landknecht 06.05.10, 15:16 1 650 tys PO ma więcej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nielubiszprawdy __<50%_gdzie tam! Nie sPOjrzą faktami sie brzydzą! 06.05.10, 15:33 Nowak tak sie peszył, ze niewyraźnie wypowiedział liczbę ...ktoś słyszał i zrozumiał.....dlczego oni tak niewyraźnie mówią? Odpowiedz Link Zgłoś
nielubiszprawdy aha mam przylepione Ctrl-V spuszczę na Aquę 06.05.10, 15:35 wiadomosci.wp.pl/kat,91682,title,Dlaczego-Komorowski-nie-chce-debaty-Jest-jak-plywak-ktory-nie-wie-dokad- plynac,wid,12239631,wiadomosc_video.html Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: Liczba dnia 06.05.10, 15:37 Bedzie wiecej. Juz sie o to postaraja. Odpowiedz Link Zgłoś
off_nick Re: PO zebrało 06.05.10, 15:54 landknecht napisał: Pod kościołami nie zbierali i dlatego mają mniej. No i listonosze oraz kominiarze nie włączyli się do akcji Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: PO zebrało 06.05.10, 15:57 off_nick napisała: > landknecht napisał: > > > Pod kościołami nie zbierali i dlatego mają mniej. > No i listonosze oraz kominiarze nie włączyli się do akcji Cały swój elektorat zmobilizowali. S. Odpowiedz Link Zgłoś
janusz2_ Re: PO zebrało 06.05.10, 16:41 snajper55 napisał: > Cały swój elektorat zmobilizowali. Sądzisz, że PO ma tylko 769 tys. zwolenników? Ja sądzę, że jednak trochę więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: PO zebrało 06.05.10, 16:53 janusz2_ napisał: > snajper55 napisał: > > > Cały swój elektorat zmobilizowali. > > Sądzisz, że PO ma tylko 769 tys. zwolenników? > Ja sądzę, że jednak trochę więcej. Też tak sądzę. Pisałem o PiS. To PiS walczyło o podpisy jak o zbawienie. W kościołach czy dając prezenty za podpis. Nawet nie miałem okazji podpisać się na listach PO a o akolitów Prezesa potykałem się na każdym kroku. S. Odpowiedz Link Zgłoś
janusz2_ Re: PO zebrało 06.05.10, 17:18 snajper55 napisał: > Też tak sądzę. Pisałem o PiS. To PiS walczyło o podpisy jak o zbawienie. W > kościołach czy dając prezenty za podpis. Nawet nie miałem okazji podpisać się n > a > listach PO a o akolitów Prezesa potykałem się na każdym kroku. Podoba mi się twój bardzo prosty, niezmącony żadną głębszą myślą, sposób postrzegania otaczającego cię świata. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: PO zebrało 06.05.10, 17:24 janusz2_ napisał: > Podoba mi się twój bardzo prosty, niezmącony żadną głębszą myślą, sposób postrz > egania otaczającego cię świata. A mnie martwi Twój brak rozumienia słowa pisanego. Ale cóż, kampania wyborcza minie i może wrócisz do formy. Trzymam za Cieie kciuki. S. Odpowiedz Link Zgłoś
janusz2_ Re: PO zebrało 06.05.10, 17:27 snajper55 napisał: > Trzymam za Cieie kciuki. Przyznam, że ja za ciebie nie trzymam kciuków, bo od jakiegoś czasu nie wierzę w możliwosć jakiejkolwiek poprawy twojego stanu. Ale zawsze możesz liczyć na moje wsparcie np. w wyjaśnieniu tak trudnych dla ciebie terminów jak cyfra i liczba. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: PO zebrało 06.05.10, 21:22 Bardzo Ci dziękuję. Jeśli będę miał jakieś wątpliwości na pewno poproszę Cię o pomoc, mój ty autorytecie. S. Odpowiedz Link Zgłoś
janusz2_ Re: PO zebrało 06.05.10, 21:37 snajper55 napisał: > Bardzo Ci dziękuję. Jeśli będę miał jakieś wątpliwości na pewno poproszę Cię o > pomoc, mój ty autorytecie. Bardzo proszę, forumowy głupku. Przy okazji - czy zrozumiałeś już różnicę między cyfrą a liczbą, czy wciąż cię to przerasta? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: PO zebrało 06.05.10, 22:32 janusz2_ napisał: > Bardzo proszę, forumowy głupku. To ciekawe, jak dużo chamów jest wśród zwolenników PiS. Cz to cechy Jarosława ich przyciągają ? S. Odpowiedz Link Zgłoś
janusz2_ Re: PO zebrało 06.05.10, 23:07 snajper55 napisał: > To ciekawe, jak dużo chamów jest wśród zwolenników PiS. Snajper kiedyś ubolewał nad swoim lenistwem: "Bo ja się z reguły nie pienię i chamstwem nie tryskam. To pewnie z lenistwa." forum.gazeta.pl/forum/w,13,87526859,87573216,Re_a_czemu_Snajper_sie_tak_nie_pienisz_na_posty.html ale nie przeszkadzało mu to obrażać Olega: "A mnie jest wszystko jedno czy jesteś pedofilem czy komunistą." forum.gazeta.pl/forum/w,13,101073480,101126513,Re_Snajper.html czy też po swojemu nabijać się z Prezydenta: "Najzabawniejszy jest żywy Prezio. Daje tyle powodów do śmiechu co najlepszy pajac. forum.gazeta.pl/forum/w,13,87604258,87612625,Re_A_jaa_by_prezio_na_ziemie_sie_rzucil_i_.html Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: PO zebrało 07.05.10, 01:05 > snajper55 napisał: > > > To ciekawe, jak dużo chamów jest wśród zwolenników PiS. Chyba przestaniesz być moim autorytetem. Na kolejne pytanie nie potrafisz odpowiedzieć. Bo nie podejrzewam, że nie chcesz. S. -- "Stanęła tutaj do walki w zwartym ordynku łże-elita III Rzeczypospolitej." (przemówienie sejmowe Jarosława Łagodnego, 17.02.2006) Odpowiedz Link Zgłoś
janusz2_ Re: PO zebrało 07.05.10, 07:43 snajper55 napisał: > Chyba przestaniesz być moim autorytetem. Za to ty nie przestaniesz być moim ulubionym forumowym głupkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: PO zebrało 07.05.10, 13:48 janusz2_ napisał: > Za to ty nie przestaniesz być moim ulubionym forumowym głupkiem. OK. Nie będziesz czuć się samotnie. S. Odpowiedz Link Zgłoś
janusz2_ Re: PO zebrało 08.05.10, 01:37 snajper55 napisał: > OK. Nie będziesz czuć się samotnie. Pozdrawiam cie, mój ulubiony forumowy głupku. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: PO zebrało 09.05.10, 00:13 janusz2_ napisał: > snajper55 napisał: > > > OK. Nie będziesz czuć się samotnie. > > Pozdrawiam cie, mój ulubiony forumowy głupku. Spadaj. Twoje chamstwo w większej dawce jest jednak nudne jak flaki z olejem. EOT. S. Odpowiedz Link Zgłoś
janusz2_ Re: PO zebrało 09.05.10, 00:28 snajper55 napisał: > Spadaj. Twoje chamstwo w większej dawce jest jednak nudne jak flaki z olejem. Pozdrawiam cie serdecznie, mój ulubiony forumowy głupku. Życzę ci sukcesów w pokonywaniu takich twoich ograniczeń, jak np. rozumienie pojęć liczba i cyfra. Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: PO zebrało 06.05.10, 15:59 Wiesz, tak naprawde to nic nie znaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
landknecht Re: PO zebrało 06.05.10, 16:05 manny-jestem napisał: > Wiesz, tak naprawde to nic nie znaczy. Prawie nic. To nie wybory, tylko wskaźnik mocy (sztab, organizacja, zaangażowanie, odzew elektoratu) na dziś. Ale i to cieszy. Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem off topic 06.05.10, 16:06 Chcialem wejsc na link w Twojej sygnaturce, ale mam zablokowany. Co to jest? Odpowiedz Link Zgłoś
landknecht Re: off topic 06.05.10, 16:17 manny-jestem napisał: > Chcialem wejsc na link w Twojej sygnaturce, ale mam zablokowany. Co to jest? Jeżeli chodzi o jedną z moich sygnaturek " Szeremietiew o Komorowskim" (cytat niedokładny) to jest to wywiad Szeremietiewa ze Skowrońskim w nieznanym mi niszowym radiu (wideo dostępne na wp.pl) w którym panowie rozmawiają o "współpracy" ministra z wiceministrem ON przy przetargach na uzbrojenie. Szeremietiew opisuje to na prawica.net Teza Szeremietiewa: Komorowski nasłał na mnie WSI. Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: off topic 06.05.10, 16:23 Dzieki. O to mi chodzilo. Masz moze link do tego artykulu na prawica.net? Odpowiedz Link Zgłoś
landknecht Re: off topic 06.05.10, 16:29 manny-jestem napisał: > Dzieki. O to mi chodzilo. Masz moze link do tego artykulu na prawica.net? Masz tu wywiad, ale drukowany. Nieuczciwość - wywiad z R. Szeremietiewem Odpowiedz Link Zgłoś
luzerski Re: off topic 06.05.10, 16:27 landknecht napisał: > Teza Szeremietiewa: Komorowski nasłał na mnie WSI. No, super nius. Powinni jeszcze zapytać Bendera, co sądzi o Bronku K.. Aha - i Macierewicza. Koniecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: off topic 06.05.10, 16:29 Antka zostaw w spokoju. A Szeremtiewowi ktos rzeczywiscie zrobil kolo ... Odpowiedz Link Zgłoś
luzerski Re: off topic 06.05.10, 17:44 manny-jestem napisał: > Antka zostaw w spokoju. Ależ zostawiam, zostawiam... Niech mu tam polityczna ziemia lekką będzie... Odpowiedz Link Zgłoś
landknecht Re: off topic 06.05.10, 16:34 luzerski napisał: > No, super nius. Jak najbardziej! Ta i podobne sprawy z WSI w tle to miękkie podbrzusze kandydata. Odpowiedz Link Zgłoś
luzerski Re: off topic 06.05.10, 17:33 landknecht napisał: > Jak najbardziej! Ta i podobne sprawy z WSI w tle to miękkie podbrzusze > kandydata. Wiem, wiem. Podobnie jak dziadek-ochotnik w Wehrmachcie u Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
landknecht Re: off topic 06.05.10, 17:52 luzerski napisał: > Wiem, wiem. Podobnie jak dziadek-ochotnik w Wehrmachcie u Tuska. To nie był Wehrmacht tylko SD Takie ploty chodzą po necie. Czego to ludzie nie wymyślą. Ale historyk Tusk podobno nie wiedział, że dziadek służył w Wehrmachcie. I to jest problem: kłamstwo kandydata, a nie wyciąganie haków przez konkurencję. Problemem nie jest stawianie Bronkowi pytań m.in. o związki z WSI. To w demokracji zwykła sprawa. A kłamstwo winno kandydata dyskwalifikować. To samo dotyczy oczywiście każdego innego kandydata. Odpowiedz Link Zgłoś
luzerski Re: off topic 06.05.10, 17:58 landknecht napisał: > A kłamstwo winno kandydata dyskwalifikować. To samo dotyczy > oczywiście każdego innego kandydata. Skoro tak, to Jarosław Kaczyński nigdy już nie powinien startować w żadnych wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
landknecht Re: off topic 06.05.10, 18:39 A na które pytanie Jarosław odpowiedział niezgodnie z prawdą? Odpowiedz Link Zgłoś
wyluzowana.kaczka Re: off topic 06.05.10, 18:41 landknecht napisał: > A na które pytanie Jarosław odpowiedział niezgodnie z prawdą? > Ty olus wierzysz,ze po zjedzeniu esbeckiego pączka Jaro nie podpisal lojalki? Odpowiedz Link Zgłoś
luzerski Re: off topic 06.05.10, 19:30 Kilka kłamstewek Jarosława K. "Nie poprzemy nikogo z wyrokiem sądu lub przeciwko komu toczą się sprawy sądowe. To jest sprzeczne z ideałami PiS. Najwyższe funkcje w państwie muszą sprawować ludzie czyści jak łza". "Mamy dwa wyraźne zakazy, które dziś obowiązują w samorządach, a będą też obowiązywać w nowym parlamencie – SLD i Samoobrona. A dziś powinno się powiedzieć odwrotnie – Samoobrona i SLD." "Jeśli Lech Kaczyński zostanie prezydentem, ja nie będę premierem." No i jeszcze tylez cyniczna co kłamliwa deklaracja "Dla mnie, raz dane słowo, jest święte..." Odpowiedz Link Zgłoś
landknecht Re: off topic 06.05.10, 20:18 Wypowiedź odnosząca się do przyszłości nigdy nie jest kłamstwem. Jest obietnicą. Wstydź się pan, panie luzerski! Nie chce mi się bo oglądam mecz Skra-JW by poszukać obietnice Tuska, ale wielu pamięta. Ot choćby o drogach, benzynie. Odpowiedz Link Zgłoś
wyluzowana.kaczka Re: PO zebrało 06.05.10, 16:11 PO sie nie wloczy po kosciolach i innych trupiarniach. Polowa z tych podpisow to i tak martwe dusze (znajac predyspozycje zwolennikow tej szajspartii). Odpowiedz Link Zgłoś
landknecht Zebrałem prawie tysiąc podpisów, nie robiąc nic 06.05.10, 15:57 Cytat Powtarzam, nie ma żadnej obawy. Jarosław Kaczyński musi przegrać. Tak łatwo jak teraz dla Bronisława Komorowskiego nie zbierało się mi podpisów w żadnej kampanii od 1989 roku. Zebrałem prawie tysiąc podpisów, nie robiąc praktycznie nic. Ludzie po prostu przychodzili i pytali, gdzie jesteście, gdzie można się podpisać, ratujcie nas, byle on nie wygrał. To ruch obywatelski, który zmiecie Jarosława Kaczyńskiego. On nie ma najmniejszych szans, nic mu nie pomoże Stefan Niesiołowski Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 znaczy sie wybory zostana sfalszowane 06.05.10, 15:58 landknecht napisał: > PO ma więcej? Inne liczby beda niewazne. Ba beda cyframi. No i po co ta kampania? Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Tuska stać na wszystko dopisze1 z przodu do769 tys 06.05.10, 16:01 nawet nie ma 46%?>>>>>>>>>>_______Uuuuuuuuuuu! Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: znaczy sie wybory zostana sfalszowane 06.05.10, 16:25 rycho7 napisał: > Inne liczby beda niewazne. Ba beda cyframi. Tylko skończona liczba liczb jest cyframi. Dokładnie jest dziesięć takich liczb. S. Odpowiedz Link Zgłoś
janusz2_ Re: znaczy sie wybory zostana sfalszowane 06.05.10, 16:47 snajper55 napisał: > Tylko skończona liczba liczb jest cyframi. Dokładnie jest dziesięć > takich liczb Cyfry są to znaki graficzne służące do zapisywania liczb. Wiem, że to dla ciebie za trudne, ale widać twoje starania. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: znaczy sie wybory zostana sfalszowane 06.05.10, 16:54 janusz2_ napisał: > Cyfry są to znaki graficzne służące do zapisywania liczb. > Wiem, że to dla ciebie za trudne, ale widać twoje starania. Dużo znasz liczb, które są cyframi ? Ja rozumiem bielmo na oczach w sprawie wyborów, ale pisząc na inne tematy mógłbyś trochę ochłonąć. S. Odpowiedz Link Zgłoś
janusz2_ Re: znaczy sie wybory zostana sfalszowane 06.05.10, 17:02 snajper55 napisał: > Dużo znasz liczb, które są cyframi ? Tak jak pisałem - starasz się, ale jednak to ciebie przerasta. Nie rozumiesz, że liczba (np.jeden) i znak graficzny oznaczający jedynkę (czyli cyfra 1) to nie jest to samo. Ale chcę ci pomóc, jak każdej istocie słabszej, dlatego proponuję takie zadanie: dodaj sobie cyfrę 9 do cyfry 7 i daj znać tu na forum co otrzymałeś w wyniku. Życzę ci powodzenia w przełamywaniu własnych ograniczeń. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: znaczy sie wybory zostana sfalszowane 06.05.10, 17:16 Widzę, że pytanie Dużo znasz liczb, które są cyframi ? jest naprawdę dla Ciebie zbyt trudne. Janusz, nie poddawaj się, spróbuj na nie odpowiedzieć. To nie jest podchwytliwe pytanie. Zresztą odpowiedzi możesz sobie w tym wątku poszukać. S. Odpowiedz Link Zgłoś
janusz2_ Re: znaczy sie wybory zostana sfalszowane 06.05.10, 17:24 snajper55 napisał: > Widzę, że pytanie > > Dużo znasz liczb, które są cyframi ? > > jest naprawdę dla Ciebie zbyt trudne. "Znaczenie słowa i użycie Nierzadko zdarza się słyszeć pomyłki w użyciu tych dwóch wyrazów – błędy takie świadczą o nieznajomości znaczenia słów liczba i cyfra. Przypominamy zatem: • cyfra to pojedynczy znak graficzny liczby; cyfr jest dziesięć, od 0 do 9; • liczba to pojęcie matematyczne, wynik liczenia. Różnicę znaczeniową dobrze wyrażają też poniższe przykłady: • Zapisz na tablicy następujące cyfry: 1, 3, 5...; • Liczba miejsc na studiach dziennych jest ograniczona: przyjmiemy tylko 15 kandydatów; • Zapisane obok siebie cyfry 1 i 3 tworzą liczbę 13. Zapamiętaj! Liczba jest zapisywana cyframi. Magdalena Tytuła, Marta Łosiak "Polski bez błędów. Poradnik językowy dla każdego" portalwiedzy.onet.pl/140156,,,,cyfra_a_liczba,haslo.html " Kto myśli, że jest inaczej, popełnia błąd. To nieprawda, że cyfry kończą się na dziewiątce (9), a liczby zaczynają się od dziesiątki (10) i że określeń cyfra oraz liczba można używać wymiennie. Nie, są to dwa różne terminy, o odmiennym znaczeniu, choć dotyczą tej samej sfery, czyli matematyki. Przytoczmy słownikowe definicje obydwu wyrazów. Liczba to symbol matematyczny, którym posługujemy się, gdy liczymy coś lub określamy jakąś wielkość. Cyfra jest jedynie pojedynczym znakiem graficznym, za pomocą którego zapisuje się liczby, innymi słowy – taką „arytmetyczną literą”. A zatem wszystko jasne: każda liczba jest zapisywana cyframi, podobnie jak każda głoska oddawana jest na papierze przez literę. Cyfry służą więc wyłącznie do zapisywania liczb. Różnica między cyfrą i liczbą polega na tym, że odpowiednikiem liczby 1 jest cyfra 1, liczby 3 – cyfra 3, liczby 9 – cyfra 9, a liczby 12, 124, 2678 odpowiednio cyfry 1 i 2; 1, 2 i 4; 2, 6, 7 i 8 (dlatego mówi się o liczbie jednocyfrowej bądź liczbie dwucyfrowej, trzycyfrowej, czterocyfrowej itd.)." obcyjezykpolski.interia.pl/?md=archive&id=370 Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: znaczy sie wybory zostana sfalszowane 06.05.10, 21:20 No fajnie, a co z odpowiedzią na moje pytanie ? Dużo znasz liczb, które są cyframi ? S. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: znaczy sie wybory zostana sfalszowane 06.05.10, 21:34 snajper55 napisał: > Dużo znasz liczb, które są cyframi ? 1. Odpowiedz krotka: duzo. 2. Odpowiedz dluzsza: nieskonczenie wiele. Moga byc systemy liczenia o dowolnej podstawie. Nie rozmawiamy tu o stronie praktycznej. Aczkolwiek i tu przypomina sie system oparty o liczby pierwsze, ktorych jest nieskonczenie wiele. System o tyle praktyczny, ze jest uzywany w szczegolnych przypadkach. W moim ulubionym systemie cyframi sa wszystkie male litery i "cyfry systemu dziesiatkowego". Mozna uzyc systemu z cyframi z zakresu znakow Unicode. Operujemy w osobnych zakresach, Ty uzusu jezykowego, ja matematyki. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: znaczy sie wybory zostana sfalszowane 06.05.10, 22:34 rycho7 napisał: > snajper55 napisał: > > > Dużo znasz liczb, które są cyframi ? > > 1. Odpowiedz krotka: duzo. > 2. Odpowiedz dluzsza: nieskonczenie wiele. Moga byc systemy liczenia o dowolnej > podstawie. Nie rozmawiamy tu o stronie praktycznej. Aczkolwiek i tu przypomina > sie system oparty o liczby pierwsze, ktorych jest nieskonczenie wiele. System o > tyle praktyczny, ze jest uzywany w szczegolnych przypadkach. > > W moim ulubionym systemie cyframi sa wszystkie male litery i "cyfry systemu > dziesiatkowego". Mozna uzyc systemu z cyframi z zakresu znakow Unicode. > > Operujemy w osobnych zakresach, Ty uzusu jezykowego, ja matematyki. Nie mogę Ci odpowiedzieć, ponieważ nie chcę sobie psuć zabawy z Januszem. S. Odpowiedz Link Zgłoś
janusz2_ Re: znaczy sie wybory zostana sfalszowane 06.05.10, 21:53 snajper55 napisał: > No fajnie, a co z odpowiedzią na moje pytanie ? > Dużo znasz liczb, które są cyframi ? Jednak zrozumienie różnicy między cyfrą a liczbą cię przerasta. Jest to wprawdzie zagadnienie na poziomie pierwszych klas podstawówki, no ale są osoby na tyle ograniczone, że nie mogą takich rzeczy pojąć - i akurat ty jesteś wśród nich. Naprawdę nie musisz wstydzić się swojej niedoskonałości. Zresztą dla ciebie wystarczy, że "wiernie służysz sprawie". Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: znaczy sie wybory zostana sfalszowane 06.05.10, 22:30 Może poproś Olega o pomoc ? On chyba potrafi na to pytanie odpowiedzieć. Dużo znasz liczb, które są cyframi ? S. Odpowiedz Link Zgłoś
janusz2_ Re: znaczy sie wybory zostana sfalszowane 06.05.10, 23:12 snajper55 napisał: > Dużo znasz liczb, które są cyframi ? Wiem, że i tak nie zrozumiesz, ale jeszcze raz przytaczam: "Znaczenie słowa i użycie Nierzadko zdarza się słyszeć pomyłki w użyciu tych dwóch wyrazów – błędy takie świadczą o nieznajomości znaczenia słów liczba i cyfra. Przypominamy zatem: • cyfra to pojedynczy znak graficzny liczby; cyfr jest dziesięć, od 0 do 9; • liczba to pojęcie matematyczne, wynik liczenia. Różnicę znaczeniową dobrze wyrażają też poniższe przykłady: • Zapisz na tablicy następujące cyfry: 1, 3, 5...; • Liczba miejsc na studiach dziennych jest ograniczona: przyjmiemy tylko 15 kandydatów; • Zapisane obok siebie cyfry 1 i 3 tworzą liczbę 13. Zapamiętaj! Liczba jest zapisywana cyframi. Magdalena Tytuła, Marta Łosiak "Polski bez błędów. Poradnik językowy dla każdego" portalwiedzy.onet.pl/140156,,,,cyfra_a_liczba,haslo.html " Kto myśli, że jest inaczej, popełnia błąd. To nieprawda, że cyfry kończą się na dziewiątce (9), a liczby zaczynają się od dziesiątki (10) i że określeń cyfra oraz liczba można używać wymiennie. Nie, są to dwa różne terminy, o odmiennym znaczeniu, choć dotyczą tej samej sfery, czyli matematyki. Przytoczmy słownikowe definicje obydwu wyrazów. Liczba to symbol matematyczny, którym posługujemy się, gdy liczymy coś lub określamy jakąś wielkość. Cyfra jest jedynie pojedynczym znakiem graficznym, za pomocą którego zapisuje się liczby, innymi słowy – taką „arytmetyczną literą”. A zatem wszystko jasne: każda liczba jest zapisywana cyframi, podobnie jak każda głoska oddawana jest na papierze przez literę. Cyfry służą więc wyłącznie do zapisywania liczb. Różnica między cyfrą i liczbą polega na tym, że odpowiednikiem liczby 1 jest cyfra 1, liczby 3 – cyfra 3, liczby 9 – cyfra 9, a liczby 12, 124, 2678 odpowiednio cyfry 1 i 2; 1, 2 i 4; 2, 6, 7 i 8 (dlatego mówi się o liczbie jednocyfrowej bądź liczbie dwucyfrowej, trzycyfrowej, czterocyfrowej itd.)." obcyjezykpolski.interia.pl/?md=archive&id=370 Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: znaczy sie wybory zostana sfalszowane 07.05.10, 01:04 janusz2_ napisał: > snajper55 napisał: > > > Dużo znasz liczb, które są cyframi ? > > Wiem, że i tak nie zrozumiesz, ale jeszcze raz przytaczam: Nie prościej odpowiedzieć zamiast przytaczać ? S. Odpowiedz Link Zgłoś
janusz2_ Re: znaczy sie wybory zostana sfalszowane 07.05.10, 07:56 snajper55 napisał: > Nie prościej odpowiedzieć zamiast przytaczać ? Mój ulubiony forumowy głupku, wiem, że wciąż nie jesteś w stanie pojąć różnicy miedzy liczbą a cyfrą. Ponieważ wspieranie słabszych jest rzeczą chwalebną, dlatego wciąż będę cię wspierał podając linki do stron na których są definicje pojęć cyfry i liczby wraz z bardzo prosto napisanymi wyjaśnieniami językoznawców na ten temat. portalwiedzy.onet.pl/140156,,,,cyfra_a_liczba,haslo.html obcyjezykpolski.interia.pl/?md=archive&id=370 I naprawdę nie przejmuj się, ze twoj ograniczony umysł nie jest w stanie tego pojąć. Cały czas miej nadzieję, że może kiedyś będzie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: znaczy sie wybory zostana sfalszowane 07.05.10, 13:47 Biedaku, toż już CI radziłem, abyś poprosił Olega o pomoc. Takie proste pytanie... S. Odpowiedz Link Zgłoś
hymen Ciekawa dyskusja :) 07.05.10, 13:55 No może przesadzam. Ponieważ nie czuję się na siłach a mam wątpliwości proszę o opinię czy: zero, jeden, trzynaście to cyfry, liczby czy tylko słowa?? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Ciekawa dyskusja :) 07.05.10, 14:05 hymen napisał: > No może przesadzam. Ponieważ nie czuję się na siłach a mam > wątpliwości proszę o opinię czy: > zero, jeden, trzynaście > to cyfry, liczby czy tylko słowa?? A może litery ? S. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: Ciekawa dyskusja :) 07.05.10, 14:20 hymen napisał: > to cyfry, liczby czy tylko słowa?? Tak ogolnie nie da sie odpowiedziec. Konieczne sa tzw. warunki brzegowe. Popularnie wszystkie sa i slowami i liczbami. Popularnie trzynascie nie jest cyfra gdy liczymy w najpopularniejszym systemie dziesietnym. Reszta wlada Uklad, masoni, cyklisci i zydzi. Odpowiedz Link Zgłoś
hymenos Re: Ciekawa dyskusja :) 07.05.10, 14:30 rycho7 napisał: > Tak ogolnie nie da sie odpowiedziec. Konieczne sa tzw. warunki brzegowe. > Popularnie wszystkie sa i slowami i liczbami. Popularnie trzynascie nie jest > cyfra gdy liczymy w najpopularniejszym systemie dziesietnym. Warunki brzegowe zostały postawione. Są nimi przytoczona definicja i układ dziesiętny, w którym się poruszamy. Wchodzenie w układy binarny czy heksadecymalny ma o tyle sens, że jeżeli ustali się co jest co dla układu dziesiętnego można rozważać czy to sprawdzi się dla innych układów liczbowych. 0, 1, 13 czyta się jak zero, jeden, trzynaście więc...??? >Reszta wlada Uklad > , > masoni, cyklisci i zydzi. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Ciekawa dyskusja :) 07.05.10, 16:38 hymenos napisał: > Warunki brzegowe zostały postawione. Są nimi przytoczona definicja i > układ dziesiętny, w którym się poruszamy. Wchodzenie w układy > binarny czy heksadecymalny ma o tyle sens, że jeżeli ustali się co > jest co dla układu dziesiętnego można rozważać czy to sprawdzi się > dla innych układów liczbowych. 0, 1, 13 czyta się jak zero, jeden, > trzynaście więc...??? Wchodzenie w układy wyższego rzędu ma sens o tyle, że zwraca naszą baczniejszą uwagę za znaczenie pojęcia "cyfra". S. Odpowiedz Link Zgłoś
hymenos Re: Ciekawa dyskusja :) 07.05.10, 18:19 snajper55 napisał: > hymenos napisał: > > > Warunki brzegowe zostały postawione. Są nimi przytoczona definicja i > > układ dziesiętny, w którym się poruszamy. Wchodzenie w układy > > binarny czy heksadecymalny ma o tyle sens, że jeżeli ustali się co > > jest co dla układu dziesiętnego można rozważać czy to sprawdzi się > > dla innych układów liczbowych. 0, 1, 13 czyta się jak zero, jeden, > > trzynaście więc...??? > > Wchodzenie w układy wyższego rzędu ma sens o tyle, że zwraca naszą baczniejszą > uwagę za znaczenie pojęcia "cyfra". Rozważ rzymską notację cyfr I, II, V, XIII Jesteś w stanie zapisać w niej te dziesięć liczb, które są cyframi I pozostaniemy w układzie dziesiętnym. Jest jeszcze jedna rzecz, z definicji wynika, że Liczba to symbol matematyczny, którym posługujemy się, gdy liczymy coś lub określamy jakąś wielkość. Ja podałem trzy liczby, które ani nie wynikają z sytuacji liczenia ani nie określają żadnej wielkości, co oznacza, że 0, 1 i 13 są cyframi Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Ciekawa dyskusja :) 07.05.10, 20:26 hymenos napisał: > Rozważ rzymską notację cyfr I, II, V, XIII Jesteś w stanie > zapisać w niej te dziesięć liczb, które są cyframi No nie. W zapisie rzymskim cyfry są całkiem inne. A liczby jednocyfrowe to I, V, X, L, C, D, M . > I pozostaniemy > w układzie dziesiętnym. > Jest jeszcze jedna rzecz, z definicji wynika, że Liczba to > symbol matematyczny, którym posługujemy się, gdy liczymy coś lub > określamy jakąś wielkość. Ja podałem trzy liczby, które ani nie > wynikają z sytuacji liczenia ani nie określają żadnej wielkości, co > oznacza, że 0, 1 i 13 są cyframi Podobnie można się bawić zależnościami między literami a słowami. Choć jest pewna różnica. Liczbę można traktować jako pewną obiektywną, niezależna od obserwatora cechę zbiorów. Liczba dwa będzie na przykład wspólną cechą wszystkich zbiorów dwuelementowych. Pojęcia słowa chyba nie da się tak uogólnić. S. Odpowiedz Link Zgłoś
hymenos Re: Ciekawa dyskusja :) 07.05.10, 22:18 snajper55 napisał: > No nie. W zapisie rzymskim cyfry są całkiem inne. A liczby jednocyfrowe to I > , > V, X, L, C, D, M . I jednocześnie są literami, a na dodatek I jest też wyrazem To chyba istota nieporozumienia, ale nie stawam definitywnie kropki nad i. > > > I pozostaniemy > > w układzie dziesiętnym. > > Jest jeszcze jedna rzecz, z definicji wynika, że Liczba to > > symbol matematyczny, którym posługujemy się, gdy liczymy coś lub > > określamy jakąś wielkość. Ja podałem trzy liczby, które ani nie > > wynikają z sytuacji liczenia ani nie określają żadnej wielkości, co > > oznacza, że 0, 1 i 13 są cyframi > > Podobnie można się bawić zależnościami między literami a słowami. Choć jest > pewna różnica. Liczbę można traktować jako pewną obiektywną, niezależna od > obserwatora cechę zbiorów. Liczba dwa będzie na przykład wspólną cechą > wszystkich zbiorów dwuelementowych. Pojęcia słowa chyba nie da się tak uogólnić > . Nie, nawet jeśli słowo dwa będzie oznaczało zbiór zdań dwuwyrazowych, co jest obektywną i niezależną właściwością zbioru takich zdań. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Ciekawa dyskusja :) 08.05.10, 00:22 hymenos napisał: > I jednocześnie są literami, a na dodatek I jest też wyrazem To > chyba istota nieporozumienia, ale nie stawam definitywnie kropki nad i. Możesz postawić, już mi się znudziło przekomarzanie z Januszem. > Nie, nawet jeśli słowo dwa będzie oznaczało zbiór zdań > dwuwyrazowych, co jest obektywną i niezależną właściwością zbioru > takich zdań. Słowa są tworem sztucznym. Tak samo jak cyfry czy litery. Natomiast liczby można traktować w różny sposób. S. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: Ciekawa dyskusja :) 07.05.10, 17:13 hymenos napisał: > Warunki brzegowe zostały postawione. Mozesz pokazac palcem, podac link, zacytowac? Zgadzam sie, ze mozna przyjac, ze sa domyslne. Mozna ale nie trzeba. Szczedolnie, ze w szambonecie domyslanie sie czegokolwiek jest grozniejsze od hasania po polu minowym. > Są nimi przytoczona definicja To, ze ktos przytacza swiadczy jedynie o tym, ze przytacza. Nie musi to byc prawda albo nie musi byc cala prawda. Moze byc to poziom popularny. Ja bez weryfikacji nie wierze w slowo pisane. > ma o tyle sens, że jeżeli ustali się co Nie brnij. Uzywa sie takiego systemu jaki jest wygodny dla danego zadania. Oczywiscie moze byc wygodny jedynie wtedy gdy sie w ogole wie o co chodzi. Z praktyki wiem, ze prawie wszyscy nie wiedza o co chodzi. Nie ma problemu, trzeba robic swoje. Ja w kazdym razie wiem z kim nie robic swego. Odpowiedz Link Zgłoś
hymenos Re: Ciekawa dyskusja :) 07.05.10, 18:01 rycho7 napisał: > hymenos napisał: > > > Warunki brzegowe zostały postawione. > > Mozesz pokazac palcem, podac link, zacytowac? Zadanie jakie tu postawiono wynika ze zdania: Tylko skończona liczba liczb jest cyframi. Dokładnie jest dziesięć takich liczb. to dość dokładnie precyzuje warunki brzegowe. > > Są nimi przytoczona definicja > > To, ze ktos przytacza swiadczy jedynie o tym, ze przytacza. Nie musi to byc > prawda albo nie musi byc cala prawda. Moze byc to poziom popularny. Ja bez > weryfikacji nie wierze w slowo pisane. To,że ktoś ją przytacza porządkuje dyskusje. Oczywiście można zakwestonować aktualność definicji, podważać źródło podawać alternatywną definicję ale nic takiego się nie stało. > Nie brnij. Uzywa sie takiego systemu jaki jest wygodny dla danego zadania. "Zadanie nie brzmiało tylko skończona liczba liczb jest cyframi. Jest F takich liczb." Spór nie jest sporem czysto matematycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 masz racje 07.05.10, 18:52 hymenos napisał: > Spór nie jest sporem czysto matematycznym. Nie chce mi sie. Ja robie swoje. Kopa, dwa tuziny i trzy mendle. Odpowiedz Link Zgłoś
hymenos Re: masz racje 07.05.10, 18:55 rycho7 napisał: > hymenos napisał: > > > Spór nie jest sporem czysto matematycznym. > > Nie chce mi sie. Ja robie swoje. > > Kopa, dwa tuziny i trzy mendle. Takie życie. Nie moja wina, że ludzie nie porozumiewają się wyłącznie językiem matematyki. Odpowiedz Link Zgłoś
janusz2_ Re: znaczy sie wybory zostana sfalszowane 08.05.10, 01:40 Pozdrawiam cię mój ulubiony forumowy głupku. Mam nadzieję, że ci się nie pogorszyło. Jeżeli kiedyś dasz radę przeczytać coś ze zrozumieniem, to będziesz mógł zrozumieć różnicę między pojęciem cyfry i liczby. portalwiedzy.onet.pl/140156,,,,cyfra_a_liczba,haslo.html obcyjezykpolski.interia.pl/?md=archive&id=370 Ale przede wszystkim nie przeciązaj sobie swojego słabowitego rozumu. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: znaczy sie wybory zostana sfalszowane 06.05.10, 18:08 snajper55 napisał: > Dużo znasz liczb, które są cyframi ? Moj ulubiony system liczenia o podstawie 37 ma tyle wlasnie cyfr. Nie przywiazywalbym do tego uwagi. Glansowalem retoryke pismakow piszac o cyfrach. Jestem przekonany, ze dziadek Tuska zaglosuje napewno. Odpowiedz Link Zgłoś
janusz2_ Re: znaczy sie wybory zostana sfalszowane 06.05.10, 18:13 rycho7 napisał: > Moj ulubiony system liczenia o podstawie 37 ma tyle wlasnie cyfr. Pytanie Snajpera brzmiało: "Dużo znasz liczb, które są cyframi ?" Ty także nie odróżniasz pojęcia cyfry i liczby? Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: znaczy sie wybory zostana sfalszowane 06.05.10, 18:26 janusz2_ napisał: > Ty także nie odróżniasz pojęcia cyfry i liczby? Ja po prostu nie stosuje sie do Twoich zawlaszczen semantycznych. Mam swiadomosc, ze nie musisz rozumiec tego co ja napisalem o podstawie liczenia. Natomiast przykladowo komputer musi "rozumiec", ze przy podstawie 2 ma on do dyspozycji tylko dwie cyfry. Nazwijmy je przykladowo glupi i glupszy. Odpowiedz Link Zgłoś
janusz2_ Re: znaczy sie wybory zostana sfalszowane 06.05.10, 18:37 rycho7 napisał: > Ja po prostu nie stosuje sie do Twoich zawlaszczen semantycznych. A pojęcie głoski i litery rozrózniasz? > Mam > swiadomosc, ze nie musisz rozumiec tego co ja napisalem o podstawie liczenia. > Natomiast przykladowo komputer musi "rozumiec", ze przy podstawie 2 ma on do > dyspozycji tylko dwie cyfry. Nazwijmy je przykladowo glupi i glupszy. Widzę, że z systemem binarnym też sobie słabo radzisz i musisz sobie upraszczać nazewnictwo Pewnie nie słyszałeś o systemach oktalnym (ósemkowym) i heksadecymalnym (szesnastkowym)? A warto, bo umiejętność posługiwania się nimi bardzo przydaje się programistom. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: znaczy sie wybory zostana sfalszowane 06.05.10, 19:49 janusz2_ napisał: > A pojęcie głoski i litery rozrózniasz? Nie wiem. To Ty roscisz sobie moc Aftoriteta. Ty mi powiesz czy rozrozniam. > Pewnie nie słyszałeś o systemach oktalnym (ósemkowym) i heksadecymalnym Pewnie nie slyszalem. Kur wie lepiej. Zapedziles sie w slepy rog. Zal patrzec jak dalej brniesz. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: znaczy sie wybory zostana sfalszowane 06.05.10, 20:00 rycho7 napisał: > janusz2_ napisał: > > > A pojęcie głoski i litery rozrózniasz? > > Nie wiem. To Ty roscisz sobie moc Aftoriteta. Ty mi powiesz czy rozrozniam. > > > Pewnie nie słyszałeś o systemach oktalnym (ósemkowym) i heksadecymalnym > > Pewnie nie slyszalem. Kur wie lepiej. > > Zapedziles sie w slepy rog. Zal patrzec jak dalej brniesz. buhahahaha kto tu w slepym rogu jest ,ale to nie nowina zadna. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: znaczy sie wybory zostana sfalszowane 06.05.10, 20:57 gini napisała: > buhahahaha kto tu w slepym rogu jest ,ale to nie nowina zadna. No dawaj, chcetnie sie dowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
janusz2_ Re: znaczy sie wybory zostana sfalszowane 06.05.10, 20:49 rycho7 napisał: > janusz2_ napisał: > > > A pojęcie głoski i litery rozrózniasz? > > Nie wiem. Fakt. W ogóle mało wiesz. Ale za to dużo gadasz. Bywają takie typki. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: znaczy sie wybory zostana sfalszowane 06.05.10, 21:06 janusz2_ napisał: > Bywają takie typki. Ty wiesz wszystko. Ja nie musze. Wystarczy, ze wiem dobrze to na czym sie znam. Heksadecymalnie kiedys liczylem na codzien. Ale to bylo dawno i obecnie nie jest mi to potrzebne. Totez licze na Aftoritety obszczymurkowe, ktore powiedza mi lepiej niz mi sie wydaje co ja mysle. Sprawdz co ja w pierwszym poscie napisalem o cyfrach. Rzalem z pismakow. Pozniej Ty po prostu nie rozumiales co ja napisalem. Nie wymagalem i nie wymagam od Ciebie abys to rozumial. To moja dziedzina. Natomiast jak mnie pouczasz na moim podworku to jestes po prostu smieszny. Trzeba bylo sie wycofac i polozyc po sobie uszy. Zupelnie by Ci to nie ublizalo, nie dyskwalifikowalo. Natomiast ostatnie Twe posty okreslaja Twoj pisdzielski charakter. Grilowane komunikanty tez Ty wymysliles? A opantntowales? Odpowiedz Link Zgłoś
janusz2_ Re: znaczy sie wybory zostana sfalszowane 06.05.10, 21:34 rycho7 napisał: > To moja dziedzina. Natomiast jak mnie pouczasz na moim > podworku to jestes po prostu smieszny. Żartowniś się w tobie odezwał Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: znaczy sie wybory zostana sfalszowane 07.05.10, 06:49 janusz2_ napisał: > Żartowniś się w tobie odezwał Najwyrazniej jestes malo spostrzegawczy. Od lat dosc regularnie powtarzam, ze zaostrzonym kijkiem bodzcuje Hasza do wydzielania szmoncesu. Oczywiscie jak sie ktos inny napatoczy to tez robie z niego Patore. Odpowiedz Link Zgłoś
janusz2_ Re: znaczy sie wybory zostana sfalszowane 07.05.10, 07:48 rycho7 napisał: > Najwyrazniej jestes malo spostrzegawczy. Oceny osobnika takiego jak ty, całkowicie zapatrzonego w siebie i pochłoniętego samouwielbieniem, są nic warte. I to zarówno te, dotyczące ciebie samego jak i "reszty świata". Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: znaczy sie wybory zostana sfalszowane 07.05.10, 08:48 janusz2_ napisał: > rycho7 napisał: > > > Najwyrazniej jestes malo spostrzegawczy. > > Oceny osobnika takiego jak ty, całkowicie zapatrzonego w siebie i pochłoniętego > samouwielbieniem, są nic warte. > I to zarówno te, dotyczące ciebie samego jak i "reszty świata". Dosc trafnie usprawiedliwiasz sie, dlaczego jestes malo spostrzegawczy. Poniewaz ja cos pisze a Ty czytajac to nie traktujesz powaznie. Co nie oznacza, ze ja nie napisalem. Nie oznacza tez, ze nie mam racji. Po prostu Ty z gory zakladasz, ze to co pisze nic nie jest warte. Ja w swym "samouwielbieniu" nie widze potrzeby aby Ciebie lub kogokolwiek przekonywac. Uwazam, ze wystarczy, iz poinformowalem. Nikt nie bedzie mogl twierdzic, ze nie wiedzial. Nie wie bo nie chce. Dla mnie lub dla mego "samouwielbienia" istotne jest odkrycie, ze zbyt wielu ludzi kryje sie za zawlaszczeniami semantycznymi. Przykladowo Tobie wystarczy, ze mnie negatywnie ocenisz i nie musisz wysilac sie aby mnie zrozumiec. To mnie zwalnia z potrzeby wysilania sie aby wyjasniac. Nie choczesz, nie nada. Mam niestety swiadomosc, ze mnie samego sprowadza to do parteru "dymania przez slomke" moich "adwersarzy". Ale nic to, ja jestem doskonaly z definicji (mojej). Odpowiedz Link Zgłoś
janusz2_ Re: znaczy sie wybory zostana sfalszowane 07.05.10, 08:57 rycho7 napisał: > Poniewaz ja cos pisze a Ty czytajac to nie traktujesz powaznie. Nikt normalny nie traktuje poważnie tego co ty piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: znaczy sie wybory zostana sfalszowane 07.05.10, 14:15 janusz2_ napisał: > Nikt normalny nie traktuje poważnie tego co ty piszesz. Tu podwojna zgoda: 1. Jestes nikt 2. Jestes nikt normalny. Ponadto wychodzi jak zwykle. Podobnie jak Hasz jestes wszyscy, Polska, Narod, Ojczyzna, Bog, Honor i ... za stodola. Ponadto nie zalezy mi aby ktokolwiek powaznie traktowal to co pisze. Robmy swoje. Strach sie bac. Odpowiedz Link Zgłoś
janusz2_ Re: znaczy sie wybory zostana sfalszowane 08.05.10, 01:43 rycho7 napisał: > janusz2_ napisał: > > > Nikt normalny nie traktuje poważnie tego co ty piszesz. > > Tu podwojna zgoda: > 1. Jestes nikt > 2. Jestes nikt normalny. Nawet takiego prostego komunikatu jak "Nikt normalny nie traktuje poważnie tego co ty piszesz." nie jesteś w stanie zrozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: znaczy sie wybory zostana sfalszowane 08.05.10, 07:34 janusz2_ napisał: > Nawet takiego prostego komunikatu jak "Nikt normalny nie traktuje poważnie tego > co ty piszesz." nie jesteś w stanie zrozumieć. To Ty masz problem z takim przekazywaniem abym rozumial tak jak Ty chcesz. Czy wiesz, ze nastepny etap w doskonaleniu przekazu to gulagi i KL? Problemem jest to, ze nie pojmujesz mozliwosci roznic. Odpowiedz Link Zgłoś
janusz2_ Re: znaczy sie wybory zostana sfalszowane 08.05.10, 11:25 Też cię pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Liczba dnia 20.06.2010 jest ważna 06.05.10, 20:41 Reszta to dym i propaganda. Ale z czegoś trzeba czerpac optymizm, nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
landknecht Re: Liczba dnia 20.06.2010 jest ważna 06.05.10, 20:58 dachs napisał: > Reszta to dym i propaganda. > Ale z czegoś trzeba czerpac optymizm, nieprawdaż? Zgoda Borsuku. Już to wcześniej napisałem. Ta dzisiejsza liczba może działać dwojako, jak ta wróżąca babka. Zmobilizować wyborców jarkacza albo antykaczystów. Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: Liczba dnia 20.06.2010 jest ważna 06.05.10, 21:00 landknecht napisał: > Ta dzisiejsza liczba może działać dwojako, jak ta wróżąca babka. Zmobilizować w > yborców jarkacza albo antykaczystów. Moze tez zmobilizowac oba obozy > > Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: te dwie liczby różnią się'wagą'patriotyzmu i 06.05.10, 21:26 hasz0 napisał: > Jestes nieprzemakalny? W Rzeczykatobolszewickiej jest za malo Prawdziwych Polakow aby wybrac gnojarka. Zbyt wielu wykluczyliscie. Gdybys mial inteligencje a nie IQ to gralbys na anty-monopol PO. Ale to oznacza koalicje wyborcza z ZOMO, KGB, TW, ateistami, zydokomuna, judejczykami i czeskimi nozami w plecy. Ja bez watpienia nie chce byc Patriota rumunskiego cyganstwa. Zbyt osmieszone. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Liczba dnia 20.06.2010 jest ważna 06.05.10, 22:38 manny-jestem napisał: > Moze tez zmobilizowac oba obozy Zmobilizować kaczystów ? Raczej ich ośmieli. Będą mniej wstydzić się tego, że popierają PiS (jeśli się tego oczywiście wstydzili). Może ta liczba wpłynąć też na wahających się, zachęcając ich do dołączenia do tych 1.750.000. Ale kaczystów nie zmobilizuje. Raczej wprost przeciwnie. Część powie - i tak już mamy zwycięstwo w kieszeni. S. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Liczba dnia 20.06.2010 jest ważna 07.05.10, 01:00 > jak ta wróżąca babka. Zmobilizować wyborców... Albo ich wyskrobać. Jak to babka. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 gnojarek juz wygral moralnie 06.05.10, 21:09 dachs napisał: > Reszta to dym i propaganda. Mylisz sie. Teraz zaden z oponentow gnojarka nie ma moralnego prawa konkurowac z Genialnym Strategiem. Bedzie to gra trumnami w Uklady i figury ZOMO. Odpowiedz Link Zgłoś
hymenios ________piczy słownik Rysieczka?__agencina wpływu? 07.05.10, 08:10 Sami ustawiacie się na miejscu gdzie stało ZOMO, przjmując język najgorzej zdeprawowanych nizin społecznych! Potem jojczycie, łkacie i płaczecie jak ostatnie rozmemłane mazgaje gdy sie Wam zwróci uwagę na niestosowność tego typu zachowań w polityce...może jakaś wizyta u psychologa? nie próbujesz wyleźć z tego śmierdzącego gnoju moralnego, tak przykrego w odbiorze? Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 nosil wilk razy kilka ... 07.05.10, 08:57 hymenios napisał: > nie próbujesz wyleźć z tego śmierdzącego gnoju moralnego Zadziwiasz mnie. Brak Ci instynktu samozachowawczego. To sa Twoje "oceny". Nie potrafisz mnie przekonac do nich. Co wiecej wykluczajac mnie sprawiles, ze wszelka opozycje do Ciebie uwazam za pozytyw, komplement. Doprawdy nie widzisz prostoty rozwiazania pozbycia sie Twych ocen? Odpowiedz Link Zgłoś
rusek11 Re: Liczba dnia 06.05.10, 22:31 gdyby zaczeli zbierac pod wawelem byloby wincej. -- gratulacji panu hashu,he Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Liczba dnia 07.05.10, 01:08 rusek11 napisał: > gdyby zaczeli zbierac pod wawelem byloby wincej. Eee, nie sądzę. Dzisiaj (ostatni dzień zbieractwa) obserwowałem przez moment naganiacza, który "trzymał" listy dra Leppera, Jurka Marka, Korwina, Napieralskiego no i oczywiście Bronka i Jarosława. I zachwalał ich w regularnych odstępach czasu, muszę przyznać, że obdzielając ich swoim "czasem antenowym" w miarę demokratycznie. Kolejka była do niego (przy wyjściu z metra w Wawie), więc raczej jestem pewien, że w zamieszaniu niejeden podpisał nie tą listę, co zamierzał. A i pewnie byli i tacy, co podpisali wszystkie oferowane listy. Być może to jest tajemnica tej "liczby" Jarosława. Z kuponami przy urnie już tak łatwo nie pójdzie. Polska d***kracja ma swoje wady, nie przeczę, ale ma też całkiem niegłupie bezpieczniki, o dziwo. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg i to jest właśnie sprawiedliwość 07.05.10, 08:10 bo zzwolennicy J.Kaczyńskiego tez muszą mieć jakieś miłe wspomnienia z wyborów prezydenckich A. Odpowiedz Link Zgłoś
hymenios i to jest właśnie morale gnoi!..stracił brata matk 07.05.10, 08:18 a do dziś o tym nie wie....jeden wyzywa "gnojarel" a drugi pisze o "przyjemności" z wyborów.... PO-wiem Wam wprost: ______OSTATNIA KANALIA TAK BY SIE NIE ZACHOWAŁA! ...ale czego się mogę spodziewać po gostkach, ktorzy paplali sie latami w eksementach falszu na mój temat? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: i to jest właśnie morale gnoi!..stracił brata 07.05.10, 09:32 > ...ale czego się mogę spodziewać po gostkach, ktorzy paplali sie > latami w eksementach falszu na mój temat? pojekując do dziś i wstawiając co trochę szlochy na swój własny temat,jedynie potwierdzasz moc kopa w tyłek jakiego dostałeś od innych Odpowiedz Link Zgłoś
haszszachnat Re: i to jest właśnie morale gnoi!..stracił brata 07.05.10, 14:22 Mógł go do wykonania zadania nie wysyłac. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: i to jest właśnie sprawiedliwość 07.05.10, 09:01 andrzejg napisał: > bo zzwolennicy A przypadkiem nie obawiasz sie uwiadu liczby zwolennikow monopartii PO? Odpowiedz Link Zgłoś
aquanetowiec obstawili wszystkie urzędy dziecmi i agitują w szk 07.05.10, 09:14 olach...slyszałem wczoraj dzieci w klasach...powtarzaja, że prezydent musi był ładny i wysoki bo reprezentuje, musi znac jezyki.. a nie...kilku chwaliło się, że w jego środowisku starsi koeldzy pojdą aby zagłosować PRZECIWKO bo bardzo nie lubią ale TYLKO 1 partii... na koniec wydukali jakiej...zapomniałem nazyw tej INICJATYWY €uropejskiej...z funduszy na które ja też płacę!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: i to jest właśnie sprawiedliwość 07.05.10, 09:30 rycho7 napisał: > andrzejg napisał: > > > bo zzwolennicy > > A przypadkiem nie obawiasz sie uwiadu liczby zwolennikow monopartii PO? A co mam sie obawiać? Uwiędnie jedynie, gdy J.Kaczyński zniknie ze sceny politycznej Powinni go hołubić a jak uwiędnie , to pokażą sie nowi A. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: i to jest właśnie sprawiedliwość 07.05.10, 13:51 andrzejg napisał: > A co mam sie obawiać? > Uwiędnie jedynie, gdy J.Kaczyński zniknie ze sceny politycznej > Powinni go hołubić > > a jak uwiędnie , to pokażą sie nowi Sądzisz, że będziemy mieć system dwupartyjny także po Kaczyńsim ? S. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: i to jest właśnie sprawiedliwość 08.05.10, 00:58 > Sądzisz, że będziemy mieć system dwupartyjny także po Kaczyńsim ? > > S. mam nadzieję ,że nie Zbyt jestesmy zróżnicowani , aby dwupartyjnosc oparta na sprzeciwie wobec jednej opcji utrzymała się bez Kaczyńskiego....ale jest jeszcze Ziobro. Jest elektorat, to może znajdzie się i wódz A. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: i to jest właśnie sprawiedliwość 09.05.10, 00:16 andrzejg napisał: > mam nadzieję ,że nie > Zbyt jestesmy zróżnicowani , aby dwupartyjnosc oparta na sprzeciwie > wobec jednej opcji utrzymała się bez Kaczyńskiego....ale jest > jeszcze Ziobro. Jest elektorat, to może znajdzie się i wódz Podzielenie się opozycji po upadku komuny nastraja optymizmem. Skoro wtedy upadek wroga publicznego uwolnił różnice, tak samo powinno być i teraz. Oby jak najszybciej. S. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.scan 300 07.05.10, 20:07 złotych, nie Spartan. Jarosław Kaczyński przedstawił usprawiedliwienie, że przyczyną jego nieobecności na posiedzeniu Sejmu, za które nieprawnie pobrał z kasy Sejmu 300 zł są „inne ważne, niemożliwe do przewidzenia lub nieuchronne przeszkody". Odpowiedz Link Zgłoś
janusz2_ 1, 5, 7 08.05.10, 23:04 W związku z ujawnieniem afery hazardowej: 1 października 2009 zawieszono Zbigniewa Chlebowskiego w pełnieniu funkcji przewodniczącego klubu parlamentarnego PO 5 października podał się do dymisji Mirosław Drzewiecki 7 października 2009 oddali się do dyspozycji premiera: Grzegorz Schetyna, Andrzej Czuma, Adam Szejnfeld, Paweł Graś. Odpowiedz Link Zgłoś