Gość: Jacek IP: 212.244.191.* 27.04.01, 08:59 Przykro patrzeć na to co się tam dzieje. Bardzo lubię ten kraj.Myślę, że to sprawka specsłużb rosyjskich, chcą odzyskać swoje wpływy.... Jacek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: grogreg Re: UKRAINA IP: *.miasto.szczecin.pl 27.04.01, 11:15 Spoko, spoko. Ukraina to nie Bialorus. Kozacy znaja cena niezaleznosci i ot tak jej nie oddadza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikis Re: UKRAINA IP: *.skierniewice.sdi.tpnet.pl 27.04.01, 14:02 Dreptanie w przedpokoju Brukselskim nazywasz niezależnością? To nieźle ci mózg przemyli. Europa ich nie chce, podobnie jak nas - chce tylko nasze rynki i kasę. Być może uratuje to ich od poniżającej zależności, w której znalazła się Polska (stając się de facto kolonią ekonomiczną, z marionetkowym rządem i skorumpowanymi elitami). Tylko nie oskarżajcie mnie o lewicowość, bo nie jestem i o endeckość, bo też nie jestem. Pół życia mieszkam na Zachodzie i wiem jak ten system działa, liczy się tylko swoja korzyść, a Polacy są w tej dyplomacji nieporadni jak dzieci i jak dzieci są nabijane w butelkę, szczególnie przez Francję. Nie ma co mydlić narodowi oczy - trzeba ludziom powiedzieć, że pomóc sobie możemy tylko sami. Lord Palmerston zwykł mawiać: nie ma wiecznych wrogów i wiecznych sojuszników, wieczny jest tylko interes Anglii. Kto tego nie rozumie nie powinien parać się polityką. Chyba, że jest piątą kolumną, jak UW, wiarą i prawdą służące Brukseli. Ale to już nie politycy a renegaci. Wracając do Ukrainy, co im innego pozostaje, UE nawet nie daje im nadziei na wejście, z Rosją się pokłócą, a pieniędzy na kupienie gazu i nafty po o wiele wyższych zachodnich cenach ich nie stać, więc co, wisieć w próżni politycznej i ekonomicznej..... Co do Kozaków to nie podzielam twojego zachwytu, owszem bohaterzy urządzać pogromy żydów i nachajkami rozganiać demonstracje (także w Polsce, w czasie zaboru rosyjskiego), ale co do walki to już dużo gorzej, skoro komisarze ich bez trudu pokonali. Poczytaj sobie historię tego okresu, Machno, Petlura itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DK Re: UKRAINA IP: 212.199.73.* 27.04.01, 15:28 Ukraina biedzie wolna,chce tego Rosja czy nie chce.Jestemy wolnym ewropejskim panstwom i take pozostamy. A czytac z historiji ukrainskej rady sie Banderu ta Doncova,a nie Machna z Petlurou. Czsec,wszyscym poliakam Gosc ze Lwowa,miasta ukrainskego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patriota Re: UKRAINA IP: *.bartoszyce.sdi.tpnet.pl 27.04.01, 16:12 Ja je z Toboju DK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: UKRAINA IP: *.bartoszyce.sdi.tpnet.pl 27.04.01, 16:13 Mam takie samo zdanie jak Jacek Odpowiedz Link Zgłoś