Dodaj do ulubionych

Jestem spokojny o przebieg kampanii

26.04.10, 20:27
Kluzik Rostkowska u Monisi:
Donald Tusk mówił, że wyginiemy jak dinozaury, ale ja nie chcę o tym dyskutować
Wyśmiewano panią Marię, że miała w reklamówce kanapki dla męża, ale ja nie chcę o tym dyskutować

Uważam, że to jest twórcze rozwinięcie myśli posła Gosiewskiego w stylu:
To jest czterysta pięćdziesiąty ósmy atak na PiS, na który nie odpowiemy atakiem!
Obserwuj wątek
    • marouder.eu Wolalbym, zeby to Rostkowska kandydowala.. 26.04.10, 20:50
      ..jednakze nawet mianowanie jej na szefa sztabu wyborczego uwazam za dobre
      posuniecie.

Jesli tylko Jaroslaw nie naduzyje w trakcie kampanii jezyka, to mimo
      prawdopodobnie przegranej w wyscigu do fotela prezydenckiego, zapewne uzyska
      dobry wynik, co zagwarantuje PiS swietna pozycje startowa w wyborach
      parlamentarnych.
      • haszszachnat Re: Wolalbym, zeby to Rostkowska kandydowala.. 26.04.10, 20:52
        marouder.eu napisał:

> ..jednakze nawet mianowanie jej na szefa sztabu wyborczego uwazam za dobre
        > posuniecie.
        >
        > Jesli tylko Jaroslaw nie naduzyje w trakcie kampanii jezyka, to mimo
        > prawdopodobnie przegranej w wyscigu do fotela prezydenckiego, zapewne uzyska
        > dobry wynik, co zagwarantuje PiS swietna pozycje startowa w wyborach
        > parlamentarnych.

Nad czym z pewnością szczerze bolejesz wink
        • marouder.eu Re: Wolalbym, zeby to Rostkowska kandydowala.. 26.04.10, 20:58
          Nie boleje.
          Mimo wszystko wole PiS jako alternatywe i glowna opozycje od LSD, ktora to
          formacja powoduje u mnie mdloscismile
          • wyluzowana.kaczka Re: Wolalbym, zeby to Rostkowska kandydowala.. 26.04.10, 21:02
            Przeciez sa na tyle podobne,ze weszly we wspolny madialny uklad,a kto wie,moze i
            wejda w inny,jak bog im pozwoli. No, nie poznaje pana, ale taki juz moj los.wink
          • trzecikot Re: Wolalbym, zeby to Rostkowska kandydowala.. 26.04.10, 21:07
            PiS jest obecnie równie opozycyjne wobec SLD, jak jeszcze całkiem niedawno wobec
            Samoobrony...
            • wyluzowana.kaczka Re: Wolalbym, zeby to Rostkowska kandydowala.. 26.04.10, 21:15
              trzecikot napisał:

> PiS jest obecnie równie opozycyjne wobec SLD, jak jeszcze całkiem niedawno wobe
              > c
              > Samoobrony...
              >
              No moze i jest,ale co bedzie jak im zabraknie tych paru procent do podgrzewanego
              chodnika? Myslisz,ze nie zaprosza Napierdalskiego na lampkie winka?wink
            • marouder.eu Re: Wolalbym, zeby to Rostkowska kandydowala.. 26.04.10, 21:34
              Marzy mi sie krach LSD, jak niegdys marzyl mi sie krach Chamoobronysmile
              • trzecikot Re: Wolalbym, zeby to Rostkowska kandydowala.. 26.04.10, 21:37
                Ale nie za taką samą cenę, panie M.!
                Na dzisiaj wystarcza mi sondażowe 3%dla Grzegorza N.
              • haszszachnat Re: Wolalbym, zeby to Rostkowska kandydowala.. 26.04.10, 21:38
                marouder.eu napisał:

> Marzy mi sie krach LSD, jak niegdys marzyl mi sie krach Chamoobronysmile

To rzeczywiście blizej masz do PIS niż by sie wydawało.
                • marouder.eu Re: Wolalbym, zeby to Rostkowska kandydowala.. 26.04.10, 21:43
                  LSD jest partia wladzy, w zasadzie trudno mi sie dopatrzyc u niej jakiegos
                  okreslonego paradygmatu, przypomina w tym PZPR w jej wcieleniu schylkowym. Ot i
                  cale wytlumaczenie mojej niechecismile
                  • haszszachnat Re: Wolalbym, zeby to Rostkowska kandydowala.. 26.04.10, 21:46
                    marouder.eu napisał:

> LSD jest partia wladzy, w zasadzie trudno mi sie dopatrzyc u niej jakiegos
                    > okreslonego paradygmatu, przypomina w tym PZPR w jej wcieleniu schylkowym. Ot i
                    > cale wytlumaczenie mojej niechecismile

Ale to jedyna partia, która ma odwagę skrytykować Kakę. Tego nie da sie przecenic.
                    • marouder.eu Re: Wolalbym, zeby to Rostkowska kandydowala.. 26.04.10, 22:02
                      Ba, ale ja, zywiac niechec do KaKi, od partii politycznej wymagam przede
                      wszystkim credo ekonomicznego i spolecznego, nie zas okrzykowsmile
          • haszszachnat Re: Wolalbym, zeby to Rostkowska kandydowala.. 26.04.10, 21:33
            marouder.eu napisał:

> Nie boleje.
            > Mimo wszystko wole PiS jako alternatywe i glowna opozycje od LSD, ktora to
            > formacja powoduje u mnie mdloscismile

Nawet z diabłem byle nie z PIS i stokroć wole odmłodzone LSD od kółek
            parafialnych z PIS. Nie poznaje kolegisad
            • marouder.eu Re: Wolalbym, zeby to Rostkowska kandydowala.. 26.04.10, 21:46
              LSD jest nie tyle odmlodzone, co odmozdzone. A kolegi post potwierdza zdanie
              obywatela Mazurek Robert z Rzepy, ze czesc wyborcow dzieli wspolobywateli na
              "ludzi" i PiSdziakowsmile
      • wikul Re: Wolalbym, zeby to Rostkowska kandydowala.. 26.04.10, 21:12
        marouder.eu napisał:

> ..jednakze nawet mianowanie jej na szefa sztabu wyborczego uwazam
        za dobre posuniecie.
        > Jesli tylko Jaroslaw nie naduzyje w trakcie kampanii jezyka, to
        mimo
        > prawdopodobnie przegranej w wyscigu do fotela prezydenckiego,
        zapewne uzyska
        > dobry wynik, co zagwarantuje PiS swietna pozycje startowa w
        wyborach parlamentarnych.

Myślę że jej kandydatura byłaby dla PO bardzo niewygodna. Podzielam
        pogląd że to najlepszy wybor na szefa kampanii, ale diabeł tkwi w
        szczegółach. Jeżeli Kaczyńskiego poniosa emocję(a jestem pewien że
        poniosą)to sympatyczna szefowa nic nie pomoże.
        • trzecikot Re: Wolalbym, zeby to Rostkowska kandydowala.. 26.04.10, 21:25
          Nie sądzę. Pani K-R swoim dzisiejszym występem dobitnie udowodniła, że wpisuje
          się w retorykę Jarosława. Najgorsze jest to, że część ciemnego ludu kupi ten
          wygładzony wizerunek zranionego ptaszęcia. Hoffman powiedział dzisiaj, że nie ma
          nic gorszego, niż władza w rękach jednej partii. Otóż było coś gorszego, panie
          pośle - cała władza w rękach dwóch braci, z czego co najmniej jeden miał bardzo
          subtelny kontakt z rzeczywistością.
          On przeżył.
          • haszszachnat Re: Wolalbym, zeby to Rostkowska kandydowala.. 26.04.10, 21:31
            trzecikot napisał:

> Nie sądzę. Pani K-R swoim dzisiejszym występem dobitnie udowodniła, że wpisuje
            > się w retorykę Jarosława. Najgorsze jest to, że część ciemnego ludu kupi ten
            > wygładzony wizerunek zranionego ptaszęcia. Hoffman powiedział dzisiaj, że nie m
            > a
            > nic gorszego, niż władza w rękach jednej partii. Otóż było coś gorszego, panie
            > pośle - cała władza w rękach dwóch braci, z czego co najmniej jeden miał bardzo
            > subtelny kontakt z rzeczywistością.
            > On przeżył.
            >

Konfrontacyjnie, Trzecikocie, ale jakże prawdziwie.
          • wikul Re: Wolalbym, zeby to Rostkowska kandydowala.. 26.04.10, 21:31
            trzecikot napisał:

> Nie sądzę. Pani K-R swoim dzisiejszym występem dobitnie
            udowodniła, że wpisuje
            > się w retorykę Jarosława. Najgorsze jest to, że część ciemnego
            ludu kupi ten
            > wygładzony wizerunek zranionego ptaszęcia. Hoffman powiedział
            dzisiaj, że nie m
            > a
            > nic gorszego, niż władza w rękach jednej partii. Otóż było coś
            gorszego, panie
            > pośle - cała władza w rękach dwóch braci, z czego co najmniej
            jeden miał bardzo
            > subtelny kontakt z rzeczywistością.
            > On przeżył.

Głupie hasło, ale do niektórych przemawia. Nie jest zgodne z prawdą
            bo gdy demokracja jest w miarę ugruntowana to nikt nie jest w stanie
            zawłaszczyć całej władzy. Przekonał sie o tym sam J.Kaczyński, który
            mimo odzyskiwanych kolejnych ministerstw i instytucji, tej władzy
            nie zdołał utrzymać.
            • trzecikot Re: Wolalbym, zeby to Rostkowska kandydowala.. 26.04.10, 21:36
              To nie do końca tak - Kaczyński stracił władzę z powodu zachłanności. Nie
              docenił suwerenności przystawek.
              • wikul Re: Wolalbym, zeby to Rostkowska kandydowala.. 26.04.10, 22:07
                trzecikot napisał:

> To nie do końca tak - Kaczyński stracił władzę z powodu
                zachłanności. Nie docenił suwerenności przystawek.

Jedno nie wyklucza drugiego. Jezeli społeczeństwo jest dojrzałe
                i świadome a struktury państwowe zdrowe, moim zdaniem nie grozi
                zawłaszczenie.
          • jaceq Re: Wolalbym, zeby to Rostkowska kandydowala.. 27.04.10, 00:04
            trzecikot napisał:

> Nie sądzę. Pani K-R swoim dzisiejszym występem dobitnie udowodniła, że wpisuje...

Nie sądzę. Pani K.-R. jest tylko twarzą. Ludzką twarzą PiSu tak jak
            ludzką twarzą realsocjalizmu był np. Rakowski. Przemówienia pisze Jej
            ktoś inny. Może niekoniecznie zaraz sam Dziadek z Wehrmachtu Kurski, ale
            podejrzewam, że Kaczor spin-znachorów nie spuścił won.
      • trzecikot Re: Wolalbym, zeby to Rostkowska kandydowala.. 26.04.10, 22:49
        Zasłyszane w radiu:
        "Kluzik-Rostkowska będzie w tej kampanii substytutem Pierwszej Damy"
        Celne IMHO.
        • marouder.eu Takie sobie, Promilu.. 26.04.10, 23:01
          Im dluzej Jaroslaw nie otwiera dzioba, tym bardziej wypsztykowywuje sie PO z
          jego bonmotami i rzeczowymi argumentamismile
          • trzecikot Re: Takie sobie, Promilu.. 26.04.10, 23:04
            To była opinia jakiegoś eggheada, a nie platformersa. BTW, jak długo Jarosław
            utrzyma dziób w stanie zamkniętym?
            • marouder.eu Re: Takie sobie, Promilu.. 26.04.10, 23:10
              Nie da rady tego policzyc.
              Ja, gdybym byl na jego miejscu zrobilbym kampanie merytoryczna, bez odniesien do
              prezydentury brata, bez nawiazan do tragedii, bo tego dostarcza oponencismile
              Mowilbym o stanie gospodarki, jej potrzebach, zaniechaniach rzadu, niezbednych
              usprawnieniach wnoszonych w formie inicjatyw prezydenckich.
              Wtedy pan Bronek bylby nadzwyczaj bezradny jako byly marszalek palamentusmile
              • dachs Re: Takie sobie, Promilu.. 26.04.10, 23:18
                marouder.eu napisał:

> Ja, gdybym byl na jego miejscu zrobilbym kampanie merytoryczna,
                > bez odniesien do prezydentury brata, bez nawiazan do tragedii, bo > tego
                dostarcza oponencismile
                > Mowilbym o stanie gospodarki, jej potrzebach, zaniechaniach rzadu, >
                niezbednych usprawnieniach wnoszonych w formie inicjatyw
                > prezydenckich.
                > Wtedy pan Bronek bylby nadzwyczaj bezradny jako byly marszalek
                > palamentusmile

I wtedy zostałbys Prezydnetem przy moim, nawet aplauzie. Ale ponieważ Jarosław
                tego nie będzie robił, Komorowski może spać spokojnie.
                Żal mi tylko Kluzik-Rostkowskiej. Założę się, że nie dotrzyma do końca kampanii.
                • marouder.eu Re: Takie sobie, Promilu.. 26.04.10, 23:28
                  Licze na to, ze Rostkowska, ktora jest raczej osoba wierna sobie, o czym mam
                  nadzieje Jaroslaw pamieta, nieco zmityguje go, by bez potrzeby dzioba ie rozwieralsmile
                  • dachs Czas przyszły dokonany 26.04.10, 23:33
                    marouder.eu napisał:

> Licze na to, ze Rostkowska, ktora jest raczej osoba wierna sobie, > o czym mam
                    nadzieje Jaroslaw pamieta, nieco zmityguje go, by bez
                    > potrzeby dzioba ie rozwieralsmile

Czas przyszły niedokonany:
                    będzie mitygować
                    i wyleci
                    smile

--
                    "Gdybyśmy przyjęli założenia czysto moralne,to byśmy nigdy niczego nie mieli"
                    /Jarosław Kaczyński/
                  • wikul Re: Takie sobie, Promilu.. 26.04.10, 23:35
                    marouder.eu napisał:

> Licze na to, ze Rostkowska, ktora jest raczej osoba wierna sobie,
                    o czym mam
                    > nadzieje Jaroslaw pamieta, nieco zmityguje go, by bez potrzeby
                    dzioba ie rozwieralsmile

I tu jest dylemat dla PiS. Kluzik-Rostkowska jest znacznie
                    bardziej "strawna" od innych pisowców ale dla Rydzyków gorsza
                    od "czarownicy".
                  • trzecikot Re: Takie sobie, Promilu.. 26.04.10, 23:35
                    Chyba się mocno różnimy "w temacie".
                    Szukasz powodów, dla których mógłbyś z czystym sumieniem zagłosować 'za'. Ja
                    nieodmiennie od dwudziestu lat po raz kolejny zagłosuję 'przeciw'. Głosowałem
                    przeciw Pawlakowej Partii Szybkich Limuzyn, choć on sam kazał się wozić
                    polonezami, głosowałem przeciw klice kanclerza Millera, głosowałem przeciw
                    karykaturze Solidarności, czyli Krzaklewskiemu, a teraz zagłosuję przeciw
                    fałszywemu bożkowi patriotyzmu.
                    Jak mawia moja kumpela - kto kocha Polskę, ten płaci podatki.
                    • marouder.eu Re: Takie sobie, Promilu.. 26.04.10, 23:43
                      Owszem, po 20 latach podbnych do twoich intencji przy urnie, nalezy mi sie jak
                      psu kosc mozliwosc zaglosowania pozytywnego.
                      Niestety, nie widze kandydata!
                      • trzecikot Re: Takie sobie, Promilu.. 26.04.10, 23:49
                        To się nazywa "jak psu micha" - obawiam się, że lata emigracji beznamiętnie
                        wypłukują z ciebie polskie idiomy wink
                        Pocieszające jest to, że nie widzisz kandydata pozytywnego, ale zarazem smuci
                        mnie fakt, że w wyborze negatywnym stajesz w szeregu słuchaczy wiadomej rozgłośni...
                        • marouder.eu Re: Takie sobie, Promilu.. 27.04.10, 00:00
                          Bzdury!
                          Bo zbrzydzila mnie kampania przeciwko Jarkowi w dniach zaloby, bo brzydzi mnie
                          zarowno rozpoznawalny obecnie "target" jak i srodki, jakie stosuje m.in GW,
                          sluzace do jego pozyskania?
                          Toz ty nie masz 20 lat,Promilu i prawdopodobnie sam podobnie do mnie to wszystko
                          oceniaszsmile
                          • trzecikot Re: Takie sobie, Promilu.. 27.04.10, 00:12
                            Obawiam się, Maruderze (sorka za poufałość), że oceniam to jeszcze gorzej, niż
                            chciałbyś, żebym oceniał. Nasza klasa polityczna to jest jakby ktoś pukał od
                            spodu w dno Augustiańskiej kloaki. Powtórzę tezę wyciamkaną gdzie indziej -
                            musimy wymrzeć. Wymrzeć wszyscy, którzy świadomie zaznali uroków peerelu. Młodzi
                            dadzą radę - spotykam ich co dnia - prężni, doskonale wykształceni, bez
                            kompleksów, z angielszczyzną nie do pojęcia choćby dla takich Italiańców czy
                            Hiszpanów, wyzuci z sentymentów przedmurza chrześcijaństwa i mesjasza narodów,
                            niesamowicie mobilni zarówno fizycznie, jak i mentalnie. Do nich należy ten świat.
                            Będzie dobrze, a my wędka pod pachę i na ryby. Albo na rybcie wink
                            • marouder.eu Re: Takie sobie, Promilu.. 27.04.10, 00:34
                              Ja tez ich spotykamsmile Slabi merytorycznie, a pewni siebie. W sytuacji wykazania
                              im bledu nie potrafiacy sie zachowacsmile
                              Ty wszystko bierzesz przez pryzmat NASZYCH kompleksow, slabej angielszczyzny,
                              kijowych dzinsow, zarobkowania po lasach skandynawii w poszukiwaniu jagod.
                              Generalnie (choc moze z lekka falszywie): wsplczesna mlodziez charakteryzuje sie
                              tym, ze refleksyjna, krytyczna warstwa inteligencji jest jej obca.
                              • trzecikot Re: Takie sobie, Promilu.. 27.04.10, 00:59
                                Nie zbierałem jagód! Ocieplałem drewniane domki na fiordach i to był mój wkład w
                                ogólnoświatowe ocieplenie stosunków , a potem się okazało, że w efekt
                                cieplarniany również!
                                • marouder.eu Re: Takie sobie, Promilu.. 27.04.10, 01:03
                                  A ja zbieralem jagody, pomywalem, udawalem, ze sie znam na remontach
                                  mieszkan..potem zreszta sila rzeczy troche sie poznalemsmile
                    • wikul Re: Takie sobie, Promilu.. 26.04.10, 23:51
                      trzecikot napisał:

> Chyba się mocno różnimy "w temacie".
                      > Szukasz powodów, dla których mógłbyś z czystym sumieniem
                      zagłosować 'za'. Ja
                      > nieodmiennie od dwudziestu lat po raz kolejny
                      zagłosuję 'przeciw'. Głosowałem
                      > przeciw Pawlakowej Partii Szybkich Limuzyn, choć on sam kazał się
                      wozić
                      > polonezami, głosowałem przeciw klice kanclerza Millera, głosowałem
                      przeciw
                      > karykaturze Solidarności, czyli Krzaklewskiemu, a teraz zagłosuję
                      przeciw fałszywemu bożkowi patriotyzmu.
                      > Jak mawia moja kumpela - kto kocha Polskę, ten płaci podatki.

Na jedno wychodzi, zagłosujemy chyba tak samo.
              • trzecikot Re: Takie sobie, Promilu.. 26.04.10, 23:21
                Wszystko można zarzucić Jarosławowi Katyńskiemu, ale nie to, że jest merytoryczny...
                Po dwóch monotonnych akapitach z danymi statystycznymi bezwiednie wyleje z
                siebie womitację: UKŁAD, wrogie siły, szarą sieć, zmowę elit, aktualną
                lokalizację ZOMO itd. I tego należy się trzymać, bo w tym nadzieja, że mierny,
                bezbarwny Bronek ze swoimi drzwiami od stodoły wypadnie medialnie różowo, różowo
                niczym Doda na tle Apokalipsy wg św. Singla z Kotem.
                Dla jasności - uważam, że Bronek to zła kandydatura. Jego jedyne zalety to
                wzrost, tusza i jowialność. Na szczęście wobec obecnej konstytucji to wystarczy.
                • wikul Re: Takie sobie, Promilu.. 26.04.10, 23:32
                  trzecikot napisał:

> Dla jasności - uważam, że Bronek to zła kandydatura. Jego jedyne
                  zalety to
                  > wzrost, tusza i jowialność. Na szczęście wobec obecnej konstytucji
                  to wystarczy.

Mogła być lepsza ale na bezrybiu ... Osobiscie widzę kilka zalet ale
                  razi mnie kaznodziejstwo i sztuczny patos. Może sie wyrobi i porzuci
                  grafomańskie popisy. Wystarczy Rymkiewicz.
                  Żeby było jasne, Kaczyńskiego uważam za znacznie gorszego kandydata,
                  nawet bez uwzgledniania jego chorych wizji.
                • marouder.eu Re: Takie sobie, Promilu.. 26.04.10, 23:35
                  Uwazam, ze nie masz JUZ racjismile
                  Obserwowalem go po krakowskim zjezdzie, gdy mial wyklad na Golebiej. Bylem tam
                  zreszta z moim mlodszym synem..jak sadze, bylismy jedymi antykaczystami w sali
                  amfiteatralnej instytutu Historii UJ, bo tylko na nas psykanosmile

Otoz w pewnym momencie do Jaroslawa podbiegl tworca pojecia "ukladu", ze nie
                  wspomne nazwiska tego tzw. socjologa i czynil mu wyrzuty, ze nie wspomnial
                  jeszcze o okreslonych akapitach obrazujacych niecnosc.
                  Jaroslaw interwencje olal.
                  • wyluzowana.kaczka Re: Takie sobie, Promilu.. 26.04.10, 23:43
                    Troche mi to twoje opowiadanie Marouder przypomina dowcip o golacym sie Leninie
                    i malym chlopczyku,ktory mu zadaje glupie pytania. Puenta dowcipu jest zdanie: I
                    Lenin mu nic nie zrobil! A u ciebie: I Jaroslaw interwencje olal.wink))
                    • trzecikot Re: Takie sobie, Promilu.. 26.04.10, 23:52
                      Nie o Leninie, tylko o Stalinie. Nie o golącym się, tylko o stojącym na
                      trybunie. Nie o chłopczyku, tylko o dziewczynce. Reszta się zgadza wink
                      • wyluzowana.kaczka Re: Takie sobie, Promilu.. 27.04.10, 00:05
                        Nienie,promilu. O chlopczyku, w Poroninie i o brzytwie.wink Na zalaczonym obrazku
                        widac,ze dzieli nas conajmniej generacja (jesli nie degeneracja).wink
                        • trzecikot Re: Takie sobie, Promilu.. 27.04.10, 00:14
                          Ożesz. Biorąc pod uwagę mój wiek i ewentualną różnicę generacji, to ty jesteś
                          takie warzywo na wózku z zupełnie nowym zimowym bieżnikiem i dwustrefową klimą wink
                          • wyluzowana.kaczka Re: Takie sobie, Promilu.. 27.04.10, 00:16
                            Dokladnie. Jeszcze troche i zatrudnie pierdle do przewijania mi pieluch.wink
                            • trzecikot Re: Takie sobie, Promilu.. 27.04.10, 00:23
                              To ryzykowne. Jeszcze ci wmówi, że nie masz ptaka, tylko przerośnietą łechtaczkę...
                              • wyluzowana.kaczka Re: Takie sobie, Promilu.. 27.04.10, 00:25
                                Nie ma znaczenia. Najwazniejsze,zeby wykonywal zadanie. On duzo mowi - i co z
                                tego wynika? Nic zupelnie.wink
                    • wikul Re: Takie sobie, Promilu.. 26.04.10, 23:53
                      wyluzowana.kaczka napisała:

> Troche mi to twoje opowiadanie Marouder przypomina dowcip o
                      golacym sie Leninie
                      > i malym chlopczyku,ktory mu zadaje glupie pytania. Puenta dowcipu
                      jest zdanie:
                      > I
                      > Lenin mu nic nie zrobil! A u ciebie: I Jaroslaw interwencje
                      olal.wink))

Ludzkie chłopisko.
                    • marouder.eu Re: Takie sobie, Promilu.. 26.04.10, 23:54
                      Olal, bo zapewne zrodlo jakim byla idea"Ukladu", wyczerpywalo siesmile
              • jaceq Re: Takie sobie, Promilu.. 27.04.10, 00:16
                marouder.eu napisał:

> Ja, gdybym byl na jego miejscu zrobilbym kampanie merytoryczna, bez odniesien do
                > prezydentury brata, bez nawiazan do tragedii, bo tego dostarcza oponencismile
                (...)
                > Wtedy pan Bronek bylby nadzwyczaj bezradny jako byly marszalek palamentusmile

A ja bym się wycofał. Powiedziałbym, czego można się spodziewać po normalnym
                człowieku z krwi i kości, a nie politycznym cyborgu: że nie mogę się otrząsnąć
                po śmierci ukochanego brata i bratowej i tylu przyjaciół, że mam jeszcze matkę,
                że na politycznej emeryturze będę sobie niańczył wnuki brata (żeby Dubieniecki
                nie przerobił ich na komuchy) i hodował bezpańskie koty. Pokazałbym, że mam
                ludzką twarz.

A potem bym wypłynął w kampanii parlamentarnej. Podnosząc podupadły i
                sponiewierany PiS z 3% na 55% - to się łatwiej robi, niż utrzymywanie 29% i
                życie nadzieją, że może wróg będzie miał 28%.

Bronek mógłby mi potem skoczyć na kant. Jego wetami przypalałbym sobie cygara.
                • trzecikot Re: Takie sobie, Promilu.. 27.04.10, 00:22
                  Nie zgadzam się - te seanse nienawiści są sztuczne i nie podsycane zgasną niczym
                  Lepperowska próba powrotu do blokad. W PiS nie ma miejsca na Sulejówek z powodu
                  niemania Piłsudskiego. A nawet kasztanki.
                  PS. Chętnie dofinansuję ew. Fundację Jarosława Na Rzecz Kotów. Koty to dranie,
                  ale podzielam z Jarosławem tę akurat pasję.
          • jaceq Re: Takie sobie, Promilu.. 27.04.10, 00:08
            marouder.eu napisał:

> Im dluzej Jaroslaw nie otwiera dzioba

Ależ otwiera. Był na kilku pogrzebach, gdzie był łaskaw się wyrazić. Ponadto
            otworzył szerzej w spiczu pt. "jesteśmy im to winni". Wygląda mi na to, że to
            Platfuserii chwilowo mowę odjęło, nie Jarosławowi. I nie mówię o Palikocie.

Zwróciłeś może uwagę na dobór pogrzebów nawiedzanych przez Jarosława? Wszędzie
            być nie mógł, ale gdzie był, a gdzie nie był - uważam za znamienne.
            • marouder.eu Re: Takie sobie, Promilu.. 27.04.10, 00:25
              Jaroslaw jest nad wyraz powsciagliwy..i nie wstydze sie powiedziec, ze mu
              kibicuje, by wytrwal w lakonicznoscismile
              Rzad, na ktory glosowalem jesienia 2007 roku nie spelnil zadnych moich
              oczekiwan. Paradoksalnie, np. sp. Skrzypek, z ktorego wysmiewalem sie, okazal
              sie czlowiekiem nieodpornym na wiedze, potrafiacym sluchac i wyciagac wnioski.
              • trzecikot Re: Takie sobie, Promilu.. 27.04.10, 00:37
                Twój wybór. Poczytuję sobie za zaszczyt, że się z Tobą permanentnie nie zgadzam
                w tej kwestii - ba! posunę się do twierdzenia, że Twoje podejście jest naiwne, a
                przez to podwójnie szkodliwe.
                Teraz mały O/T - od czasu, kiedy przestałem się bezsensownie pieklić i z zimną
                krwią wygaszam kolejne pacynki hasza (nawet do rymu) to forum stało się jakieś
                takie ucywilizowane. Myślę, że równie duży wpływ na ten njuluk ma nieobecność
                bojówek obrzezanych/nieobrzezanych mentalnie.
                • marouder.eu Re: Takie sobie, Promilu.. 27.04.10, 00:54
                  Ba, ja tu poruszylem kilka kwestii. Z ktora zgadzasz, ktorej oponujesz?
                  Haszysty nie wygasze, bo nie gasze nikogo, ale tak mu zycie obrzydze, jesli, ze
                  komitet zakladowy wspomni z usmiechem i lezka, jesli sie w kampanii wyborczej
                  nie zdola od spamerstwa powstrzymac.
                  Aquanet idzie ku dobremui coraz wiecej osob, dawnych userow i czytaczy tu wstapi.
              • jaceq Re: Takie sobie, Promilu.. 27.04.10, 00:53
                marouder.eu napisał:

> Rzad, na ktory glosowalem jesienia 2007 roku nie spelnil zadnych moich

Mojego jednego nie spełnił z pewnością: wysłania na śmietnik półtoraprocentowej
                opozycji tego całego PiSu. Z PiSem trzeba po Pisowsku, ceterum censeo i
                wspomnisz jeszcze moje słowa.
            • wikul Re: Takie sobie, Promilu.. 27.04.10, 00:33
              jaceq napisał:

> Zwróciłeś może uwagę na dobór pogrzebów nawiedzanych przez
              Jarosława? Wszędzie
              > być nie mógł, ale gdzie był, a gdzie nie był - uważam za znamienne.

Też zauważyłem. Mam nawet hipotezę że nie był na pogrzebach wysokich
              urzędników Kancelarii bo w głebi duszy wini ich za śmierć brata.
              Oczywiscie nigdy do tego sie nie przyzna, bo musiał by obwinić
              również brata.
              • jaceq Re: Takie sobie, Promilu.. 27.04.10, 00:48
                wikul napisał:

> nie był na pogrzebach wysokich
                > urzędników Kancelarii bo w głebi duszy wini ich za śmierć brata.

Coś podobnego miałem na myśli. Może rzeczywiście zginęła elita, a zostali
                Karscy, Suscy i Jurgiele? Niech sobie Marouder na nich głosuje.
                • wikul Re: Takie sobie, Promilu.. 27.04.10, 01:10
                  jaceq napisał:

> Coś podobnego miałem na myśli. Może rzeczywiście zginęła elita, a
                  zostali
                  > Karscy, Suscy i Jurgiele? Niech sobie Marouder na nich głosuje.

I Brudziński, który ma podobno być następcą wodza.
                  • marouder.eu Marouder nie bedzie glosowal na PiS 27.04.10, 01:15
                    ..w wyborach parlamentarnych. Zwraca tylko uwage, ze opozycja wyrazistrza,
                    patrzaca swoich celow, nie rozmywajaca do konca sceny politycznej jest PiS.
                    Jego, Maroudera zdaniem rzecz jasnasmile
                    • jaceq Re: Marouder nie bedzie glosowal na PiS 02.05.10, 23:19
                      marouder.eu napisał:

> ..w wyborach parlamentarnych. Zwraca tylko uwage, ze opozycja wyrazistrza,
                      > patrzaca swoich celow, nie rozmywajaca do konca sceny politycznej jest PiS.

Wybacz, że zawieruszyła mi się Twoja odpowiedź. Odpowiem krótko tak: opozycja:
                      PiS, Eseldupa i plankton jest jeszcze bardziej miałka (choć wydaje się to
                      niemożliwe) od Siły Przewodniej.
    • jaceq Re: Jestem spokojny o przebieg kampanii 27.04.10, 00:20
      trzecikot napisał:

> Jestem spokojny o przebieg kampanii

Ja też. Głupijasiu Pospieszalski już wyborczo otworzył jadaczkę:

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,7817499,_Solidarni_2010___Przeciw_Rosjanom__Platformie_i__GW_.html

I to - podobno (nie raczyłem obejrzeć) - nie mówiąc ani słowa.

Brawo, Jasiu, oby tak dalej.
      • wikul Re: Jestem spokojny o przebieg kampanii 27.04.10, 22:28
        Ja też. I tak wygra Gabriel Janowski w podskokach
        (zasłyszane).
    • wikul Re: Jestem spokojny o przebieg kampanii 02.05.10, 19:35
      Odkąd za kampanię PiS-u zabrali sie "fachowcy" z Aquanetu
      Oto i oni !

http://przedszkole.wrotamalopolski.pl/pierwsza_edycja/pliki/rycerze.j
pg

PisMack landknecht
      Jestem pacynką. Realnie nie istnieję.

landknecht.salon24.pl/