemy: "no wlasnie Adas-
        > manipulujesz!!!"
        > i.

Albo, nie daj Boże, nic nie napiszą o jakiejś własnie wydanej książczynie. Od
        razu będzie można postawić jakże trafny zarzut - przemilczają. A giniopodobne
        potwory od razu połączą to z pochodzeniem Michnik, z jego bratem a może nawet z
        Wolańską.

Pozdrawiam

Snajper.
        • wesoly3 Re: WYBIÓRCZOŚĆ GAZETY WYBORCZEJ 13.02.04, 02:03
          ale ksiazszyny w ksiegarni antyk
          to kurna nawet w podziemiach zobaczyli
          • institoris1 Re: WYBIÓRCZOŚĆ GAZETY WYBORCZEJ 13.02.04, 02:07
            one maja zdecydowanie wybiorczy wzrok wesolku- glownie dlatego by Twoja teze
            podeprzec- docen to nalezycie...
            pozdrawiam
            i.
        • institoris1 Re: WYBIÓRCZOŚĆ GAZETY WYBORCZEJ 13.02.04, 02:05
          no wlasnie to sugeruje: dla kazdego cos milego...
          pozdrawiam
          i.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka